Za chvíli rodím a nemám vymyšlené jméno!

464
4.8.12 08:40

Za chvíli rodím a nemám vymyšlené jméno!!!

Dobré ráno všem,
mám velké dilema - a to takové: jaké jméno dát svému dítěti.

Čekám holčičku a za pár týdnů rodím. Jsem sama se synem a tak je výběr jména jen na mě. Několik měsíců jsem chtěla BERENIKU, jenže poslední dobou se toho jména bojím a přestává se mi líbit - často jsem slýchala, budou jí řikat berane apod…

Jenže syn už chce Berušku a já jsem v koncích :oops: :lol:
NIC se mi nelíbí a čas mě tlačí…

Jediné co mi připadá ještě v úvahu je Darinka, nebo Viktorka - ale rozhodnout se mezi nimi prostě nemůžu :zed: :lol:

Syn je Adam, chci aby se k sobě jména,,hodily,, a máme dlouhé příjmení, takže něco né moc dlouhého, s více zdrobnělinami.. PORADÍTE??? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
4.8.12 08:42

Ahojky Viktorka je pekny jmeno!!!Nebo Sara, nebo Sofia/Sofie… :lol: Nebo Vanesska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.8.12 08:43

Dcerka je Emma-dvě eM z důvodu cizího příjmení a i když v okolí žádnou nemáme, na netu je přeemováno :lol:. Jinak Berenika je hezké, jestli se to hodí s příjmením dohromady, tak bych ji dala. Ale, když píšeš, že máte příjmení dlouhé, pak bych vybrala něco kratšího.

• Citovat
  • Upravit
528
4.8.12 08:43

Mě si líbí Viktorka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.8.12 08:44
@Jaja87 píše:
Ahojky Viktorka je pekny jmeno!!!Nebo Sara, nebo Sofia/Sofie… :lol: Nebo Vanesska.

To jsem chtěla paní napsat, ať hlavně nedává Sofii a Vanessu, těch znám asi ještě více než Emiček :lol:

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
4.8.12 08:45

Ahojki, no tak to by asi chtělo Evu ne? Je to krátké a sedí to k Adamovi. Taková Viktorie má 4 slabiky. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4.8.12 08:46

Eva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
4.8.12 08:48

@sieta.m Pani treba nezna nikoho s takovym jmenem a kdyby jo, tak co ja taky nekoukam na to kdo co jaky jmeno ma, jsou to jejich deti ne moje ..My mame Tadeaska a v okoli zadny neni a i kdyby tak co, ty jmena jsou porad dokola, a porad je kazdy bude mit s nekym stejny, je to jen na ni jak se rozhodne, ale jako neznamena ze kdyz nekdo ma treba Venessu nebo Viktorku apod, ze to jmeno nedam!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
4.8.12 08:50

Sara, Sofie, Vanessa - ani jedno se mi nelíbí a tato jména dává ted hodně lidí, nechci aby měla jméno jako 3 další děti ve třídě :lol:
Emmu dát nemůžu - EMMA a ADAM zní komicky :mrgreen:
Viktorka je dlouhé, ale má právě hodně zdrobnělin - VIKI je krátký
ještě se mí líbí MIA, ale nevim jak jinak bych jí mohla řikat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.8.12 08:50
@Jaja87 píše:
@sieta.m Pani treba nezna nikoho s takovym jmenem a kdyby jo, tak co ja taky nekoukam na to kdo co jaky jmeno ma, jsou to jejich deti ne moje ..My mame Tadeaska a v okoli zadny neni a i kdyby tak co, ty jmena jsou porad dokola, a porad je kazdy bude mit s nekym stejny, je to jen na ni jak se rozhodne, ale jako neznamena ze kdyz nekdo ma treba Venessu nebo Viktorku apod, ze to jmeno nedam!!!

No já na to koukám, protože 4 Vanessky v jedné třídě může být problém :) Nehledě na to, že se tyhle cizí jména dávají bez ohledu na příjmení a pak s echt českým příjmením to zní směšně

• Citovat
  • Upravit
2398
4.8.12 08:51

Tak pokud chce syn Berušku, tak Barbora - to se moc líbilo mě, ale mám „vánoční“ holčičku, chtěla jsem svátek dál od narozenin. Mám Terezku a příjmení taky dlouhé, komplikované jak na výslovnost, tak na psaní - 11 písmen. Občas si dělám legraci, že ta než se ve škole podepíše, ostatní děti budou mít napsanou písemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.8.12 08:52
@Nela9 píše:
Sara, Sofie, Vanessa - ani jedno se mi nelíbí a tato jména dává ted hodně lidí, nechci aby měla jméno jako 3 další děti ve třídě :lol:
Emmu dát nemůžu - EMMA a ADAM zní komicky :mrgreen:
Viktorka je dlouhé, ale má právě hodně zdrobnělin - VIKI je krátký
ještě se mí líbí MIA, ale nevim jak jinak bych jí mohla řikat…

A co třeba Lea? Mám kamarádku, co se tak jmenuje a moc se mi to jméno líbí, to taky bylo mezi mými možnými pro dcerku, ale partner to zatrhl :)

• Citovat
  • Upravit
464
4.8.12 08:53
@sieta.m píše:
No já na to koukám, protože 4 Vanessky v jedné třídě může být problém :) Nehledě na to, že se tyhle cizí jména dávají bez ohledu na příjmení a pak s echt českým příjmením to zní směšně

souhlasim ;) a příjmení máme slovenské, cizí se k němu moc nehodí…

Danik: BARBORA se mi nelíbí.. příjmení máme také s 11 písmeny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
4.8.12 08:53

Omlouvam se chtela jsem jen pomoci, a napadla me tato jmeno no!!Takze pardon!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
4.8.12 08:54

Ahoj :mavam: :mavam: :mavam: Jka uz jsem tady nekde psala, mne se strasne libi Mia :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí