Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem. Mám malej dotaz. Týká se to porodu do vody. Hodně o takovém porodu totiž přemýšlím, ale myslím, že v pražských porodnicích to nedělají. Nevíte některá z vás, jak to v Praze je? Co jsem se dočetla tak porod do vody dělají ve Vrchlabí, v Jablonci nad Nisou a Brně. Ale všechno mám z ruky
.
Děkuji za odpověď.
Ne, co vím tak nedělají… Taky jsem o tom uvažovala a nakonec jsem byla ráda, že jsem to vůbec stihla do porodnice ![]()
A co porodnice Hořovice? Tam rodila kdysi moje mamka a pamatuji si, že na porodním sále byla veliká rohová vana… ![]()
@Terez85 Zkusím se tam zeptat. Ale vana ještě neznamená, že se tam rodí do vody
Někteří doktoři se bojí, nebo to až zakazují… V první době porodní to jenom pomůže ovšem ![]()
Driv to slo na Bulovce… jenze Centrum aktivniho porodu uz nefunguje.. myslim, ze jinde to neumoznuji. (Jinde v Praze)
@Terez85 píše:
A co porodnice Hořovice? Tam rodila kdysi moje mamka a pamatuji si, že na porodním sále byla veliká rohová vana…
V Hořovicích se do vody nerodí, rodičku před tlačením z vody vytahují ![]()
@aiko24 aha, no ale i tak to může být fajn…
Kamarádka taky prožívala kontrakce ve vodě a říkala, že jí to celkem pomáhalo…
@Terez85 Urcite to fajn je. Ja u prvniho porodu byla taky ve vane, tedy krome samotneho porodu. A krasne jsem se diky vode otevrela a bolesti se daly snest lepe. Voda je dost tlumi a celkem to i urychli ![]()
@Hanka.ss Díky, ale už stejně pozdě. Malá už je skoro 4 měsíce na světě. Vanu bych tak i tak ani nestihla, byla to rychlovka
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.