Značka trekingového/crossového kola do 13 tisíc Kč

59
25.3.16 08:22

Značka kola

Ahojte maminky,

ráda bycoh se s vami poradila o koupi trekingového/crossového kola, ale nevim si rady, co se týka znacky..t
Mam v planu jezdit co nejcasteji, co pocasi umozni vetsinou asfalt, polni cesticky - s ditkem a do kola jsem ochotna investovat max. 13000.
Zajimaly by me zejmena tipy od vas jakou vhodnou znacku zvolit, protoze na trhu je jich docela dost, popripade co mate vy a muzete doporucit, nebo naopak nedoporucujete, diky moc vsem,
Hezky den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lutonka
25.3.16 08:30

Osobně bych neřešila značku, spíš jak ti kolo sedí. Takže určitě osobně zajít někam to vyzkoušet. Pak případně můžeš objednat na netu pro úsporu financí ;) Já jezdím už 5 let na trekovém authorovi (typ nevymyslím ani zaboha) a jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
59
25.3.16 08:33

Myslela jsem to hlavne tak, ze jsem hodne cetla ze prave kola od authora obsahuji docela nepomer co se tyka ceny a kvality komponentu, tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
25.3.16 08:34

@nini24 idealni je zajit si do prodejny s koly, ja si asi pred 8 lety koupila Meridu a musim rict, ze je to super kolo, vysla me teda na pekny prachy, ted bych za tu cenu mela luxusni vybavu, nicmene jeste mi par let poslouzi, kupovala jsem primo nejaky cross model. Hlavne na krame si vyzkousis velikost, ja puvodne myslela ze budu kupovat mensi kolo a nakonec jsem brala ten s vetsim ramem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
25.3.16 08:37

@nini24 Za 13tis stejne zadnou super kvalitu ocekavat nemuzes, rozumna kvalita zacina tak na 20tis. A je dost jedno, jaka znacka, spis jaka cenova hladina. Za 30tis dostanes obdobnou kvalitu at zvolis Author, Meridu, Scott, Cube, Specialized…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
25.3.16 08:38

Předtím jsem taky jezdila na Meridě. No s tím authorem, nevím, já kupovala bazarově, za pár tisíc, a je suprové, za ty roky minimum oprav, jen drobné závady typu vybočená přehazovačka a prdlej drát. A to je mě fakt kus a jezdím ještě se zátěží (syn ve dvou letech asi 16kg plus sedačka 4kg). Asi je to kolo od kola, blbé můžeš pořídit za 20tisíc stejně jako za 5..

• Citovat
  • Upravit
5533
25.3.16 08:40

@nini24 Mám Meridu, kupovala jsem ji před lety v akci myslím za 14 tisíc, normální cena byla přes 20. Kolo je pořád jako nové, před sezónou nechám seřídit, protože jezdím jak cyklostezky, tak i polňačky a lesy… Jiné kolo už nechci, Merida je super a až jednou tohle kolo dojezdí, chci zase jen Meridu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
25.3.16 08:40
@Cuddy píše:
@nini24 Za 13tis stejne zadnou super kvalitu ocekavat nemuzes, rozumna kvalita zacina tak na 20tis. A je dost jedno, jaka znacka, spis jaka cenova hladina. Za 30tis dostanes obdobnou kvalitu at zvolis Author, Meridu, Scott, Cube, Specialized…

Hele, to si nemyslím. Nejede s tím přeci na TDF ne ;) Pro běžného uživatele se dá hodně slušné kolo koupit za těch deset tisíc. Nebo si sehnat někoho, kdo tomu rozumí, a koupit starší bazarový typ, to je podle mě nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
59
25.3.16 08:41

@Cuddy to pochopitelne vim ze je rozdil mezi kolem za 13 a 20tis. proto jsem se taky ptala na lepsi kolo kolem prave teto castky, at nekoupim neco za velke penize a hodnotou bude o dost nizsi prave kvuli nekvalitnim komponentum. O znacku mi slo hlavne z hlediska kvalitnejsich soucastek dostacujici a odpovidajici cene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.3.16 08:44

@tterka taky prave zvazuju nad meridou, mas trekingove kolo a nejake cesty s kameny, polnaky v pohode? Prave z toho jsem mela taky docela strach vzhledem k plastum trekingu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
25.3.16 08:44
@Lutonka píše:
Asi je to kolo od kola, blbé můžeš pořídit za 20tisíc stejně jako za 5..

Tak s tomto nesouhlasim zase ja. Maximalne nesednouci muze sehnat za 20 jako za 5, ale komponenty a tedy vyuzitim jsou ta kola nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.3.16 08:45

@Lutonka souhlasim, twks si myslim ze dnes uz za desitku celkem kvalitni kolo pro bezneho uzivatel3 sezenes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
25.3.16 08:45

@nini24 Podivej se na starsi modely, ktere po sezone zlevnuji. Pak i za tech 13 tis bys mohla sehnat neco kvalitnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.3.16 08:46

@Cuddy zkusim, diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
25.3.16 08:51

@Cuddy Já to tak v podstatě myslela, samozřejmě dražší kolo = dražší a kvalitnější komponenty, ale seknout se můžeš v jakékoli cenové hladině.

Ještě jedna věc, zrovna teď před sezonou fakt není nejvhodnější doba na koupi kola-kdybys bývala sháněla na podzim, určitě bys nějakou tisícovku ušetřila - je to jako s lyžema, modely toho roku po sezoně výrazně zlevní. Já bych teď koupila nějaké bazarové, po sezoně prodala a zainvestovala do lepšího ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix