Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jedla jsem u obou těhotenství všechno, tatarák, tatarku, majonézu, paštiky, sýry, plesnivé sýry, a dokonce i ostré čínské polívky… a děti taky nemají 2 hlavy, šupiny, zelené oči, fialové vlasy,…
Já Teda jedla i tatarak a sushi…ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že pokud bude dobré maso, není problém. Stejne jako hrnelin apod…Ji to i ostatní těhotné třeba v Japonsku apod…vůbec bych to neřešila…
@Wani píše:
Proc se nesmi pastika?Ja jedla v tehotenstvi vse krom sushi a tataraku (ten jsem si dala na zacatku), spis pro klid mych rodicu a manzela.
Nedoporučují se játra v těhotenství, kvůli předávkování vitamínu A.
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ ![]()
@Markéta188 fakt? Ja se az ted dozvidam, co se vlastne vsechno nedoporucuje, se divim ze to to dite se mnou vubec prezilo
ja miluju pomazanku z trescich jater, domaci pastiku, jatra na rostu a vsechno jsem to samozrejme v tehotenstvi bezne a vcelku pravidelne jedla. By me nenapadlo, ze ani to se nema, to aby ta tehotna pomalu fakt zila z cestveho horskeho vzdousku a pramenite vody ![]()
@Markéta188 píše:
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ
No kamoska byla na predporodnim kurzu a to o tech jatrech je mytus
Tehotne nesmi jist medvedi jatra, ale to nam v CR nehrozi ![]()
@píďalka0484 píše:
Já Teda jedla i tatarak a sushi…ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že pokud bude dobré maso, není problém. Stejne jako hrnelin apod…Ji to i ostatní těhotné třeba v Japonsku apod…vůbec bych to neřešila…
Jojo a je dokonce bezpecnejsi jist sushi v CR nez v Japonsku. V CR vsechny ryby, ktere se konzumuji syrove, musi projit mrazem.
Nikdy jsem nesnědla tolik tataraku a sushi jako v těhotenství
řešit César salát mě fakt ani nenapadlo. Mam trošku teorii, že těhotná žena má lepší čuch přeci aby poznala co může
Já teda vyčucham všechno a kdyz mi to nevoní tak to nepozřu. A jist se ma to na co je chuť, tělo si samo řekne co potřebuje a kolik. Když to tedy nejsou jen polotovary a brambůrky. Tam je pak něco špatně.
Docela me prekvapuje, kolik zen tu pise, ze v tehotenstvi jedlo tatarak
Ja jsem ta posledni, co by nejak hystercila ze spravneho jezeni v tehotenstvi, ale zrovna ten tatarak a sushi se zakazuji z docela dobreho duvodu… Myslim ze kazdy minimalne zna nekoho, komu bylo po tataraku spatne, protoze po cuchu to fakt poznat nejde a to riziko proste k jezeni syroveho masa tak nejak patri
A zatimco normalne si clovek proste protrpi par dni prujmu, v horsim pripade dostane antibiotika, pro tehotnou zenskou to muze znamenat konec tehotenstvi… a to mi fakt prijde zbytecnej risk. Ja teda vzdy mela na maso stesti a po tataraku mi nic nebylo, ale treba manzelovi se to pred rokem stalo, ze mel po tataraku prujmy a jeho kamarad ktery ho mel taky skoncil dokonce s antibiotiky, takze opravdu se to stat muze ![]()
@Rainy146 píše:
Docela me prekvapuje, kolik zen tu pise, ze v tehotenstvi jedlo tatarakJa jsem ta posledni, co by nejak hystercila ze spravneho jezeni v tehotenstvi, ale zrovna ten tatarak a sushi se zakazuji z docela dobreho duvodu… Myslim ze kazdy minimalne zna nekoho, komu bylo po tataraku spatne, protoze po cuchu to fakt poznat nejde a to riziko proste k jezeni syroveho masa tak nejak patri
A zatimco normalne si clovek proste protrpi par dni prujmu, v horsim pripade dostane antibiotika, pro tehotnou zenskou to muze znamenat konec tehotenstvi… a to mi fakt prijde zbytecnej risk. Ja teda vzdy mela na maso stesti a po tataraku mi nic nebylo, ale treba manzelovi se to pred rokem stalo, ze mel po tataraku prujmy a jeho kamarad ktery ho mel taky skoncil dokonce s antibiotiky, takze opravdu se to stat muze
Proto si maso kupuju svoje a dělám z něj tatarák, nebo si ho dám v luxusní restauraci a ne v pajzlu.
@Markéta188 píše:
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ
To by se těch jater musel sníst vagón, ne?
@Wani píše:No já jedla v těhotenství vše na co jsem měla chuť. Jen píšu to, co je na internetu - proč se játra nedoporučují
No kamoska byla na predporodnim kurzu a to o tech jatrech je mytusTehotne nesmi jist medvedi jatra, ale to nam v CR nehrozi
@lucad77 píše:
To by se těch jater musel sníst vagón, ne?
No beztak ![]()
Jen píšu co je na internetu.
Jako já když si v těhotenství přečetla, že se nemá ani polovina koření, co běžně používám, tak už jsem dál ani nečetla.
To by těhotné opravdu žily snad jen ze vzduchu ![]()
@Ernais píše:
@Markéta188 fakt? Ja se az ted dozvidam, co se vlastne vsechno nedoporucuje, se divim ze to to dite se mnou vubec preziloja miluju pomazanku z trescich jater, domaci pastiku, jatra na rostu a vsechno jsem to samozrejme v tehotenstvi bezne a vcelku pravidelne jedla. By me nenapadlo, ze ani to se nema, to aby ta tehotna pomalu fakt zila z cestveho horskeho vzdousku a pramenite vody
za nás se zakazovaly cigarety a alkohol. Jinak nic. No děti jsou celé, všechno mají na svých místech, jejich děti též, takže se zdá, že to na nich stopy nenechalo.