Cervix skore 1 v 18.týdnu

1811
8.4.13 17:13

Cervix skore 1 v 18.týdnu

Ahoj holky, dnes jsem byla na kontrole a mám změklí čípek. Jinak se nezkracuje ani se neotvírám. Miminko je v pořádku. Denně mi tvrdne bříško tak 30 krát. Mám na to 2× denně magnosolv, ale nijak extra nezabírá. Mám ležet, nenamáhat se, netahat těžký věci, nechodit na dlouhé procházky atd.Doma mám 4 letou slečnu takže o nějakém ležení nemůže být řeč :mrgreen: Další kontrolu mám za měsíc, ale kdyby pořád tvrdlo tak mám přijít za 2 týdny. Cervix skore 1 jsem s malou měla někdy ve 30.týdnu. Teď je to dost brzy. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak velké je riziko předčasného porodu. A to jsme chtěli jet do legolandu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
8.4.13 17:28

Muzu te jenom uklidnit v tom, ze ve spouste zemi se cipek cele tehotenstvi nekontroluje ( a tim rozhodne nemyslim zaostale zdravotnictvi jako v anglii), protoze to zas tolik o nicem nevypovida. Mi cipek kontrolovali poprve v 37tt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
8.4.13 17:49

Riziko předčasného porodu je podle mě stejné, jako u těch, které mají Cervix score 0. Je to věc, která se může změnit během pár hodin a tady to posuzování čípku během těhotenství podle mě jen zbytečně stresuje těhotné :) Např. známá měla CS 7 poslední 3 měsíce a nakonec přenášela asi 5 dní. Jiná známá z ničeho nic s CS 0 porodila o 3 týdny dřív.. Tak se ničeho neboj, jen na to tvrdnutí si dávej pozor :)
I to je individuální, ale radši neriskovat že :)

• Citovat
  • Upravit
3657
8.4.13 17:49

Ahojky, me ted kontroloval cipek ve 20.tt a v prukajde mám zkraceni cipku 0-1, konsistence 1, celkem/kriticka hodnota 1-2. To je jako nejak spatne teda? Vubec nic mi na to nerekl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
8.4.13 17:54

Já jsem jen viděla jak se tváří když mi ho kontroloval.Tak jsem se zeptala jestli je neco spatne. A on, ze cipek měkne a, že ještě udela utz jestli se neotviram.Vse bylo v poradku. Nelibilo se mu to tvrdnuti a tak mi zvysil davku magneska.CS 1 asi nebude tak hrozny, ale radost z toho nemam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
8.4.13 17:56

Já prave nemuzu moc lezet. Ptala jsem se jestli se muze narodit driv a on, ze je to mozny, ale uvidime.Bude casteji kontrolovat cipek.Sex mam zakazany to je jasny.To tvrdnuti je na nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.4.13 18:03

Já mám od 28 týdne cs 3 a jsem na prst otevřená, žádná hitparada to není, ale hlavu si z toho nedelam, jen si hlidam jak často mi tvrdne břicho :nevim:
Hodnota cs je zastarala metoda a neukazuje kdy rodicka porodi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
8.4.13 18:05

Ja mela dlouho cs1 a cs3 14 dny pred porodem a rodila sem dva dny po terminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811

Kdyby slo jen o ten cipek tak by to slo.Ale tvrdnuti 30 krat denne je dost :( Je to tak videt, ze si toho vsiml i pritel kdyz jsme lezeli.Deje se to hlavne rano.Snad ta zvysena davka magneska pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811

U malé jsem měla ve 36.tydnu cs 4 a vypadalo to, ze snad ani neporodim :lol: snad ta jednicka dlouho zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.4.13 18:19

@Wennulka to tvrdnuti břicha je ale dost často, ted uvidis co s tebou provede ta zvysena dávka, pokud by to nepomohlo tak bych asi zkusila jiný lék :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
8.4.13 18:20

@ivana-domca Co e dava potom kdyz magnesko nezabere? Asi nejake vkladaci kapsle nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.4.13 18:24

@Wennulka četla jsem, že Magnosolov není tak účinný, jako Magnesium lactici. Mě taky břicho naposled tvrdlo hrozně, ale ne tak brzo, ve 31 tt mi už museli zastavovat porod. A papkala jsem 6 tablet denně magneska. To mi pomáhalo.
Jinak jsem se řídila bříškem. Jakmile začalo tvrdnout, tak hezky sedět, ležet, žádný dlouhý procházky, no spíš jsem jen popocházela, bylo to nic moc. Ale nešlo jinak, s postupujícícm těhotenstvím to totiž bylo čí dál tím víc horší a břicho mi v podstatě ani nedovolilo se moc hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.4.13 18:29

@Wennulka já nevim co beres, magnosolv je na predpis, pak prodávají magnesium lactaci 50 tablet asi 150,–
já si dneska kupovala sumivy hořčík 20 tablet 69,– šumivé preparaty by se údajně měly lépe vstrebavat :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
8.4.13 18:29

@berry4 Mela jsem to lactici, ale nezabiralo vubec.To jsem ale mela jen dve denne.Ted rikal bud dva pytlicky magnosolvu nebo 3×3 tablety lactici.Mne ten magnosolv i chutna.To tvrdnuti jde nevic citit kdyz lezim na zadech.Kdyz jsem treba ve meste a nemyslim na to tak to treba ani nepoznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí