Cesar salát v těhotenství

186
25.10.22 14:29

Cesar salát v těhotenství

Ahojte,

měla jsem strašně velký hlad a v restauraci jsem si ze všech možných jídel vybrala Ceasare salát. Říkala jsem si, ze je to přece zdravé a ze ten dresink je z ancovicek. No, shltla jsem to na jeden zátah, hlad byl veliký a mne pak došlo, ze bych se mohla zeptat obsluhy, co je v tom dresinku..no samozřejmě si dělají domácí majonezu, ale ubezpecila mě, ze je vše pasterizovane. Což samozřejmě vejce pasterizovane nejsou.
Zrovna dneska jsem u doktora zjistila, ze je vše Ok, jsem v 6+4tt a vše vypadá dobre a já si teď znicim psychiku jedním Caesar salátem.
Měli jste v těhotenství taky něco, co se obecně kvůli nízké tepelné úpravě nedoporučuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5957
25.10.22 14:32

Jo, měla jsem tatarák, hermelín, sushi i vejce s tekoucím žloutkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
25.10.22 14:34
@Holka Lolka píše:
Ahojte,měla jsem strašně velký hlad a v restauraci jsem si ze všech možných jídel vybrala Ceasare salát. Říkala jsem si, ze je to přece zdravé a ze ten dresink je z ancovicek. No, shltla jsem to na jeden zátah, hlad byl veliký a mne pak došlo, ze bych se mohla zeptat obsluhy, co je v tom dresinku..no samozřejmě si dělají domácí majonezu, ale ubezpecila mě, ze je vše pasterizovane. Což samozřejmě vejce pasterizovane nejsou.
Zrovna dneska jsem u doktora zjistila, ze je vše Ok, jsem v 6+4tt a vše vypadá dobre a já si teď znicim psychiku jedním Caesar salátem.
Měli jste v těhotenství taky něco, co se obecně kvůli nízké tepelné úpravě nedoporučuje?

ale klidně být můžou https://shop.fany.cz/…g-pet_z4910/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
25.10.22 14:35

@Holka Lolka co jako čekáš se zdravým rozumem, že ti ten Caesar salát udělá? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
25.10.22 14:37

Jetsti tě to uklidní, můžou používat pasterizované žloutky :nevim: z krabice.
Jinak já jedla v těhotenství carbonara špagety :nevim: a spoustu jiných věcí, co by se „nemělo“

Příspěvek upraven 25.10.22 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
25.10.22 14:37

Dost pravděpodobně to dělají ze žloutkového prefabrikátu, který pasterizovaný je. A kdyby nebyl, tak domácí vajíčka to téměř jistě nebudou a u těch průmyslových je výskyt nějakých nepříjemných breberek fakt málo častý, kontroluje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.10.22 14:48

Moc to hrotiš ja jedla v těhotenství všechno krom tataraku :lol: i tvaruzky jsem v 25tt jedla než jsem zjistila že by se nemělo :lol: a žijí a mam zdravou dceru. Ale jo chápu tě známá též byla těhotná a na nástěnce mela napsané co se v těhotenství nema jist a co může koukala jsem na to jak puk a přemýšlela jsem s čeho se vůbec nají :lol: bylo tam například že se nesmi uzené, paštiky… Atd co já jedla vsechno na co jsem měla chuť ale s rozumem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9716
25.10.22 14:52
@Vagnerkanik píše:
Moc to hrotiš ja jedla v těhotenství všechno krom tataraku :lol: i tvaruzky jsem v 25tt jedla než jsem zjistila že by se nemělo :lol: a žijí a mam zdravou dceru. Ale jo chápu tě známá též byla těhotná a na nástěnce mela napsané co se v těhotenství nema jist a co může koukala jsem na to jak puk a přemýšlela jsem s čeho se vůbec nají :lol: bylo tam například že se nesmi uzené, paštiky… Atd co já jedla vsechno na co jsem měla chuť ale s rozumem

A tvarůžky se nesmí proč? Ty jsem ještě neslyšela  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.10.22 14:54

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 tak jestli to takhle budeš řešit celý tehotenstvi tak potěš koště. Jsi těhotná. To neznamená že si hemuzes dopřát normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.22 14:54

Prosimte, uklidni se a dej si nohy nahoru. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
25.10.22 14:55

Tohle bude v pohodě.. já bych se vyhla taovým těm stánkům s gyrosem a kebabem…

tohle se stalu u nás když jsem byla těhotná kolem stánku jsem chodila..

https://www.novinky.cz/…uta-40263099

• Citovat
  • Upravit
37131
25.10.22 14:56

Klid, zbytečná hysterie, normálně můžeš jíst co chceš. Já měla i tatarák, majonézy apod sem vůbec neřešila. Kamaradka zas pravidelně chodila na sushi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.10.22 14:57

Nooo, tak to tě čeká hodně náročných cca 36 týdnů, když tě hned na začátku rozhodí salát Caesar.

Jedla jsem domácí vejce, hermelíny…na co byla chuť. Jen tatarák jsem vynechala, protože ten mi nechutná 😆 Ale při přípravě sekané a karbanátků ochutnávám směs před pečením/smažením. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.10.22 15:01

@Jahru no tvaruzky jsou měkké nepasterizované a plisnove sýry k které máji v sobě nějaký bakterie '' prej,, co jsem slyšela ale mě v těhotenství chutnali jinak se jim vyhybam obloukem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9716
25.10.22 15:07
@Vagnerkanik píše:
@Jahru no tvaruzky jsou měkké nepasterizované a plisnove sýry k které máji v sobě nějaký bakterie '' prej,, co jsem slyšela ale mě v těhotenství chutnali jinak se jim vyhybam obloukem :lol:

Není to ani plísňové ani nepsaterizované. Spíš si někdo zapřeháněl :lol: Měkké to sice je, ale to je i blaťácké zlato a mlékařské kultury obsahuje skoro každý sýr, krom čerstvých typu žervé. Takže třeba i eidam.
Složení

TVAROH, jedlá sůl, regulátory kyselosti E 500, E 170, mlékařské kultury. Sušina nejméně 34%. Obsahují alergen – tvaroh vyrobený z pasterizovaného kravského mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí