Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám čerstvě tříměsíční miminko. Vždy ji budili ruce ze spánku a jednou za čas Moorův reflex. Ale poslední dny ji vzbudí vše a do toho s sebou tak jakoby škubne a rozhodí ruce- otevře oči a pak je zpět zavře. Dnes za večer jsem to napočítala 6×. Dělá to jen večer při usínání. Čtu na netu a hned jsem našla nějaký spazmy a další. Prosím, poraďte co to je?
Ale zase čtu že u těch křečí miminko pláče, to dcera nedělá.
@Tarjei máte zkušenost? Napočítala jsem to za hodinu asi 8×.
@MartinaKindl333 jo, mam tri uz pubertalni deti a jako mali to delali vsichni..
@Tichošlápek dělali jsme to, ale jen proti těm rukám, co ji rušili jak s nima jakoby máchala, ale toto nikdy nedělala. Hned jsem četla nějaké diskuze o epilepsii atd.
@MartinaKindl333 klid, je v pořádku
vyroste z toho. Já bych zavinovala dal. Balila jsem klukům taky ruce a nohy měli volné, prave aby se nebudili
Malej to taky delal..ale zavinovacku nesnasel🫣nakonec to obdobi proste nejak ustalo😉
@vabarbora @Tichošlápek děkuji za komentáře, nás vyděsilo, že to do teď nedělala a najednou ve 3m začala.
@MartinaKindl333 to je tím jak roste, dozrává ji nervová soustava a je taky pohyblivějsi ![]()
Jedno z našich dětí to mělo často a zavinovali jsme několik měsíců, dělalo mu to dobře
@Tichošlápek píše:
To je normální. Zkusila si pevné zavinutí? Pomáhá to
Nemam takový problém, ale prosím, jak vypadá přesně pevné zavinuti a čím zavinovávat? Syn má 4m a poslední týden je to šílený, musí pevné držet plenku nebo deku aby usnul a nebo si stále vyndává dudlík a pak řve že ho chce. Pomáhá zavinout, ale z té naší zavinovačky vždycky ruce nějak dostane ven ![]()
@xxprincesscz jo to byl taky věčný problem. Nakonec jsem řešila tak, ze jsem zavinula do zavinovacky a její horní část (kolem hrudníku) prevazala látkovou plenou. A z toho se nedostali. Starší syn musel byt zabaleny celý od špiček nohou po bradu, tam jsem vazala pleny dvě. Mladší měl zavinovacku s prostorem pro nohy a prave plenu přes vrsek
@xxprincesscz dobre byly taky tyhle zavinovacky - mam jen jednu fotku tedy, ale jsou tam jakoby rukávy, do kterých zastrcis ruce a zavazes křížem. I když jim ve spánku vylezla ramena, jako na teto fotce, tak ruce zůstaly pevně u těla