Červené víno v těhotenství

3165
4.8.12 10:46

Červené víno

Ahoj holky. Tak už jsem konečně v 33týdnu a prý vše v pořádku, jenže mám šílenou chuť na víno. Vím, že červené by nemělo uškodit, jenže pít ho nezředěné, to si nedokážu představit (mi právě chybí ta chuť vína s cocacolou). Chtěla bych se zeptat, jestli červené víno něčím ředíte vy a pokud možno čím? Cocacola, kofola se údajně nesmí, tak by mě zajímalo, čím by se červené víno dalo ředit v těhotenství? :jazyk: Děkuji za všechny názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
4.8.12 10:47

Tak si dej jen deci, to by nemělo ničemu vadit… Já si v těhotenství občas dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.8.12 10:50

„Údajně se nesmí“ kde co. Když máš chuť na víno s colou a vypiješ ho dvě deci a ne litr, tak to nemůže ničemu vadit. Maximálně ti nesedne a poblinkáš se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.8.12 10:55

Pokud už si těhotná dáš víno, tak bych nějakou kofolu na zředění vůbec neřešila :nevim:
(taky jsem si dala skleničku piva nebo deci vína jednou za čas… i tu colu=))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.8.12 10:58

Pokud máš chuť, tak si dej, nevím, co řešíš… Samo v rozumném množství 8) Proč se zase údajně nesmí cola? :think: Vždyť se doporučuje na těhotenské nevolnosti, já bych bez ní asi začátky těhotenství nepřežila. Jediný důvod, proč by ses těmto nápojům měla vyhnout, je vysoký krevní tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.8.12 11:00

Přesně jak píše fragolka, i já bych bez coly nepřežila začátek těhotenství. Vypila jsem tak čtyři deci za dopoledne po dobu čtyř měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.12 11:10

Já bych si nedovedla představit život bez kafe, a těhotenství už vůbec ne. Ale měla jsem nízkej tlak, takže jsem dva hrnky denně fakt neřešila. A zkoušela jsem to nahradit carem, nebo bezkofeionovým… náhražka k ničemu :nevim: fakt mi to chuťově nepomohlo. Jestli máš chuť na kolvínu, dej si kolvínu. Je mi jasný, že toho nevypiješ litr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
4.8.12 11:33

Děkuji vám za rady. Co se týče té kofoly, cocacoly, tak jsem byla právě na diskuzích, kde to některé maminy odsuzovaly, že je to nezodpovědnost. Zase na druhou stranu v podstatě žádné odůvodnění k tomu neměly, resp. ho nenapsaly. Proto jsem založila toto téma, abych se ujistila :lol: Věřím, že tu je to klidnější a přehnané emoce jdou stranou. Každopádně přeji krásný den, snad i slunečný, já jdu s přítelem na procházku a zakončím to tedy troškou červeného vínka s drobátkem kofolky. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
4.8.12 11:38

Víno, pivo…kromě tvrdého alkoholu samo…kola, kofola i káva…v malém množství neškodí a i když je někde rozhovor s doktorem tak to potvrdí..spíš nepít denně sladké limče…tloustne se potom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.12 11:38
@Maculinka píše:
Děkuji vám za rady. Co se týče té kofoly, cocacoly, tak jsem byla právě na diskuzích, kde to některé maminy odsuzovaly, že je to nezodpovědnost. Zase na druhou stranu v podstatě žádné odůvodnění k tomu neměly, resp. ho nenapsaly. Proto jsem založila toto téma, abych se ujistila :lol: Věřím, že tu je to klidnější a přehnané emoce jdou stranou. Každopádně přeji krásný den, snad i slunečný, já jdu s přítelem na procházku a zakončím to tedy troškou červeného vínka s drobátkem kofolky. :potlesk:

To víš že jo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.8.12 11:46
@Maculinka píše:
Děkuji vám za rady. Co se týče té kofoly, cocacoly, tak jsem byla právě na diskuzích, kde to některé maminy odsuzovaly, že je to nezodpovědnost. Zase na druhou stranu v podstatě žádné odůvodnění k tomu neměly, resp. ho nenapsaly. Proto jsem založila toto téma, abych se ujistila :lol: Věřím, že tu je to klidnější a přehnané emoce jdou stranou. Každopádně přeji krásný den, snad i slunečný, já jdu s přítelem na procházku a zakončím to tedy troškou červeného vínka s drobátkem kofolky. :potlesk:

To, že to některé maminy odsuzují bych nebrala jako směrodatné pro sebe. Mně osobně přišlo na začátku těhotenství rozumnější i zodpovědnější vůči miminku, si dát ráno sklenku coly, než celý den blít :nevim:
Stejně tak s kafem, když jsem celé těhotenství měla nízký tlak. Lepší, než omdlívat, si dát dvě slabá kafe denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.12 11:50

To jsem četla v nějaký knížce, ale věřím, že je to prvada. Někde z Afriky, cestující lékaři, a k nim chodí domordci. A podviživené děti. Mladá aktivní lékařka jim chtěla píchnout kapačku a ke svému zděšení zjistila, že starší lékaři to dělají úpln ějinak - dají jim brambůrky a kolu. A že je to ten nejefektivnější způsob, jak do nich dostat chybějící cukry, minerály a soli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.8.12 11:55

@Maculinka když jsem chodila na monitory, tak jsem měla nakázáno vypít aspoň 2 deci coca coly (aby se mimčo hýbalo), takže to zas tak strašně moc škodlivé nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.8.12 12:03

Jaký je rozdíl mezi tím, pokud si dá někdo jednotku piva (půl litru), jednotku vína (2deci) nebo jednotku lihoviny (panák)? Množství alkoholu se přeci vypije pořád stejné :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
7042
4.8.12 12:15

Naima - myslím, že je rozdíl v úpravě alkoholu… tvrdý alkohol jako destilát je mnohem horší a tělu nic „nedá“… víno i pivo doktoři nezakazují ani těhotným, spíš naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí