Česko-německá školka

4
27.7.14 18:57

Česko-německá školka

Dobrý den, ahoj.

Rádi bychom zjistili, jaký máte názor na dvojjazyčné školky. A co němčina? Myslíte, že je v kurzu?

Příspěvek upraven 27.07.14 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
27.7.14 19:38

@Junikorn jak jde? Třeba já jsem ze západních čech a pohybuji se v lázeňským městě a tady je němčina v kurzu, němčina a ruština…tady se můžeš jít s angličtinou klouzat. Takže já bych třeba své dítě tady dala na němčinu avšak kdybych bydlela nebo když budu bydlet třeba v Praze volila bych angličtinu.

• Citovat
  • Upravit
2037
27.7.14 20:43

Tak pokud je nemcina v kurzu tak to teda netusim, ale kdyz se ji poradne nauci, tak se pak diteti bude lepe ucit anglictina ( zabije dve mouchy jednou ranou) naopak je to tezsi. a deti maj mozecek jak houbicku, tak ja bych dite na takovou skolku dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
27.7.14 20:46

@Junikorn Já bych dala asi spíš než na angličtinu. Tu počítám, že se dá celkem obstojně naučit ve škole atd., je víc příležitostí, navíc to umí každý. Němčina by byla něco extra. Ale já mám příbuzný v Německu, tak je to ovlivněné i tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.7.14 11:38

Děkujeme za reakce. Naše školka se nachází právě v západních Čechách, konkrétně v Plzni, kde vidíme v němčině velký potenciál. Nejen že je to blízko k našemu německy mluvícímu sousedovi, ale v Plzni má sídlo i několik německých firem, a tak vidíme v česko-německé školce budoucnost. Angličtina jako světový jazyk se vyučuje opravdu téměř všude, na základních školách převažuje a zanedbává se tím jazyk našeho velkého souseda.

A jak jste na tom s němčinou vy? Umíte německy? Mluvili byste doma s vaším dítětem německy nebo byste to nechali pouze na školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
28.7.14 15:19

No ja predstiram, ze ji umim :mrgreen: bydlime primo na hranicich s D - takze s nemcinou hlady neumru, mame tu i dost ponemcelejch ceskech slov, takze kdyz sem se nemecky ucila tak sem koukala, ze toho uz znam hodne „z domu“… jo jestli by s tebou prcek chtel mluvit nemecky tak bych se tomu nebranila ;) aspon si procvici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.7.14 10:15

Je pravda, že spoustu německých slov lidé používají v běžné konverzaci a ani jim to nepřijde :) A zase naopak - spoustu výrazů používáme, aniž bychom věděli, že to jsou přejatá slova z němčiny :) Proto si myslím, že učit se německy není vlastně vůbec těžké, protože toho už spoustu známe. Od kolika let myslíte, že je vhodné začít dítě učit cizí jazyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
30.7.14 11:28

Cim driv - tim je to snazsi :nevim: znam hodne smisenych rodin, kde se dite bavi s matkou cesky a pak se otoci na tatu a automaticky jede v jeho jazyce a to mu jsou treba tprv ctyri roky… pak znam, jednu rodinu zijici v nemecku otec slovak a mama polka - otec rikal, ze ze zacatku mluvil jejich syn trojjazycne - proste co se mu vyslovovalo lip tak mluvil - ale, ze ted uz je to dobry, ze uz jak je vetsi pozna rozdil mezijazyky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.8.14 15:26

česko-německá školka

Dobrý den všem-)

zajímá nás, od kolika let by se podle vás měli děti učit cizí jazyk? Postrádáte ve Vašem okolí cizojazyčnou školku pro Vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin