Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chci se zeptat, mám 1,5 ročního syna a už delší dobu má na stehne červený suchý flek, po koupání ještě víc zrudne. Mazala jsem olejickem i krémem a nic nepomáhá. Nevíte co by to mohlo být?
Jdeme k doktorce v úterý… Dám sem fotku. Děkuji
Dobrý den, taky jsem to měla i můj mladší brácha, zašli jsme k doktorovi dal nám mastičku a za 2 dny to zmizelo pak se to za půl roku objevilo zas namazali jsme a zase byl pokoj teď se mi to udělalo asi po 3 letech ale už jen malinký flíček a ten zmizel sám za měsíc, nevím co to bylo za mastičku a ani nevím z čeho to bylo jesti to nebylo z prášku na praní.. nevím řekl jen že je to exsem a ta mastička opravdu pomohla tak zajděte s malým k dětskýmu a tu mastičku vám určitě napíše a bude dobře ![]()
Kvasinka. Nemazat olejickem, ale vysusit zinkovou masti. Az nebude cerveny, tak pak promazavat treba bambuckym maslem.
Omezit cukr, mouku, mleko.
Mohla by to být kvasinka, jak je psáno výše, zinková mast je třeba sudocream, výrazně omezit cukry. Doktorka bude určitě vědět.
Sudocremem jsem mazala. Určitě zkusím i ty cukry omezit. V úterý budu vědět víc.
@Marsy20 píše:
Sudocremem jsem mazala. Určitě zkusím i ty cukry omezit. V úterý budu vědět víc.
Doktori tohle malo kdy resi jako kvasinku. Dulezite je udelat dobre strevum. Omezit co padlo vyse, zkusit probiotika, na to jen bavlnu. Tohle se rado vraci
dcera na to trpela, nekdy je to beh na dlouhou trat…ale fakt to vypada jak kvasinka. Se sudocremem musis vydrzet, neni to ze dne na den. A nic na to nepatlat, koupat jen ve vode a nejlepe aspon ob den!
@Kukacka123 děkuji, zkusím to a uvidím. Právě jsem si myslela že dr nás posle na kožní.
@Kukacka123 Souhlasim. Dceri se to objevilo, kdyz jsme sli na rocni prohlidku. Doktorka rekla ekzem a hned napsala kortikoi. mast. No me to nedalo, ja nerada tyto veci pouzivam, kdyz vim, ze to jde resit jinak. Hledala a zjistila kvasinku. Typicke je pro ni, ze je to suche a po koupeli ci namazani jeste vic zcervena. Zacala jsem mazat sudecremem, sehnala si domaci zinkovku. Sobe a dceri nasadila silnejsi probiotika, omezila jsem sladke. A do mesice bylo vse pryc.
Vzdycky, kdyz jsem myslela, ze uz to neni cervene, tak jsem namazala maslem a zase to zcervenalo, tak zpet k zinkovce.
Peru ve vlastnim prasku a jeste jsem pridavala jedno machani a ocet.
Drzim palce
@Marsy20 píše:
@Kukacka123 děkuji, zkusím to a uvidím. Právě jsem si myslela že dr nás posle na kožní.
No, vetsinou ani kozni neuznaji, ze je neco spatne ve strevech a resi jen to viditelne. Mrkni na stranky Veri Zikove - kvasinka ![]()
@paandatko píše:
@Kukacka123 Souhlasim. Dceri se to objevilo, kdyz jsme sli na rocni prohlidku. Doktorka rekla ekzem a hned napsala kortikoi. mast. No me to nedalo, ja nerada tyto veci pouzivam, kdyz vim, ze to jde resit jinak. Hledala a zjistila kvasinku. Typicke je pro ni, ze je to suche a po koupeli ci namazani jeste vic zcervena. Zacala jsem mazat sudecremem, sehnala si domaci zinkovku. Sobe a dceri nasadila silnejsi probiotika, omezila jsem sladke. A do mesice bylo vse pryc.
Vzdycky, kdyz jsem myslela, ze uz to neni cervene, tak jsem namazala maslem a zase to zcervenalo, tak zpet k zinkovce.
Peru ve vlastnim prasku a jeste jsem pridavala jedno machani a ocet.
Drzim palce
Presne tak. Nam teda ne kortikoidy, ale same mastne a to je samozrejme spatne ze
takze jsem diky kamaradky kamosce najela na metody Zikove - koupani, mazani, prani, jidlo, obleceni,…dcera nemela jeden flicek, ale fleky po celem hrudnicku (tam nejvic), rucickach a nozkach taky. Ja nad ni brecela a ona byla v klidu, nastesti ji to nesvedilo. Ale zbavili jsme se toho a ted obcas pri ryme, zubech,…pri oslabeni neco vykoukne, ale vime jak na to a behem chvile je to pryc
ja sudocrem vychvaluju, zinkovku jsem si delala domaci, ale dceri stejne nejlip zabiral sudocrem proste. Bylo toho hodne. Do koupele repik nebo dubovka, probiotika,…ale vyplati se to ![]()
Taky drzim palce. Zakladatelko kdyby jsi chtela, napis mi zpravu. Par holcinam jsem tu psala nas postup, trebas by se ti to hodilo, neco… ![]()