Cesta s koťátkem

Anonymní
24.3.23 12:38

Cesta s koťátkem

Ahoj,

kupuju si koťátko. Bohužel je vysněná kočička 3 hodiny cesty od mého místa bydliště a já ani přítel nemáme auto. Myslíte, že kočička vydrží cestu vlakem? Nechci jí moc stresovat. Zároveň nechci, aby moc naříkala a lidé ve vlaku s tím neměli problém. Přepravku mám a koupila jsem i nějaké pamlsky, které bych jí po cestě mohla dát. Vodu bude mít samozřejmě k dispozici. Kamarádka mi řekla, že takto kotě vezla vlakem hodinu a bylo to peklo, tak jsem z toho vystresovaná. Koťátku jsou dva měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21648
24.3.23 12:42

Koťátko je primárně příliš malé. Berou se od kočky nejdříve ve 14 týdnech. Takže ještě ten měsíc s půl vydržte. No a jinak my jsme četli kotě autem také skoro tři hodiny a část cesty protestovalo a pak usnulo. Ale primárně si prosím neber domů takto malé kotě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.23 12:54

Kotě nejdřív tak 12 týden… Nejlépe od 14 týdne. Ale sama jsem měla kotě od 8 týdne. A musím říct, že to byla fuška se o ni starat. Na druhou stranu obě kočky jsou díky tomu na mě dost fixované. Ale jinak nedoporucuji takto malé kotě, pokud nemáte zkušenosti.
A opravdu je lepší počkat si ještě ten jeden měsíc. Než budou více samostatná.

Jinak 3 hodiny v pohodě. K nám kotě jeli 6 hodin. 4 hodiny v pohodě a zbylé dvě už dost mnoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
24.3.23 12:59

Vystresovaná kočička stejně nebude jíst ani pít. A vystresovaná bude stoprocentně. Radši bych sehnala někoho na odvoz, samozřejmě za peníze. A samozřejmě počkala, než kotě doroste do věku k odebrání. Ono se to nezdá, ale takhle brzké odloučení od kočičí maminy může v budoucnu nadělat dost škody, kočka si totiž nestačí vytvořit správné návyky a socializovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.3.23 13:06

A to uz si slysela, ze kocka ma 9 zivotu?

A tedy pamlsky, jestli ty kupovane jedy chces davat koteti, to neni dobry napad, mohlo by se ti jeste ke vsemu poto…

Kocek vsude je, nechapu proc pro ni musis jet na druhy konec republiky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76972
24.3.23 13:09
@Anonymní píše:
Ahoj,kupuju si koťátko. Bohužel je vysněná kočička 3 hodiny cesty od mého místa bydliště a já ani přítel nemáme auto. Myslíte, že kočička vydrží cestu vlakem? Nechci jí moc stresovat. Zároveň nechci, aby moc naříkala a lidé ve vlaku s tím neměli problém. Přepravku mám a koupila jsem i nějaké pamlsky, které bych jí po cestě mohla dát. Vodu bude mít samozřejmě k dispozici. Kamarádka mi řekla, že takto kotě vezla vlakem hodinu a bylo to peklo, tak jsem z toho vystresovaná. Koťátku jsou dva měsíce.

vodu ani pamlsky nebudeš potřebovat, kotě po cestě pít určitě nebude, přepravku hodně vystel nějakými ubrousky - buničinou, když se kotě pokaká, počurá, a měj i další buničinu - papírové ručníky třeba - do zásoby, aby mohla špinavé vyhodit a dát nové, čisté, přepravku celou překryj třeba ručníkem, aby tam kotě mělo tmu a pocit bezpečí, dobrá je také plyšová hračka k němu dát,
kotě bude zřejmě chvíli mňoukat, ale když bude ve tmě a k tomu monotonní hukot vlaku, tak usne
jídlo mu nabízej, až bude doma - po cestě je to fakt zbytečné,
a ještě - to je chovná stanice nebo množírna?
z množírny si dovezeš pravděpodobně nemocné zvíře, které bude potřebovat veterináře víc než často a také ti brzy může uhynout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.3.23 13:11
@Ahep píše:
A to uz si slysela, ze kocka ma 9 zivotu?

A tedy pamlsky, jestli ty kupovane jedy chces davat koteti, to neni dobry napad, mohlo by se ti jeste ke vsemu poto…

Kocek vsude je, nechapu proc pro ni musis jet na druhy konec republiky :pankac:

Ty zalez nádhero, než tady zas budeš doporučovat vyhazovat nechtěný kočky na vesnicích!

• Citovat
  • Upravit
Janli
24.3.23 13:14

V první řadě si neber takhle malý kotě a už vůbec ne od pitomce, co je schopen ho takhle brzo odtrhnout od matky. To není chovatel, čekala bych tam dost problémů. Pokud chceš vézt koťe tři hodiny vlakem, tak se musíš připravit tak trochu na peklo. Možná nenastane, ale asi jo. Rozhodně by koťe mělo mít v kleci deku s pachem matky, to ho aspoň trochu uklidní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.23 13:30

Zakladatelka

Ahoj holky, děkuji za upozornění. Kočičku si vezmu nejdříve po 12ti týdnech a radši autem.

• Citovat
  • Upravit
53190
24.3.23 13:33

@Ahep Ty musíš mít nějakou úchylku, vlezeš do každý diskuze o kočkách přestože tvá averze k nim je všeobecně známá :roll:

Jinak, stres z převozu kočka bude mít ať pojedete vlakem nebo autem, naopak ten vlak mi přijde skoro příjemnější (méně zatáčení, brždění, monotónní hluk). Nesnažila bych se jí během cesty nijak krmit nebo chlácholit, ale jak psala @Janli -vystlat přepravku, nejlépe dekou z matčina pelíšku, přes přepravku hadr/ručník. Ona nejspíš brzy usne, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
24.3.23 13:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, děkuji za upozornění. Kočičku si vezmu nejdříve po 12ti týdnech a radši autem.

Podle nové legislativy může chovatel předat kotě od matky nejdříve ve 14 týdnech. Platí to od tohoto roku. Ty si bereš kotě z nějaké „chovatelské stanice“? Schválně to dávám do uvozovek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.3.23 13:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, děkuji za upozornění. Kočičku si vezmu nejdříve po 12ti týdnech a radši autem.

Po 14ti. A pokud by sis jí brala od slušné a zkušené chovatelky (CHS), tak by ti ho ani dřív nedali. Takže pozor na to, abys pak nebyla nemile překvapená nejen nemocemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.3.23 13:42
@unuděná píše:
Po 14ti. A pokud by sis jí brala od slušné a zkušené chovatelky (CHS), tak by ti ho ani dřív nedali. Takže pozor na to, abys pak nebyla nemile překvapená nejen nemocemi…

Ani koťata od toulavých koček nedávám dřív než ve třech měsících. Na těch kočkách je to hrozně znát.

• Citovat
  • Upravit
14210
24.3.23 14:19

My máme doma kocourka od jeho cca 6ti týdnů, protože o mámu přišel. A zřejmě díky tomu je tak trochu rapl nebo jak to říct. Má momenty, kdy lítá jak šílený po bytě a normálně naráží do zdi nebo do dveří a taky když si hraje, tak nemá cit v tom kolik může kousnout. Takže při hře normálně se mi zahryzne do ruky a do toho si ji ještě přidržuje drápkama. Máma ho to nestihla naučit, že musí s citem. Máme další dvě kočky a ty taky při hře kousnou ale jen na stisk, nikdy ne silou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.3.23 14:41

Mám kotě od 4 týdnů, mělo ještě 3 sourozence a v pohodě se to dalo. Měla jsem zničeho nic doma 4 raubíře.😄 Ale pokud je ta možnost, je lépe ho ještě u chovatelky nechat. A cesta- záleží na povaze kotěte. Minule jsem jela s kotětem na veterinu MHD a fakt to byl očistec. Kotě řvalo jako když ho vraždí, i řidič mi přišel vynadat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný