Výbava pro mimi na cesty

111
8.6.10 22:55

Výbava pro mimi na cesty

Zdravím cestovatelky:)
chtěla jsem se poptat vyrážím poprvý někam dále na cesty tak zhruba mám v hlavě co malýmu vzít jako takové to plínky, oblečení to je jasný ale napište prosím co nezapomenout na cesty díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
8.6.10 23:01

Jak dlouha cesta, jedete pres den nebo v noci, jakym dopravni prostredkem?

Myslim, ze je dobre mit v zaloze par veci, ktere jsou neokoukane, aby se dite zabavilo, nemusi to byt hracky, detem mnohdy staci predmet denni potreby, treba mobil, mala pet lahev.. Ale mit par veci v zaloze, aby se zabavil.
Jidelni uplatky taky nejsou spatne, takze pokud ma neco rad, treba krupky, banan…

A v soucasnem pocasi bych dite oblekl spis mene a kdyztak pridavala a zakuklovala, protoze nic neni tak nastvany jako dite, kterymu je vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
8.6.10 23:02

do dopravního postředku určitě plínky, náhradní oblečení, jídlo, pití a hračky. záleží na věku.
a jinak s vybavením dalším záleží na tom, kam jedeš a na jak dlouho a co budeš mít k dispozici a taky na věku dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.6.10 23:14

tak cca 4 hodinová cesta na Zámek Hluboká, malýmu je 7měsíců, jo jo hračky ty budou potřeba..:)fakt věci denní potřeby jsou někdy zábavnější:Dasi proto že jsou zakázané:D

ještě jsem se chtěla zeptat co myslíte mám brát vaničku??koupu malýho ve vaničce protože nemáme vanu máme sprcháč:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.6.10 23:15

jo a jedeme autíčkem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
8.6.10 23:19

My s sebou nikam vaničku nebereme, koupili jsme malý nafukovací bazének, vždycky nafoukneme a vytvarujeme podle místního sprcháče :). Aspoň tedy ještě jsme nikdy nebyli ubytovaní někde, kde by měli vanu, býváme rádi za sprcháč, cestujeme trochu spartánsky :).
Postýlka, chůvičky, bazének na koupání, mistička a umělohmotná lžička, lahev na pití. Jídlo podle toho, co používáte. Látkové plenky místo ručníčků, bryndáčků, … Vlhčené ubrousky v cestovním balení do auta na cestu. Používané pleny a kosmetika samozřejmě. Hračky a dostatek oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.6.10 00:26

Vanicka netreba, ja myslim, ze staci podrzet ve sprchaci a osprchovat prdku, pripadne otirat mokrou zinkou, polozit na dno sprchace na bricho.

Jo, docela se sikne baleni malych pytliku do kose. Kdyz treba neni kam dat pouzitou plinku, odpadky… Podlozku na prebalovani, obzvlast chlapecci maji tendence pocurat vse v okruhu jednoho metru, tak treba i latkovou plinku, kterou u prehodis pres klin, kdyz neni pokadeny, aby te nebo auto nepocural.

Do auta na okno stinitka, nebo nejaky vetsi satek prehodit pres autosedacku, aby mel stin, kdyby mu prazilo slunce primo do okynka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 00:46

Čekala jsem nějakou 14 hodinovou cestu na jih Chorvatska nebo pár hodinový let někam za teplíčkem.
Autem na Hlubokou mě pobavilo. Ale v dobrém. Omlouvám se. :oops: :kytka:
Záleží asi taky na jak dlouho jedete. Cestu snad prcek prospí, a když ne, tak jak psaly holky - hračky typu mobil zaberou vždycky ;) A nějaké jídlo - křupky, jablíčka apod… Kde budete spát? Řešila bych hlavně to, jestli na hotelu bude postýlka (my i tak pro jistotu většinou bereme cestovní s sebou). Ta vana je taky důležitá. Ale když nebude, tak zas bych to jako tragedii neviděla - řešíme osprchováním :nevim: Rozhodně bych vaničku s sebou netahala. Ale každého věc, že jo ;) Plínky, oblečení a jídlo jsou samozřejmostí. A když dojde jídlo, tak v Česku dokoupíte skleničky kdekoli. Mikrovlnka na jejich ohřev se taky najde v každé restauraci. Jen jestli už nekojíš, tak bych vzala varnou konvici na vodu, pokud děláš UM :think:
Takže hlavně vyřeš spaní a jídlo - to je nejdůležitější. Zbytek lze řešit operativně na místě.

Teď mě ale napadá… kde vlastně budete bydlet? Pokud pod stanem, tak tam se asi cestovní postýlka nevejde. Možná teď moje poznámka vypadá jako nějaká provokace, ale můj chlap chtěl jet s třítýdenním miminkem pod stan :zed: :zed: Takže ani tenhle můj blbý dotaz není od věci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
9.6.10 06:37

vaničku bych nebrala, určitě to zvládnete jinak. ještě mě napadlo vzít sirup na teplotu a teploměr. a krém na opalování.
my jsme s sebou vozili přebalovací pult (hlavně když jsme na delší dobu jeli k babičkám) a lehátko pro mimi. ale to ne na víkendy. Jinak se nám ještě osvědčila vlastní peřinka nebo deka do postýlky. to měla Klárka hodně ráda. u ubytovatele si zjisti, jetsli poskytují dětskou postýlku (většina ji má k dispozici, takže ji nebudete muset brát vy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 07:18
Chuarez píše:
Především nezapomenout dudlík! Protože dítě bez dudlíku, je jako chlap bez lahvače. Nenapsal jsem to teď nějak nevhodně?

Tak dudlík mě nenapadl. My dodnes nevíme, co to je :lol: U nás v tomto věku vedlo prso! U miminka. U tatínka nevím :nevim: :mrgreen:

Jo, a vlastní dečku nebo peřinku taky bereme, když jedeme někam na delší dobu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.6.10 08:00

Za mě říkám přibalit teploměr, léky na snižení horečky, prostě lékárnička - na to já často zapomínám, ale myslím, že to jsou sakra důležité věci.
Není problém to sice někde koupit, ale pro nás je problém bloudit po cizím městě a hledat lékárnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.6.10 11:38

jo jo.. už máme jakž takže zbaleno.. no a výlet to nebude v tom pravým slova smyslu:D spíše no jedeme tetince na svajbu takže všechno má pro nás nachystané, stejně vemu vaníčku na věci našupu to do ní, páč malej toho beztag bude mít víc jak my s mužem:P

k dudlíku taky neznáme:)malý je celkem zlatíčko takže tak, doufám že bude spinkat, nebo si hrát no nebo si povídat to on je ukecálek, i když má teprva 7měsíci:)

léky nás taky napadly takže dneska ještě do města pro siroupky:)

asi všechno co jste psaly to tak zhruba máme, ted to všechno pobalit a vyrazit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 13:16

Tak šťastnou cestu a užijte si svatbu!!! (A ať nemusíte potřebovat ty věci z lékárny! ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.6.10 22:41

Ahojte tak jsme se šťastně vrátili z Hluboké, svajba užasná, vajíčko sme vyřešili půjčením od Babypointu, vaničku sme nakonec nebrali, i když měl panickou hrůžu asi ze sprcháče..chudáček malej..:(malej byl jinak strašně moc hodnoučký, nezlobil, kašlik ho trápil jen občas, ale spíše tamější klima ho vyléčilo,..:)

mám otázku měla sem s sebou vigantol,ale bohužel sem zapomněla ho malýmu 3 dny dávat, myslíte že to vadí??písněte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.6.10 06:51
Katu&Fila píše:
Ahojte tak jsme se šťastně vrátili z Hluboké, svajba užasná, vajíčko sme vyřešili půjčením od Babypointu, vaničku sme nakonec nebrali, i když měl panickou hrůžu asi ze sprcháče..chudáček malej..:(malej byl jinak strašně moc hodnoučký, nezlobil, kašlik ho trápil jen občas, ale spíše tamější klima ho vyléčilo,..:)mám otázku měla sem s sebou vigantol,ale bohužel sem zapomněla ho malýmu 3 dny dávat, myslíte že to vadí??písněte

Gratulujeme k první skvěle zvládnuté delší cestě!
K tomu Vigantolu - nejsem MUDr., ale taky se nám občas podařilo ho zapomenout, když jsme jeli na rodloužený víkend k našim nebo jinam, a nic se nestalo. Díě je zdravé jako řípa. Ťuk ťuk ťuk! Asi bych to moc neřešila. Teď už tím nic nenaděláš a určitě nejsi první ani poslední, komu se tohle stalo. A dyž se nestalo nic horšího, tak si můžete jen gartulovat. Nezbývá než začít doma trénovat tu sprchu, ať se můžete zase někam vypravit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí