Cesar salát v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10890
25.10.22 22:47

Jedla jsem u obou těhotenství všechno, tatarák, tatarku, majonézu, paštiky, sýry, plesnivé sýry, a dokonce i ostré čínské polívky… a děti taky nemají 2 hlavy, šupiny, zelené oči, fialové vlasy,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
25.10.22 22:52

Já Teda jedla i tatarak a sushi…ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že pokud bude dobré maso, není problém. Stejne jako hrnelin apod…Ji to i ostatní těhotné třeba v Japonsku apod…vůbec bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
28.10.22 07:42
@Wani píše:
Proc se nesmi pastika? :mrgreen: Ja jedla v tehotenstvi vse krom sushi a tataraku (ten jsem si dala na zacatku), spis pro klid mych rodicu a manzela. :lol:

Nedoporučují se játra v těhotenství, kvůli předávkování vitamínu A.
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
28.10.22 09:08

@Markéta188 fakt? Ja se az ted dozvidam, co se vlastne vsechno nedoporucuje, se divim ze to to dite se mnou vubec prezilo :lol: ja miluju pomazanku z trescich jater, domaci pastiku, jatra na rostu a vsechno jsem to samozrejme v tehotenstvi bezne a vcelku pravidelne jedla. By me nenapadlo, ze ani to se nema, to aby ta tehotna pomalu fakt zila z cestveho horskeho vzdousku a pramenite vody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.10.22 09:16
@Markéta188 píše:
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ :mrgreen:

No kamoska byla na predporodnim kurzu a to o tech jatrech je mytus :lol: Tehotne nesmi jist medvedi jatra, ale to nam v CR nehrozi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.10.22 09:18
@píďalka0484 píše:
Já Teda jedla i tatarak a sushi…ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že pokud bude dobré maso, není problém. Stejne jako hrnelin apod…Ji to i ostatní těhotné třeba v Japonsku apod…vůbec bych to neřešila…

Jojo a je dokonce bezpecnejsi jist sushi v CR nez v Japonsku. V CR vsechny ryby, ktere se konzumuji syrove, musi projit mrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
28.10.22 09:58

Nikdy jsem nesnědla tolik tataraku a sushi jako v těhotenství 8o řešit César salát mě fakt ani nenapadlo. Mam trošku teorii, že těhotná žena má lepší čuch přeci aby poznala co může :think: Já teda vyčucham všechno a kdyz mi to nevoní tak to nepozřu. A jist se ma to na co je chuť, tělo si samo řekne co potřebuje a kolik. Když to tedy nejsou jen polotovary a brambůrky. Tam je pak něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.10.22 11:14

Docela me prekvapuje, kolik zen tu pise, ze v tehotenstvi jedlo tatarak :D Ja jsem ta posledni, co by nejak hystercila ze spravneho jezeni v tehotenstvi, ale zrovna ten tatarak a sushi se zakazuji z docela dobreho duvodu… Myslim ze kazdy minimalne zna nekoho, komu bylo po tataraku spatne, protoze po cuchu to fakt poznat nejde a to riziko proste k jezeni syroveho masa tak nejak patri :) A zatimco normalne si clovek proste protrpi par dni prujmu, v horsim pripade dostane antibiotika, pro tehotnou zenskou to muze znamenat konec tehotenstvi… a to mi fakt prijde zbytecnej risk. Ja teda vzdy mela na maso stesti a po tataraku mi nic nebylo, ale treba manzelovi se to pred rokem stalo, ze mel po tataraku prujmy a jeho kamarad ktery ho mel taky skoncil dokonce s antibiotiky, takze opravdu se to stat muze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
29.10.22 12:44
@Rainy146 píše:
Docela me prekvapuje, kolik zen tu pise, ze v tehotenstvi jedlo tatarak :D Ja jsem ta posledni, co by nejak hystercila ze spravneho jezeni v tehotenstvi, ale zrovna ten tatarak a sushi se zakazuji z docela dobreho duvodu… Myslim ze kazdy minimalne zna nekoho, komu bylo po tataraku spatne, protoze po cuchu to fakt poznat nejde a to riziko proste k jezeni syroveho masa tak nejak patri :) A zatimco normalne si clovek proste protrpi par dni prujmu, v horsim pripade dostane antibiotika, pro tehotnou zenskou to muze znamenat konec tehotenstvi… a to mi fakt prijde zbytecnej risk. Ja teda vzdy mela na maso stesti a po tataraku mi nic nebylo, ale treba manzelovi se to pred rokem stalo, ze mel po tataraku prujmy a jeho kamarad ktery ho mel taky skoncil dokonce s antibiotiky, takze opravdu se to stat muze :D

Proto si maso kupuju svoje a dělám z něj tatarák, nebo si ho dám v luxusní restauraci a ne v pajzlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
29.10.22 15:52
@Markéta188 píše:
Já je teda nemám ráda, ani paštiku, ale při občasné konzumaci se myslím nepředávkuješ :mrgreen:

To by se těch jater musel sníst vagón, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
23.11.22 12:41
@Wani píše:
No kamoska byla na predporodnim kurzu a to o tech jatrech je mytus :lol: Tehotne nesmi jist medvedi jatra, ale to nam v CR nehrozi :mrgreen:
No já jedla v těhotenství vše na co jsem měla chuť. Jen píšu to, co je na internetu - proč se játra nedoporučují
@lucad77 píše:
To by se těch jater musel sníst vagón, ne?

No beztak :lol:
Jen píšu co je na internetu.
Jako já když si v těhotenství přečetla, že se nemá ani polovina koření, co běžně používám, tak už jsem dál ani nečetla.
To by těhotné opravdu žily snad jen ze vzduchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80120
23.11.22 12:58
@Ernais píše:
@Markéta188 fakt? Ja se az ted dozvidam, co se vlastne vsechno nedoporucuje, se divim ze to to dite se mnou vubec prezilo :lol: ja miluju pomazanku z trescich jater, domaci pastiku, jatra na rostu a vsechno jsem to samozrejme v tehotenstvi bezne a vcelku pravidelne jedla. By me nenapadlo, ze ani to se nema, to aby ta tehotna pomalu fakt zila z cestveho horskeho vzdousku a pramenite vody :mrgreen:

za nás se zakazovaly cigarety a alkohol. Jinak nic. No děti jsou celé, všechno mají na svých místech, jejich děti též, takže se zdá, že to na nich stopy nenechalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí