Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásné sluníčkové dopoledne ![]()
vidím, že dnes převažují letní témata, tak se taky zkusím poradit ![]()
Poradíte z vlastních zkušeností,jakou dobu je lepší zvolit pro cestu do Chorvatska? Máme 2 děti, 1,5 r. a 4 r. Zvažujeme 3 varianty: 1)Jedeme 10.7.-sobota,a zvažujeme, zda jet na noc, jestli to nebude pro děti lepší, když prospí většinu cesty, ale zase na druhou stranu, nástup máme až v 15 h., co až tam dojedeme,únava po cestě, dítka nevrlé…ať tam nečekáme na patníku než nás ubytujou ![]()
Uvítám zkušenosti, tipy, jak to řešíte Vy ![]()
Katka
Katrinko, taky se chystáme do Chorvatska. Pojedeme v pátek ráno a přespíme v Rakousku, projdeme se, holky se protáhnou a ráno budeme pokračovat dál. Jedeme takhle autem s dětmi poprvé, takže zkušenosti nemám, snad to bude dobré.
My byli s malým před 2 roky, to jsme jeli brzy ráno přes den, to bylo v pohodě, ale nevím, jak by to zvládla malá 1,5 r., protože hrozně nerada jezdí autem dlouho a navíc blinká, tak mám obavy, co a jak.
jeslti ti v noci bude spát tak bych jela na noc a buď zkusila domluvit dřívější ubytování a nebo jen nechala nahoře věci na pláž a vyrazila do stínu k moři. ![]()
Ono taky záleží kam do Chorvatska jedete. My byli dost na jihu, vyjížděli jsme o půlnoci a místě jsme byly až asi kolem 13. hodiny, takže i při nástupu v 15. už to čekání není dlouhé. A pak záleží na tom, kde budete ubytováni, ve spoustě hotelů to mají zařízeno tak, že mají místnost na věci, člověk dostane už jídlo, pokud to má s jídlem a může jít třeba k vodě a pak se teprve ubytuje.
Jedem až dolů Gradac
. Máme to docela daleko /bydlíme kousek od Ostravy/
Tak to bych asi jela na noc, ujet toho přes noc co nejvíc a dopoledne zastavovat na proběhnutí… a ono to tak nějak vyjde ![]()
taky bych jela na noc,,,jsme z jihu Čech a posledně jsme vyjížděli v 22h a byli tam v 10h ráno(dvě hodiny z cesty jsme zastavili a spali)-na MAKARSKOU(takže též dolů) ale ted uvažuju také o dovče a s malým (budou mu 2 roky v srpnu) mám taky obavy, -on nemá rád cestování, jak by to zvládl…určo bych jela zas na noc a dala si pauzu na spaní a pomalu dojedete běhěm dopoledne na místo a vyndala ybch si plážové věci, ostatní nechat v autě a strávit tu dobu na pláži, než vás ubytujou(malou dát případně spinkat do kočárku, )
Ahoj
taky bych jela na noc.Možná taky pojedem do Chorvatska a mám z toho trochu strach.Počítám že by sme tak v 19.oo vyjeli, pak malý usne, dám mu Kinedril a snad to celé prospí.A ráno než najdem ubytování tak bych s ním šla k vode se vyčvachtat.Manžel může zatím hledat ![]()
Jela bych na noc hned, Ale!!! mám obavy, až tam dojedeme, budem vyřízení z cesty, prcci beztak protivní
,zdá se mi to docela náročné, čekání až do odpoledne. Nástup je až po 15 h. a začínáme večeří, určitě nás nenechají pohybovat se bez úplného zalistování a ubytování u bazénu apod.
Jedem do hotelu poprvé, vždy jsme byli v apartmánech, tam je to trochu o něčem jiném.
Holky, že vám sem lezu, taky chceme jet na noc, jen uvažuju, jak se děcku spí v té střední sedačce? Nemáme polohovací, malé jsou necelé 4 roky, když nám v ní někdy usne, docela se bortí, padá ji hlava, i když má ten polštářek kolem krku, tak si moc nedovedu představit, jak v ní stráví celou noc. (hehe, v zimě, když jsme jeli asi 3hodinovou trasu, jsem seděla vedle ní a přes čelo ji musela lehce přichytit šálou
) O spaní se nebojím, protože zvrací, takže jí dáváme Kinedryl a to ji i uspí. Jen aby ji z toho nebolelo za krkem (záda, přesezené nohy, … atd). Máte nějaký tip, jak to zašmoulit, aby to pro ni bylo co nejpohodlnější?
Ahoj,
když bylo staršímu 16 měsíců byli jsme v Chorvatsku. Jeli jsme na noc a bylo to v pohodě, malý skoro celou cestu prospal. Na místě jsme byli kolem sedmé ráno, hned jsme se ubytovali, šli na procházku a přes poledne spali všichni. Teď se chystáme v září do Itálie a nástup máme až v 18,00, takže pojedeme přes den, protože si nedokážu představit po celé noci na cestě ještě celý den trávit venku a ani chvíli si neopočinout. To bychom nedali. Sice cesta přes den bude vzhledem k dětem náročnější,ale budeme to muset zvládnout.
Katrinka píše:
Jela bych na noc hned, Ale!!! mám obavy, až tam dojedeme, budem vyřízení z cesty, prcci beztak protivní,zdá se mi to docela náročné, čekání až do odpoledne. Nástup je až po 15 h. a začínáme večeří, určitě nás nenechají pohybovat se bez úplného zalistování a ubytování u bazénu apod.
Jedem do hotelu poprvé, vždy jsme byli v apartmánech, tam je to trochu o něčem jiném.
Nevím jak Chorvatsko, ale v Bulharsku v hotelu nás vždy komplet zaregistrovali hned po příjezdu, dali náramky (měli jsme all insclusive) a mohli jsme po celém hotelu, akorát, že pokoje prostě budou připravené až v tolik a tolik hodin.
Také máme all inclusive, problém je, že delegátka neumí dopředu říci, jak to bude probíhat, když přijedem dříve ![]()
Katrinko, a co zkusit zavolat pár dní před příjezdem přímo do hotelu? Podle mých zkušeností je mnohem lepší dohoda přímo s místím personálem než s CK. Kdybys viděla, co jsme měli loni za trápení s jednou CK a dětskou postýlkou, když nám pár hodin před odletem řekli, že postýlka není zajištěná
Když jsme zavolali přímo do hotelu, tak potom nic nebyl problém a všechno bylo perfektně zařízené.