Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, příští týden letím s dcerou(7let)do Thajska. A chtěla jsem se zeptat zda je možné si vzít léky, které denně běžně užíváme na palubu letadla? Dcera má astma a nemocnou štítnou žlázu. Tudíž by jsme sebou vezli 2 dýchače(seretide a ventolin)a eutyrox(štítná žláza).A já užívám taky lék. Teda jen jednu tabletu denně, ale raději bych je měla sebou na palubě, protože jsou důležité. A v případě ztráty zavazadla by to byl pro mě i dceru problém. Letíme z Vídně do Bangkoku.Tak mám strach, aby nebyl problém už ve Vídni nebo v Thajsku. Děkuji moc ![]()
Léky můžeš mít v příručním zavazadle, pokud je budeš mít v originálním obalu, není s tím problém ![]()
Určitě, čerstvá zkušenost, měla jsem i tabletky v neoriginálním igelitovém pytlíku, absolutně bez problémů!
Jinak Thajsko úžasné, až na tu délku letu
, kam máte namířeno?
Letíme do Pattaye. Už jsem byla v Thajsku 3×, ale poprvé z dcerou a léky
. Takže myslíte, když budu mít vše v original balení ještě neotevřené tak to bude ok?
@lola123 píše:
Letíme do Pattaye. Už jsem byla v Thajsku 3×, ale poprvé z dcerou a léky. Takže myslíte, když budu mít vše v original balení ještě neotevřené tak to bude ok?
I otevřené, klidně. Já měla tabletky sesypané v igelitu, jen s vystřiženým názvem z krabičky, ne kvůli celníkům ale kvůli sobě, abych věděla, že jsou na záda, žádný problém, po lécích pes neštěkl.
@Burj Chalifa a můžu se zeptat kdy jste tam letěla? Jsem už mírně nervózní. asi cestovní horečka. hlavně jak bude dcera snášet ten let ![]()