Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji pěkný den,
jdu si k vám pro radu. Dnes jsem objevila na zdi 2 červouše, bílé, cca 3-4cm dlouhé, co to může být?? jsem z toho dost nešťastná, protože je to pro mě noční můra, mám k takové havěti hrozný odpor, jsem čistotná, doma vše desinfikuji apod a teď objevím tohle. Nejprve jsem myslela, že to jsou mouční moli, mám na ně v kuchyni lapače, ale přítel tvrdí, že tak malý mol, nemůže mít tak velkého červíka. Poradíte prosím, cítím se úplně hnusně a chce se mi
![]()
Je to mol. Já jsem si před lety přinesla takové překvapení v rozinkách, bylo před Vánocema všechny nákupy letěly pryč
.
Přesně tak je to mol, být tebou bych prohledala skříňky kde bude nejspíš nějaké hnízdečko. My jsme ve skříňce nechali rozdělané granule pro psa a pak nam začali taky na zdi lest červíci tak jsme hledali hledali a našli. Potom už byl klid.
určitě to je mol.. Ještě vím že když jsme sušili ovoce tak nám to taky napadli… museli jsme všechno vyhodit… Je dost možný že máš nějakou špatnou cibulu nebo bramboru a tam se objevili.. Určitě všechno prohledat..
Taky jsem dva nasla, vsechno prohledala a vyhodila strouhanku a ted uz tu delsi dobu zadny nebyl..
Moli, a u nás lítají z venku. Na 100%, protože je to tak každý rok. Na balkoně jsem jich měla asi 5, koupila jsem lepicí pásky na moly, a venku je jich víc než doma.
hodně se nás v rodině shodlo, že moli jsou z venku, osobně na lepítku ve špajzu nemám nic
Ano moly jdou za světlem, a hlavně v létě, ale ti červíci se nejspíš narodili někde u vás, můžou být kdekoliv, třeba v granku, rýži nebo v koření
to je moje můra
taky jsem ted našla a bylo jich snad 1000 v rozinkách
ted tady lítají…vše jsem vyhodila vyklidila a nemůžu se jich zbyvit ![]()
Taky jsme je měli, my je našli v ořechách
lezli nám po stropě, tak jsme je vyluxovali, vyhodili a bylo to ![]()
no chtela jsem uz taky zakladat diskuzi na toto tema, protoze v pradle jsem asi objevila rybenky a mame je taky v rozkladacim gauci
teda si myslim, ze to jsou ony , taky jsem zoufala
vypadaji jako male cervici, jsou hnede.. holky pomoooc.. ![]()
V případě rybenek vytřít kouty podlahy SAVEM, ty měkké potovry nesnášejí jakékoli chemické výpary.
dekuju, za radu
jenze nevim jestli to jsou ony jsou totiz velikosti max do 1cm, ale rybenky prece jsou vetsi ne? nechapu odkud se ten hnus bere ![]()