Odmítá jídlo i pití

Tea
116
16.5.08 11:40

Odmítá jídlo i pití

Ahoj, tak jsem tu s dalším problémem. Mám 5,5 měsíční holčičku, kterou jsem do konce 4. měsíce kojila a pak se sama odstavila (prostě už si prso do pusy nevzala ať jsem se snažila jak jsem chtěla) a od té doby je na UM - Nutrilon. Problém je ten, že se dcerka nikdy nenaučila lahvičku pořádně respektovat. Většinou se mi ji podařilo nakrmit jen ve spánku, nebo když už usínala. Když byla v bdělém stavu, tak to už musela mít velký hlad, aby si lahvičku bez křiku a odmítání vzala. Taky je pravda, že mlíčko asi není její kamarád, nikdy mu moc nedala. Absolvovali jsme i vyšetření v nemocnici, nic nám nezjistili, prý je malá v pořádku a nikdo ani naše dětská doktorka nedokáže poradit, jak jí naučit normálně pít. Vyzkoušela jsem kde co, už nemám žádný nápad v zásobě. Ale co je horší je to, že doposud se mi přece jenom podařilo do ní dostat tak kolem 500 ml mléka denně, ale nyní si nevezme lahvičku ani v polospánku, prostě chvíli tahá a pak mi to plive a už si nevezme. Už jsme začali i s příkrmama, jí trochu zeleniny (teda jen asi 3-4 lžičky), ale to je teď taky problém, protože už neotvírá vůbec pusu a to co do ní dostanu je spíš přes její vůli. Čajíku vypije za den tak 60 ml a to teď když bylo větší teplo, jinak ho taky odmítá. Už ani neřeším, jestli má hlad, co mě trápí je spíš to, že nemá ani dostatek tekutin, což jí může vážně ohrozit. Už jsem z té situaci opravdu zoufalá, nevím už co zkoušet, už mi nějak i dochází nervy a mám děsnej strach, co bude dál. Máte někdo taky takovou zkušenost a jak jste jí řešili? Uvítám každou radu, protože vážně už nějak nevím jak dál. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
16.5.08 11:50

Můj brácha se prý odstavil ve 3 měsících, tak to rodiče řešili masovým vývarem, polívkama a tak podobně.. doktorka tehdy hmm to je trochu brzo, ale přece neumře hlady
hlavní je do ní aspoň něco dostat ať má dostatek tekutin, co to bylo je už putna… zkusit pít z hrnýčku, stříkačku, lžičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
16.5.08 14:40

co zkusit jiné mlíko, sunar je chuťově lepší...... :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.5.08 14:48

A dělá to jen když jí krmíš ty? Dalo by se třeba při krmení s někým střídat? Aspoň by si se trochu uklidnila, protože nervy to jsou obrovský , to znám - já mám 7. letého nežeru doma, tak to FAKT znám detailně. A řešit jsem to přestala až tak letos, ale stejně někdy když si řeknu co jedl za celý den, tak bych brečela. Když byl mrňous tak jsem oblbovala a oblbovala. Někdy jsem si připadala jak kašpar, co jsem byla ochotná udělat aby aspoň něco snědl. A těch rad, že to nemáš dělat, těch jsem si užila taky dost, ale vesměs od těch jejichž děti jedli a nevěděli o čem je řeč. S takovýmhle mrnětem je těžko poradit, třeba se to zlepší až bude aspoň sedět. Já mixovala třeba banán, nebo i ovoce a dávala lžičkou, lahev taky nechtěl. A nebo takovým tím dávkovačem na sirup Nurofen. A na plavání s náma chodila holčička, kterou krmily z takových těch kukuřičných řupek. Navrch polívku a šup do pusy..... Ale radím aspoň občas dítko šoupnout na krmení někomu jinýmu a tak si vydechnout. Oni to prostě cítí a just to nesní...... Držte se Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
16.5.08 19:04

Ahoj,já tedy malou kojila do 1 roku.Ale co jsme od 6 měsíce začali s příkrmem,tak jedla hůř a hůř.Nechtěla skoro nic.Snad jen to pití šlo,protože měla stále MM.Tak jsem to jídlo začala řešit tak,že jsem jí pouštěla pohádky(když už seděla).A to zabralo.Koukala na pohádky a otvírala pusu.Byla jsem nešťastná z toho,že nejí a hlavně všichni radili a když si jí zkusili nakrmmit,tak bylo vystaráno.Opravdu mi pomohly jen ty pohádky.A nejvíc Krteček a spol..A takhle jsem jí musela krmit skoro do 2 let,jinak by snad umřela hlady,než by si i jen řekla o jídlo.Cítím s tebou,ale vydrž a bude líp!
A když to nezabere,tak vyzkoušej fakt jiné mléko nebo i ten vývar.I my vyrostli na omáčkách.A v dost ranném věku :cry: Až to raději nechci vědět!Držte se,holky!R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
16.5.08 21:47

Ahoj,

soucitim s tebou, protoze mladsi dcera vyvadela podobne veci a prezila.

Od dvou tydnu byla na UM a ve trech mesicich najednou za tri dny nevypila vic nez 100ml dohromady. Taky jsme absolvovali vysetreni a zkouseli, jestli neni alergicka na nejake slozky mlika. Po tydnu zase zacala pit aspon sve minimum. S jidlem jsme celkove bojovali do 1,5 let. Prikrmy vzala na milost az po roce. Ty horory pri kazdem krmeni nikomu nepreju zazit. Nektere deti jsou proste takove a nebudou jist ani kdyby ses na hlavu stavela.

Driv se to jeste delavalo tak, ze si maminka nasla kojici znamou, ktera ji odkojila i jeji dite. Nebo nekterym detem nevyhovuje savicka a musi se hledat, kterou vezme na milost. Vim, ze to neni nejlevnejsi zpusob, ale pokud to pomuze. Treba je savicka prilis tvrda, nebo naopak mekka, ci ji nevyhovuje tvar…Taky bych zaexperimentovala se znackama mleka. Znam maminku u ktere to zaslo tak daleko, ze musela mixovat ruzne druhy dohromady. Ale to uz je vazne extrem…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
18.5.08 10:08

ahoj,

my mame 4,5 mesicniho chlapecka a zacal stagnovat s mlickem /bohuzen nekojime, ale UM/ chvilku pred ukoncenym 4. mesicem. No je to o nervy. Nekdy ani po 6-7 hodinach nema vubec hlad a „rekord“ je za den 420 ml mlicka, coz je hruza. Vubec nevim, co bych mela delat, vzdycky krici hlady, pak vypije 100 ml a skonci. Ze zacatku se u toho kroutil - asi prdiky, ale to je ted uz tak nejak v pohode (vymenili jsme UM) a stejne mizerne papa. Zacala jsem kvuli tomu s prikrmy, ty mu chutnaji, hlavne mrkvicka, u toho si mlaska a smeje se… Jenze mlicko je mlicko, to potrebuje nejvice, ovsem at mi nekdo poradi, jak ho do nej dostat. Podotykam, ze se ted stezi dostaneme na 700 ml UM za den (spis 600 ml) a tuto davku pil ve svych 6 nedelich. Mel nizkou porodni vahu - 2,49 kg, tak to asi ze zacatku dohanel.
Doktorka mi rekla, ze vypada dobre, zdrave, zatim jsme zadne odbery nedelali, protoze nezhubnul, ale ani nepribira… Momentalne uz ma 3 tydny 6,70 kg. Tak pockam jeste tyden, to jdeme na ockovani, a kdyz se sto nezlepsi asi budu chtit, at nas nekam posle.
Neznate nekdo nejake babske rady jak zvysit kojenci chut k jidlu ? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.10.08 14:06

Odmítání jídla

Ahojky Teo, mám stejný problém. Porodila jsem v 35 týdnu a měli jsme 2030 g. Kojit se nám nepodařilo pro silné koliky tak jsem do 3,5 měsíce odsávala a dokrmovala UM. Pak jsem musela ze zdravotních důvodů přestat a od té doby problém. Před tím se Vojtík hodně přejídal pil tak 700 ml. A nyní je mu 6,5 měsíce a pije sotva 600 ml s velkým vypětím a většinou v polospánku. Příkrmy pomohli jen na chvíli pak je začal odmítat. Nyní jíme hlavně v polospánku jinak lahvičku nechce vzít do pusy. Je to fakt o nervy, kdo nezažil nepochopí. Tak se chci zeptat jak to nakonec u vás vypadá s jídlem teď? jestli se to zlepšilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
22.10.08 22:56

Páni, holky je mi vás fakt líto a dětiček taky. A já jsem si myslela, jaké jsme měly problémy s jídlem. Předpokládám, že to doktoři hlídají. Takže můžete zkusit krmit třeba lžičkou nebo stříkačkou, změnit UM.

Terezka vůbec nepřibývala. Kolem 4. měsíce jsme musely začít dokrmovat UM, to jí ale vůbec nechutnalo, z flašky pít neuměla (později se ukázalo, že nechtěla), takže jsme používaly stříkačku. Když jsem do ní dostala 30 ml denně, tak to byl zázrak. Doktoři nás už strašili i hospitalizací v nemocnici, začínala jsem být zoufalá. Pak jsme kvůli střevnímu kataru na:,–(ily rýžovou kaši a to byla naše spása. Teď už baští mnohem líp a já jsem si konečně začala mateřství užívat (bez neustálého stresu). Taky bych vám to moc přála, přemýšlet nad tím, kam půjdeme na procházku a ne, kolik toho dneska snědla a jak do ní mám to mlíko dostat. :(

Moc vám držíme palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.10.08 08:06

Re: Odmítání jídla

holly píše:
Ahojky Teo, mám stejný problém. Porodila jsem v 35 týdnu a měli jsme 2030 g. Kojit se nám nepodařilo pro silné koliky tak jsem do 3,5 měsíce odsávala a dokrmovala UM. Pak jsem musela ze zdravotních důvodů přestat a od té doby problém. Před tím se Vojtík hodně přejídal pil tak 700 ml. A nyní je mu 6,5 měsíce a pije sotva 600 ml s velkým vypětím a většinou v polospánku. Příkrmy pomohli jen na chvíli pak je začal odmítat. Nyní jíme hlavně v polospánku jinak lahvičku nechce vzít do pusy. Je to fakt o nervy, kdo nezažil nepochopí. Tak se chci zeptat jak to nakonec u vás vypadá s jídlem teď? jestli se to zlepšilo?

AHoj, zdravim vsechny maminky nejedlych deticek :-)
Znam, zazila jsem a chapu…
Prosli jsme si utrpenim, maly byl schopny snist za den 3 lzicky a vypit 300 ml UM. Ted je to tak stridave : zuby, ryma…, momentalne nechce pit UM, ale jinak docela basti, pred mesicem zas jen pil UM a nechtel prikrmy… proste kazdou chvili neco :-)
Preju papaci miminka a zadne starosti s jidlem !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.08 07:05

