Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den.. Jdu jsem s otázkou jestli to nějaká paní nemá stejně jako my. Malá má skoro rok a půl a má vlasy jen vzadu a přes uši takové mikado no ale na hoře ji to vůbec neroste má je strašně krátké tak 1cm.. Kdy se to u vás zlepšilo prosím? Dekuji za odpovědi. 😊 😊
(strojkem ji rozhodne brát nebudu) ![]()
Dcera taky neměla moc vlasů a ještě jí navíc rostly podobně blbě
Také vzadu, okolo uší a ofinu už měla do očí, ale jen takový pramínek. Pár chlupů. Nahoře nic. No já jí v tom cca. 1,5 roce vzala strojkem na délku těch nejkratších vlasů. Skoro jsem to obrečela
Navíc u nás to vyšlo na léto, takže to nešlo ani schovat pod čepici 🙈 No a teď ve 2 letech už jí to krásně dorostlo, délku má všude stejnou a myslím, že už by se dal udělat i nějaký ten pidi culík
Na to, že byla na ježka, tak má nějaké 3 cenťáky možná i víc. I ty vlasy vypadají hustší. ![]()
Příspěvek upraven 14.12.23 v 10:26
@Elinka4822 já jsem udělala to co nechceš slyšet. Vzala jsem v roce dceru strojkem. Bylo to v době, kdy jí to nevadilo a pak jí narostly krásné husté vlásky. Do školky už nosila čelenku a za chvíli jsme začaly dělat culíky. Nyní v 9 letech i se stříháním má vlasy do pasu.
V roce a půl (vloni na Vánoce) měla vlasy taky strašně krátké s tím, že vzadu delší. Navíc ona je má ještě vlnité. Ve dvou letech jsem ji nahoře už česala malou palmicku. Teď má dva a půl a už češu culiky apod. Nahoře má teda pořád kratší, ale ona má ty vlasy vlnité, takže to není tak vidět. Se zastřiháváním do jedné délky počkám až ji ještě pořádně narostou. Užívám si, že ji můžu česat a nechci mít doma kluka ![]()
Já jsem teď ze zvědavosti koukla do galerie. V 1,5 roce měla na hlavě pár chlupů. Vlasy byly šíleně jemné, vzadu krepaté, hodně světlé, takové chmýří. Pak šla úplně, ale úplně na krátko. Že to měla až tak moc si ani nepamatuju
a když se podívám na ní teď, tak má vlasy pevné, husté, a dlouhé asi jako měla před stříháním ty nejdelší. Jen teď už je má všude ve stejné délce. A také o dost tmavší. Dva malé culíčky by se daly udělat, kdyby mi to dovolila ![]()
Poprvé jsem dceru lehce zastřihovala když ji byly 3 a půl, do té doby nebylo třeba, protože ten porost nestál za řeč. Ještě v šesti jí „baby vlásky“ kolem obličeje stojí jako svatozář a ne a ne dorůst.
Husté a pevné vlasy má tak od pěti.
V roce a půl měla jen chmýří.