Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Čau všem
Potřebuji už poradit, dávala jste některá někdy UM v noci po 2 hodinách? Já se bojím, že bude syna bolet bříško a popravdě mi už přijde i jako blbost, že má neustále hlad.
Synovi bude za chvilku 6m, budí se tedy pravidelně od miminka. Vždy po 3 hodinách, začalo se to dokonce už prodlužovat, takže jsem se radovala a někdy spal i 4- 5 hodin.
Uderem ale 5 měsíce začal v noci dělat hrozně věci, mele sebou téměř bez přestaní, kope nohama, mlátí rukama, mele hlavičkou a má tentence se až jako pretacet. Zjistila jsem, že jediné, co ho uklidní je mléko. Sice ne vždy vypije celou dávku, někdy třeba jen 60ml ale pak se uklidní a chrni.
Ale nejsem si jistá, jestli je to opravdu hlad. Přes den jedeme také po 3 hodinách někdy vydrží i déle.
Takže nechápu, kde se v něm bere hlad po 2 hodkach.
Kdyby to trvalo pár dní, přisuzuji to spurtu ale je to vážně skoro měsíc a nevidím zlepšení..
Má ale už 8kg a myslím si, že cpát ho takhle často mlékem není úplně ideál.
Od kdy jste dávali mimcum čaj? Nebo vodu? Napadlo mě, mu vždy mezi mlékem dát třeba jen lahvičku s čajem.
Ale nevím, od kdy se může. Četla jsem, že by vše potřebné měl zatím získávat z mléka. Taky abych mu nějak neposkoskodila třeba ledviny.
Jinak příkrmy má 3 týdny ale zatím vždy jen pár lžiček..
@terien píše:
Na um by měl čaj nebo vodu dostávat už dávno.
Přesně tak, navíc to nemusí být vůbec hladem nebo žízní, můžou třeba zoubky začít růst ![]()
@terien @Dahlia0409 To tedy nevím proč, obě děti jsem měla na UM a kromě horkých letních dnů k tomu žádné jiné tekutiny nedostávaly.
Zakladatelko, zkus mu to třeba trochu víc naředit, když máš strach, že moc přibere, jinak bych to neřešila. Spánek se mění, můžou to být zuby nebo jak se víc mele, tak se budí. Syn spal snad do 7 měsíců zavinutý, jinak sebou taky házel a budil se.
@Dahlia0409 @terien řekl mi to i doktor, kterého jsem tenkrát ptala, když bylo celkem teplo jestli mu nemám dávat třeba vodu, aby neměl žízeň a on říkál, že stačí pouze mléko ![]()
@ProfZav píše:
@terien @Dahlia0409 To tedy nevím proč, obě děti jsem měla na UM a kromě horkých letních dnů k tomu žádné jiné tekutiny nedostávaly.
Zakladatelko, zkus mu to třeba trochu víc naředit, když máš strach, že moc přibere, jinak bych to neřešila. Spánek se mění, můžou to být zuby nebo jak se víc mele, tak se budí. Syn spal snad do 7 měsíců zavinutý, jinak sebou taky házel a budil se.
Já syna rok kojila, narozený je na podzim a občas dostal trochu fenykloveho čaje už tak od 4 měsíců skrz bříško a od půl roku měl čaj denně, malé množství, ale měl
Měl MM a pár dní oběd zeleninový, prostě měl o ten čaj, proč by mít nemohl? ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 @terien řekl mi to i doktor, kterého jsem tenkrát ptala, když bylo celkem teplo jestli mu nemám dávat třeba vodu, aby neměl žízeň a on říkál, že stačí pouze mléko
Já se neptala, řídila jsem se svojí hlavou ![]()
@ProfZav zavinovačku neměl moc rád nikdy a navíc teď už by to ten sucháč asi ani neudržel, přece jenom 8kg už je celkem velký kluk ![]()
Spíš usuzuji z toho, že ho to mléko vždy uklidní, tak mě napadla i ta žízeň
@Anonymní píše: Čau všem
Potřebuji už poradit, dávala jste některá někdy UM v noci po 2 hodinách? Já se bojím, že bude syna bolet bříško a popravdě mi už přijde i jako blbost, že má neustále hlad.
Synovi bude za chvilku 6m, budí se tedy pravidelně od miminka. Vždy po 3 hodinách, začalo se to dokonce už prodlužovat, takže jsem se radovala a někdy spal i 4- 5 hodin.
Uderem ale 5 měsíce začal v noci dělat hrozně věci, mele sebou téměř bez přestaní, kope nohama, mlátí rukama, mele hlavičkou a má tentence se až jako pretacet. Zjistila jsem, že jediné, co ho uklidní je mléko. Sice ne vždy vypije celou dávku, někdy třeba jen 60ml ale pak se uklidní a chrni.
Ale nejsem si jistá, jestli je to opravdu hlad. Přes den jedeme také po 3 hodinách někdy vydrží i déle.
Kdyby to trvalo pár dní, přisuzuji to spurtu ale je to vážně skoro měsíc a nevidím zlepšení..
Od kdy jste dávali mimcum čaj? Nebo vodu? Napadlo mě, mu vždy mezi mlékem dát třeba jen lahvičku s čajem.
Ale nevím, od kdy se může. Četla jsem, že by vše potřebné měl zatím získávat z mléka. Taky abych mu nějak neposkoskodila třeba ledviny.
Mám 4.5mesicniho, UM dáváme, ale v noci tedy máme pauzu. Teď sebou taky začal mlet, kopr nožičkami, hází hlavičkou, vždycky mu dám dudlika, pohladim, chvíli držím ručičku a zase zabere, ale po chvíli musím znovu. Tak jsem vyzkoušela mu dát jako muchlacka svoje tričko od pyžama, co jsem měla a kupodivu to zabralo a usnul tvrdeji. Jinak caj jsem začala pravidelně dávat s prikrmy. Ale moc to nechce, má to spíš jako zábavu, takže to nám v noci nepomáhá. Ale u tebe si myslím, že to nebude hladem, spíš neklid, můžou to být opravdu zoubky nebo jen potřebuje kontakt.
@Dahlia0409 píše:
Já syna rok kojila, narozený je na podzim a občas dostal trochu fenykloveho čaje už tak od 4 měsíců skrz bříško a od půl roku měl čaj denně, malé množství, ale mělMěl MM a pár dní oběd zeleninový, prostě měl o ten čaj, proč by mít nemohl?
Mohl, ale nemusel. Přišlo mi z tvého příspěvku, že automaticky musí mít děti k UM i jiné pití. Když mají o pití zájem, je to úplně ok, ale není to automatické ani nutné.
@ProfZav píše:@Dahlia0409 píše:
Já syna rok kojila, narozený je na podzim a občas dostal trochu fenykloveho čaje už tak od 4 měsíců skrz bříško a od půl roku měl čaj denně, malé množství, ale mělMěl MM a pár dní oběd zeleninový, prostě měl o ten čaj, proč by mít nemohl?
Mohl, ale nemusel. Přišlo mi z tvého příspěvku, že automaticky musí mít děti k UM i jiné pití. Když mají o pití zájem, je to úplně ok, ale není to automatické ani nutné.Tak to jsem opravdu neřekla, že to každé dítě musí pít i čaj. Jen mi to přišlo tak nějak automatické, že kolem půl roku už ten čaj začnu nabízet, jak říkám, už jen skrz bříško, když trápilo.
Čau všem