Ahoj holky, možná vám poradím. Náš malej taky kolem toho 4 měsíce začal stávkovat a paradoxně nás zachránil jeho průjem :D Mléko jsem rozdělala v rýžovém odvaru a do toho jsem dala trochu glukopuru, nebo jsem koupila od nestlé rýžovou kaši s mrkví, rozdělala v mlíku, (musí se to cedit, dělají se tam hrudky) a udělala mu řidší kaši, aby ji mohl sát z dudlíku. A stal se zázrak. Malej vypil flašku hned. Během průjmu přibral jak nikdy. Dnes je mu 9 měsíců, příkrmy jí celkem pěkně, ale když chci do něj dostat mlíko, tak vypije tak 100ml a dost. Proto v podstatě nepije nic jiného, než řidší kaše (a ta protiprůjmová je pořád nejoblíbenější). Třeba taky vašmu děťátku přestalo vyhovovat mléko konzistenčně a když se trochu zahustí, bude pít lépe. Náš malej vypije řídké kaše 260 ml během chvilky, ale mlíko pije čtvrt hodiny 100 ml a ještě si u toho musí hrát, takže to řeším takto. 3 krát denně řídká kaše a jednou ovocný příkrm, jednou masozeleninový. Tak ať vám drobci pěkně papají. Zdraví Magďula

• Citovat
  • Upravit
5
4.11.08 18:23

odmítání jídla

Kašičku nemléčnou rýžovo-kukuřičnou jsme dávali od 4,5 měsíce do každého mléka jinak by synek vůbec mlíčko nevypil. A jediné co jedl dobře byli kaše i z různými příchutěmi jenže… Měli a máme hrozné zácpy takže jsme museli přestat. Teď dáváme do mléka od nestle na sladké sny,ale už mu taky moc nejede. Je to takový začarovaný kruch. Kdybych ho aspoň nějak přinutila pít čaj byla bych nejšťastnější. Všichni v okolí mi říkají ¨neřeš to ono se to správí jenže když je každý jídlo boj tak se to moc nedá. (Klid je jen když pije v polospánku) snad z toho brzo vyrosteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
4.11.08 19:29

ahoj, citim fakt s kazdym, komu miminko nepapa…
my ted nastesti mame obdobi „papaci“ a za cca 14 dni Vita pribral cca 400 g, tak jsem prestastna. Sice jsem ho vazila dnes po veceri, kdy zdlabl 200 ml kase,ale i tak… Doufam, ze mu to dlouho vydrzi.
Zacal mi dokonce jist i varene prikrmy, coz za:,–(ne odmital a jedl jen konzervy a to taky jen nekdy. Takze proste nezbyva nez rict „vydrz prtka vydrz“ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
5.11.08 14:55

Ahoj Holly, Nestlé dělá i kašičku proti zácpě se švestkami. Jen nevím, kolik Tvému chlapečkovi je, tato kaše je vhodná od půl roku. Náš Martínek 8 měsíců má rád tu protiprůjmovou, na zácpu my netrpíme. Spíš naopak. Taky jsem mu dřív vařila jáhly, které jsem potom rozmixovala a přidala nutrilon a trochu glukopuru. To pil také, ale je to pracnější. Myslím, že jáhly by neměly způsobovat zácpu jako rýže. My teď máme dobré období, že jí pěkně příkrmy a to mlíko s kaší taky pije, ale nedávno byl problém do něj dostat 100 ml mlíka. Magďula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.11.08 18:05

odmítání jídla

Děkuju moc za všechny reakce a díky Magi.Mému synkovi je 7 měsíců. Tu kaši jsme dávali od nestle proti zácpě moc jí nechtěl. Teď mléko zahušťují kaší od nestle na sladké sny ta mu ještě docela jede. My pořád hlavně pijeme mléko v polospánku. A to pije krásně a když pije při vědomí tak jako by to nestačil polykat nebo co má to vždy plnou pusu. (asi nemusím psát,že bych si mohla otevřít obchod s kašema a flaškama - od aventu,chicco,mam,dm…) Magi u tebe se to nějak změnilo samo od sebe? Já mám vždycky co dělat abych u jídla na něj nezačala řvát. Příkrmy docela jí nějak valně,hlavně si vždy strká ruce do pusy a pak si to rozpatla po celém obličeji a nejlépe si to strčí do očí a pak řve. To,aby člověk měl nervy z oceli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí