Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jedeme letos na Ibizu. Máme dvě malé děti, tak jsem chtěla něco bezpečného. Ale s vaším rozpočtem by to All Inclusive určitě nebyl, nás to bude stát několikanásobně víc
. Anonym - nemusí všichni vědět, kam letos pojedeme.
Uprchlíci v Řecku nejsou všude, hromadí se jen na několika ostrovech, tak si to pořádně zjistěte a rozhodněte se dle toho, cestovky určitě poradí.
@Anonymní píše:
Dobrý den prosím vás chtěla bych se zeptat. Porad všude píšou o uprchlícich a nebezpečí. Jedete tento rok na dovolenou k moři? My chtěli poprvé do Řecka, ale manžel má strach.Je tu ještě někdo kdo někam letí? Nebo kam letite s dětmi? Co by jste mi doporučili? Máme na to 30 tis. A chceme all incluzive. Za dva dospělé a jedno dítě 7 což se vlezeme. Pak máme ještě něco navíc na útratu. Děkuji
AI za 30 tis za 3 lidi nebo tedy 2,5
. No to by me zajimalo co najdete.
My bychom chtěli do Itálie. Ale i Bulharsko je dle mě dobrá volba, byli jsme loni v září, když byla uprchlicka krize a nikde jsme žádného neviděli. Recko bych spíš brala západní ostrovy ( Korfu, Zakynthos, Lefkada ), uprchlíci jsou spíše na východních ostrovech ( Koš a pod. ).
@zuzu224 píše:
AI za 30 tis za 3 lidi nebo tedy 2,5. No to by me zajimalo co najdete.
Kdyz bude dite zdarma tak by de neco najit dalo… Ale na ukor hvezdicek…
Za tuhle cenu bych dala spis Chorvatsko autem a to by vyslo jeste o neco levneji
@zuzu224 : no a ještě určitě min.5* a hned u pláže za 30 tis
, ale s německou cestovkou by se to asi i dalo.
Je spousta mist, kde je krasne a klid (Mallorca, Sardinie, Madeira, Spanelske pobrezi…) ale v tehle oblastech all inclusive za ty penize nebyva nebo nebyva vubec.
i kdyz teda ja si to s tim rozpoctem neumim predstavit ani v Recku ![]()
@Dianela
No nevim, je pravda, ze jsem jeste nic s ditetem nehledala, ale sedmilety uz vetsinou neco plati. Ona je tedy otazka taky kdy chteji jet…jestli v sezone nebo pred/po. V sezone mne to prijde trochu sci-fi ![]()
30 tis je podle mě na 2+1 s all inclusive a ještě zřejmě v sezoně málo…(i když, možná Bulharsko by se dalo pořídit, nevím
- ale takové Španělsko a jeho ostrovy určitě ne)
Nezapomeň na to, že díky tomu, že víceméně padly destinace jako Turecko, Egypt atd., tak jednak vzrostly ceny a jednak je dost vyprodáno.
Taky jsme řešili dovolenou, zvažovali moře, nakonec pojedeme do hor
Ne kvůli uprchlíkům, i když je tam teda mnohem bezpečněji, ale spíš jsme líní na dlouhou cestu ![]()
Co se týče Řecka, tak zvolit určitě ostrovy co nejblíže pevnině. Ale myslím, že spolehlivé informace o tom, jestli tam jsou nebo nejsou uprchlíci, z českých médiích nedostaneš. Kdysi tu proběhla dost velká aféra o tom, jak je jeden z ostrovů zcela pro turismus zapovězený a byla to jen velká novinářská kachna.
Nechceme v sezóně, max do půli června a zájezdu jsme našli plno
Také jsem zvažovala země, kde se můžou vyskytovat uprchlíci - Řecko - Kypr, Itálie, ale nakonec zvítězila Mallorca. Máme jedno dítě 4 roky a letecky + all inclusive nás to vyjde 42 tisíc + něco na útratu. Záleželo mi na krásné přírodě a spíš klidnější dovolené. Hodně jsem chtěla na Sardinii, protože to byla moje top dovolená, ale nakonec vyhrála Mallorca, tam jsem ještě nebyla a vypadá to tam taky krásně.
Dobrý den prosím vás chtěla bych se zeptat. Porad všude píšou o uprchlícich a nebezpečí. Jedete tento rok na dovolenou k moři? My chtěli poprvé do Řecka, ale manžel má strach.Je tu ještě někdo kdo někam letí? Nebo kam letite s dětmi? Co by jste mi doporučili? Máme na to 30 tis. A chceme all incluzive. Za dva dospělé a jedno dítě 7 což se vlezeme. Pak máme ještě něco navíc na útratu. Děkuji