Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj - taky píšu jako vyplašená prvorodička. Mám měsíční miminko, které se touto dobou mělo teprve narodit. Včera jsem si všimka na hlavičce červeného kola o průměru tak 2-3cm. nejdřív jsem myslela, že je to otlačené, ale není. Nemizí to a ani na téhle straně hlavičky Eminka neleží. Netušíte někdo, co by to mohlo být? Plašila jsem s lupénkou (má ji tchán), nebo s ohněm, ekzémem…fakt nevím. na omak to není nijak znát, ona o tom asi ani neví, neskrábe se, nic… Ale stejně jsem z toho trošku nervózní…
Díky moc za odpovědi.
To je normální, Matýsek to má taky a to je mu 8,5 měsíce. Má to nějaký název, ale bohužel jsem to zapomněla. Doktorka mi řekla, že mu to časem zmizí. Tak se neboj, určitě to nic neni.
Rika se tomu neco jako capi kousnuti.. Odborny nazev neznam. Dcera se s tim narodila a je ji 5 a ma to porad. Cizi lidi si toho nevsimnou, ale nekdy kdyz se rozcili, tak ji to zrudne. Ma to skoro pres cele celo ve tvaru V. po narozeni jsem z toho byla spatna,a porad to pozorovala, ale ted to neresim a ona take ne - jeste si toho ani nevsimla a to zrcadlo je jeji dobry kamarad
Mladsi to mela take, ale mensi a zmizelo to.
Může to být hemangiom, Matýskovi se to objevilo taky pár týdnů po porodu, je to shluk žilek pood kůží, ztratilo se mu to asi v 10 měsících, podle názvu k tomu na netu najdeš víc info..
Náš Staníček má něco podobného na čelíčku,ale už to nejde tak moc vidět,jen když pláče atd......prý se to o 2 let ztratí ![]()
jenik to ma taky, zrovna jsem se ted na to ptala mudr a ta rikala, ze to maj vsechny deti, ze se to casem jeste zvetsi a pak to zmizi. ma to vzadu na krku
Tak i já se přidávám k maminkám, jejichž dítka mají červená kolečka na hlavičce. Malá to má od narození, když byla malinká, tak se jeden čas hodně škrábala a na místě toho kolečka to měla krvavé, tak jsem se taky vylekala, ale nic to nebylo. Kolečko má dodnes, jen už má víc vlásků, tak to není tak vidět ![]()
Zdravím. Náš Mareček to má od narodenia v záhlaví , na temene a na čielku.
Postupne to bledne a vo vlasatej časti hlavy ,ked budeme mat viac vlasov, to určite vidno nebude. ![]()
Ahoj,
tak Vám moc děkuju! Dost jste mě uklidnily. Já to ještě u nikoho neviděla. Ale nehorší se to, malá o tom ani neví, tak snad to bude ono. No uvidíme. K doktorce teda nepoženu, zeptám se kdyžtak až na další kontrole. Ještě jednou díky!!!!