Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím, nevíte někdo, jak to chodí v porodnici v Český Lípě s nástřihem? Jestli dělají preventivně nebo spíš mají snahu hráz zachovat?
Ahoj,
neplanovane jsem tam rodila v rijnu a nastrih mi nedelali. Dopredu jsem to rekla doktorovi a ten slibil, ze udela, co bude v jeho silach. Prvni dite jsem rodila bez nastrihu i natrzeni, ted jsem se natrhla (zrejme proto, jak jsem hodne zatlacila a malej doslova vylitnul ven).
Ahoj,
já rodila teď v únoru a nástřih byl nutný, protože malá se zaklínila rameny a prostě se nevešla…ale doktor mě předem upozornil, že mě bude muset nastřihnout. A jinak jsem tam byla se všemi a se vším moc spokojená! ![]()
Holky, děkuju, to jste mě uklidnily =) Já totiž cvičím s epinem, tudíž se chci nástřihu pokud možno vyhnout, ale bála jsem se právě, že v Lípě budou stříhat preventivně..Tak to docela koukám, že ne, to mě Lípa překvapila ![]()
V Lipe preventivne nestrihaji, ovsem treba volbu polohy nemas…me treba neslo tlacit…ale to je jina pohadka ![]()
At ti vsechno vyjde tak jak si predstavujes…
Jo a doporucuju nadstandard.. ![]()
@jjanekk s polohou jsem smířená a to jejich křeslo taky nevypadá nijak pohodlně, ale to zvládnu, snad
Nadstandard doporučuješ, protože je pěknej nebo protože ty obyč pokoje jsou tak hrozný?
já nad ním uvažovala, jenže jak už to tak před narozením mimča bývá, nejsou moc peníze
ale je super, že tam pak s tebou může být manžel celý den..
No hele, co ti budu povidat…az se projdes po chodbe, tak pochopis (zacni setrit, opravdu se to vyplati)…ja v Lipe rodit nechtela, plan bylo Podoli…bohuzel prcek si to vymyslel jinak
. Krome toho, ze jsem musela rodit v leze na lehatku, tak tam byla jeste jedna protivna PA, jinak jsem mela v podstate pohodovy, rychly porod. Bez nastrihu, klystyru a dalsich urychlovacu. Kdybych si mohla zkusit tlacit v jine poloze, tak by byl malej na svete mnohem driv. Vubec jsem netusila, ze mi to nepujde. Prvniho jsem rodila taky na lehatku a problem nebyl. Holt kazdy tehotenstvi je jiny.
Teda osobne bych chtela radeji nastrih nez riskovat natrhnuti, nevite, kam trhlina povede a mit fistuli do konecniku bych teda nechtela… Nastrih je vedeny a dobre se sesije.
@blumen píše:
Teda osobne bych chtela radeji nastrih nez riskovat natrhnuti, nevite, kam trhlina povede a mit fistuli do konecniku bych teda nechtela… Nastrih je vedeny a dobre se sesije.
A při porodu o něm ani nevíš. Já bych do toho doktorům nekecala, dobře vědí, co a proč dělají.
@Burj Chalifa vsak jo, tak jsem to myslela. Vetsinou se ho snazi delat (rikala kamaradka z gyndy).
@blumen píše:
@Burj Chalifa vsak jo, tak jsem to myslela. Vetsinou se ho snazi delat (rikala kamaradka z gyndy).
Nástřih není med, resp. po něm se člověk šourá, bojí na záchod, no víme své. Nicméně je to čistý střih, vedený pod kontrolou. Lepší, než se potrhat do aleluja.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.