Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, nevíte někdo do kdy se má používat kojenecká voda? Matýskovi bylo 8. měsíců, kojeneckou vodu používám jak na pití tak k přípravě jídla. A tak si tak řikám jestli by už nestačila normální převařená voda?
Ahojky, já myslím, že obyč. voda převařená určo stačí. Já jsem kojeneckou vodu nekupovala nikdy, nám stačila převařená voda. Nech si zjistit, jak kvalitní vodu odebíráte z řádu - „pro klid duše“
.
Děkuju moc, všechno jsem pročetla a usoudila jsem, že už kojeneckou kupovat nebudu ![]()
Ale vodu s vodovodního řádu bych rozhodně nedávala.Tato voda obsahuje dusišnany které jsou pro dítě škodlivé.Ani po převaření je s vody nedostanete.
My přestali vařit z kojenecké vody, když se už mimi hodně pohybovalo a všechno ochutnávalo. Zdálo se nám to už zbytečné ![]()
Určitě to zbytečné není.Voda s vodovodního řádu není určena pro kojence a malá děti.Oslabuje se jim imunitní systém.
no vzhledem k tomu, že malý vypije i vodu z vany, kam si předtím ančural, mi přijde zbytečné vodu kupovat…nám tu teče kvalitní dobrá voda…tohle neřeším:)
To je samozdřejmě pohlet laika.Jelikož já si bo vodě schánim spoustu informací a pracuji s ní tak mám na to upně jiný pohled
Šmahy, a nepracuješ náhodou v oboru „balená voda“ ? To bych potom pochopila i tvůj jiný „pohlet“ na věc a „schánění“ informací, nemluvě o další diskuzi tady… ![]()
A k tématu diskuze - já to střídám, myslím si, že všeho s mírou a jako je dobré občas prostřídat značky jiných výrobků, tak i balené a kohoutkové vody. Není nad selský rozum.
Iva
IFFKo nepracuji nikdy s balenýma vodama.Jelikož bydlim v městě kde je opravdu kvalita vody je hrozná tak jem si začala schánět informace.A na základě toho jsem se rozhodla v tomto oboru pracovat.Ale petkama to opravdu doma neřešim ani vodou s kohoutku.Jelikož mám doma malou nemocnou dcerku.
Myslim, ze opravdu hodne zalezi na kvalite vody, co tece z kohoutku. Ja jsem kojeneckou vodu pouzivala do prvnich narozenin na piti i na vareni, ted uz beru na vareni vodu z kohoutku. Mame studnu a nechavame si pravidelne testovat kvalitu, tak presne vim, co nam tam tece. Na piti davam balenou vodu nebo ted uz i neperlive mineralky, cajiky varim z kohoutkove vody. ![]()
tak my používáme kojeneckou Fromin a kupujeme ji proto, abychom nemuseli nic převařovat. Slyšela jsem, že není moc dobrá ta kojenecká převařovaná - od toho je kojenecká. Čajíky dělám instantní a jen zaliji koj. vodou, má pokoj. teplotu. V těchto vedrech není o čem diskutovat. Malý má skroro 9 měsíců a teď, když jsme byli venku, už jsem mu dala do čajíku i neperlivý Rajec - myslím, že úplně v pohodě začnu už dávat. Vodu z kohoutku používám jen na vaření příkrmů, je min. hodinu vařená. Na pití mi nepřijde závadná, ale nechutná, proto ji malému nedávám ani po převaření.