Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky prosím poradte!
Právě jsem uklízela u malý v pokojíčku. Má tam takové bedničky na plyšové hračky. No a tak jsem je přebírala a prohlížela, abych některé vyprala a najednou vidim že v těch hračkách jsou takový nějaký článkovaný červíci.
Mrkla jsem tedy ještě do krabice a tam úplnej roj.
Prosím Vás, poradte co s tím, vůbec nechápu jak se to k nám mohlo dostat! ![]()
PS: Omlouvám se tvrdé I v nadpisu, chybička se vloudila.
![]()
Příspěvek upraven 04.11.12 v 14:35
To jsou asi larvy molů, já bych ty plyšáky vyhodila, prohlídla skříně, oblečení, koberečky a tak…
Napadené vyhodit, vyvařit, vyprat, vystříkat nějakým sprejem, pak jsou takové monitorovací lepicí lapače, které zabrání rozmnožování… Někdy je těžké se jich zbavit, ale jestli se to třeba jen přineslo s plyšákem nějakým, tak to můžete zlikvidovat hned a najednou…
Jinak mě nenapadá, co vy to mohlo být, když to není jídlo, ale hračky…
Příspěvek upraven 04.11.12 v 14:26
@dianda píše:
To jsou asi larvy molů, já bych ty plyšáky vyhodila, prohlídla skříně, oblečení, koberečky a tak…
Molů? To jsem ještě neslyšela.
Jinak ale nic takovýho doma nemáme, tak to asi ne. Plyšáky asi teda vyhodím, i když je to škoda. Mám ale strach, když je to u malý v pokojíku. ![]()
Já bych plyšáky naházela do pračky a ideálně tedy i do sušičky, pokud máte…
Fuuuj, ja bych vsechno vyhodila. Nemeli tam kousek jidla nebo ovoce? Mi se stalo, ze se mi objevili v lahvi na piti, m nenechala jsem ji asi poradne vyschnout a pak jich tam bylo cele hejno
. Lahev okamzite putovala do kose.
Mimochodem 1. pad CervI v byte ( jako páni), 4.pad - vidim cervY (pany) - ale to je malickost, hlavne se zbav te haveti!!!
@schwarzwaldtorte píše:Díky, taky by mi to nedalo..
Mimochodem 1. pad CervI v byte ( jako páni), 4.pad - vidim cervY (pany) - ale to je malickost, hlavne se zbav te haveti!!!
@schwarzwaldtorte píše:
Fuuuj, ja bych vsechno vyhodila. Nemeli tam kousek jidla nebo ovoce? Mi se stalo, ze se mi objevili v lahvi na piti, m nenechala jsem ji asi poradne vyschnout a pak jich tam bylo cele hejno. Lahev okamzite putovala do kose.
To vyhodím.
Jinak sorry za chybičku, psala jsem to ve spěchu a ve znechucení s těch potvor, brr takovouhle havět nesnášim. A pravopis není zrovna moje silná stránky. ![]()
Hele a byli červi hnědí nebo bílí?? Já jednou našla ještě když jsem bydlela u našich (hodně dlouho) u bráchy pod postelí, taky u plyšáků.. A ti byli teda takoví hnědí.. Fuj! Našla jsem teda asi 2, ale i tak
Zkus to všechno vyprat a vyčistit a uvidíš.. A být tebou - pokud to byli hnědí, budou to šatní. Koupit lapače… A hlavně přeju pevný nervy, vím, co jsem si prožila na bytě s potravinovýma…
![]()
@Seizdra píše:
Hele a byli červi hnědí nebo bílí?? Já jednou našla ještě když jsem bydlela u našich (hodně dlouho) u bráchy pod postelí, taky u plyšáků.. A ti byli teda takoví hnědí.. Fuj! Našla jsem teda asi 2, ale i takZkus to všechno vyprat a vyčistit a uvidíš.. A být tebou - pokud to byli hnědí, budou to šatní. Koupit lapače… A hlavně přeju pevný nervy, vím, co jsem si prožila na bytě s potravinovýma…
![]()
![]()
![]()
Jsou takový hnědí a mají světlé články na těle. Brrr!! Všechno vyhodim ale nevim, jestli to nepřileze zas!
![]()
@schwarzwaldtorte píše:
Dej sem jejich foto!
Hračky jsou vypraný a ty v krabici byly spláchnutí do výlevky.
Zkoušela jsem vyfotit, ale nejde mi to fotákem zabrat, jsou fakt maličký.
![]()
@Loll píše:
Bylo to chlupaté? Mohla by to být larva Rušníka, fuj.http://www.skudci.com/rusnik-muzejni
No fůůůj, tohle mi nedělej.
Hele ale docela je to podobný teda. ![]()