Kolik vás stojí pes za měsíc/rok?

116
23.3.23 19:39

Kolik vás stojí pes za měsíc/rok?

Ahoj,

otázku jsem viděla na jiném fóru a dost mě zarazila spousta odpovědí, kdy lidé psali, že pár stovek za žrádlo, občas veterina a jinak nic moc 8o

Takže, na kolik vás vyjde váš pes?

Tady jsem já:

Začnu tím, že můj pes má 3,5 kg, 7 let a je zatím díkybohu zdravý a veterinu navštěvuje hlavně preventivně, nebo když se nachladí apod., takže to zas tak velká položka není.

Krmím barfem, takže tam oproti granulím ušetřím, i když mi pes žere dvojnásobek, co většina psů jeho velikosti a krmím kusovkama a dražšími druhy masa - asi 900 za měsíc.

Ale děláme několik sportů (dogtrekking, hoopers, nosework, atd.), takže jen ty výdaje okolo toho lezou do desetitisíců - překážky, koloběžka, brusle, boty pro psa,.. Pak taky vybavení pro mě, protože nemůžu jít 100+ km jen tak v něčem - několik párů kvalitních bot (pohorky, něco na běh atd.), spacák, stan, pořádná bunda,.. A ano, do ceny psa to započítávám, bez něj by mě ani nenapadlo tyhle sporty dělat :D

Jen za tréninky necháme několik tisíc měsíčně. Tréninky máme několikrát týdně a jeden vychází na cca 250,–. Individuálky klidně na 1K za lekci. Pak různý semináře, webináře, online výzvy, zkoušky, závody,..

Pamlsky taky pár stovek hodí. Hračky také - dost je ničí a třeba frisbee jsou dost měkká a pořádné stojí několik stovek plus člověk nemůže mít jen jedno.

A spoustu peněz nechám i za naftu - ať už kvůli tréninkům a zkouškám (jedu třeba přes půl republiky), tak i výletům.

Pak je spousta větších jednorázových výdajů, nebo výdajů, které jsou nepravidelné.
Rentgeny - několik tisíc
Poplatky klubům
Koupě klecí a přepravek, náhubků, šampónů, kondicionérů, past na zuby, kartáčků, poplatky psím hotelům, nebo zaplacení celé dovolené, když ho beru sebou, postroje (momentálně má dva - do tahu, na procházky), vodítka (obyč přepínací, několik stopovaček, kratší s amortizérem na během, delší na koloběžku/brusle/kolo) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
23.3.23 19:47

Ty mas toho psa misto ditete? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
116
23.3.23 19:51

Proč bych měla? Co tak extra ten pes má? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
23.3.23 19:53

Strašně, už to radši nepočítám. Individuálky aktuálně 1.200,– / lekce / týden. Když nejdeme na nosework, nebo hlavolamy. To pak ještě + 750,–. Žrádlo, mlsky a tak radši netuším. Ale vždycky se to tak „pěkně“ sejde, jako teď: Foresto, pojištění, lekce, dlouho očekávaný webinář a platba víkendové akce na duben :potlesk: Rodičák v…ehm :mrgreen:

Je to koníček, no. Moc se tím nikde mezi podobně nezapálenými jedinci nechlubím, vyvolává to otázku „a to jako za psa??!“ a já to nepotřebuju furt vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
23.3.23 19:57
@alcam00 píše:
Proč bych měla? Co tak extra ten pes má? :D

Náš pes a my třeba tohle nemáme:

semináře, webináře, online výzvy, zkoušky, závody,..
rentgeny - několik tisíc
poplatky klubům
koupě klecí a přepravek, náhubků, šampónů, kondicionérů, poplatky psím hotelům
benzín na tréninky a zkoušky
boty specielní kvůli psovi jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
23.3.23 19:57

Nezlob se, ale tohle mi už připadá jako chlubení. Klidně stačila 1 nebo 2 fotky a ne celý arzenál, opravdu desetitisíce fakt na psa já osobně nemám. Jsem asi přízemní člověk, mému psovi stačí granule, pelech, hračka, a sem tam nový obojek nebo vodítko, očkování. Takže mě stojí max 500 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.3.23 20:01
@vetešnice píše:
Náš pes a my třeba tohle nemáme:semináře, webináře, online výzvy, zkoušky, závody,..
rentgeny - několik tisíc
poplatky klubům
koupě klecí a přepravek, náhubků, šampónů, kondicionérů, poplatky psím hotelům
benzín na tréninky a zkoušky
boty specielní kvůli psovi jiné

Tak holt vedete se psem jiný život. Mému psu obyč procházky nestačili, tak jsme začli sportovat a chytlo nás to. Někdo má jako koníčka motorky, jiný jízdu na koni a já psa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.3.23 20:04

@mamule42 A není na tom nic špatného :)

Mému psu by to prostě nestačilo a mně už vlastně také ne.

Jako chlubení mi to nepřijde - jsou to fotky z obyčejného života. Jen jsem fakt zvědavá, protože až na pár výjimek mám v okolí lidi, co to mají podobně (nebo hůř :D ) jak já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.3.23 20:07

@Kacise
Jee, můj člověk :mavam: Ty semináře a ostatní akce jsou často fakt pálka, ale málokdy jsem zklamaná, takže to za ty prachy stojí.

Já třeba nechápu, proč se tolik lidí diví a vysloveně jim to vadí? Když člověk vysolí prachy za jiné hobby, tak nikdo ani nemrkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
23.3.23 20:07
@alcam00 píše:
Tak holt vedete se psem jiný život. Mému psu obyč procházky nestačili, tak jsme začli sportovat a chytlo nás to. Někdo má jako koníčka motorky, jiný jízdu na koni a já psa :oops:

Ses ptala, tak jsem odpověděla. Nikdo ti koníčka nekritizoval. My bydlíme v domě s velkou zahradou a B. může být celý den venku když chce. Odpoledne chodíme k rybníku, do lesa atd. Na výlety jezdí s náma, taktéž když jedem na kolech atd. Když jedem na dovolenou, kam B. nemůže, přijede babička a děda, takže hotel nneí třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
23.3.23 20:08

My mame dva - stafordka a vorisek, obe 7 let

Na mesic je to celkem

• 200 poplatek za psa
  • cca 1200 granule, do kterych ruzne davame maso, zbytek ryze, testovin, zeleniny z vyvaru atd atd
  • pamlsky, tenisaky, pytliky na bobky, jizdny vlakem na vylet… To jsou nepravidelne vydaje a reknu treba 150 na mesic
  • veterinu chodime jen na ockovani a prevenci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
23.3.23 20:08

Přes zimu málo, fakt jenom peníze za žrádlo. Od jara do podzimu je to horší, skoro každý víkend výstavy nebo závody, tam to leze dost do peněz. Psovi už teda bude osm let, takže se závodama jsme skončili, tak teď jenom výstavy, kde chci ještě vyběhat veterán šampiona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
23.3.23 20:09

@alcam00 u tebe se to nesčítá právě tím co je jakoby navíc. Já jen žrádlo a pamlsky a zítra zrovna jdu s jednou na vet- očkování proti vzteklině což dávám tu na 3 roky. nejmladší fenu mám na mase tak to spočítané nemám a veterinární je drahá když se řeší něco víc než očkování. na venčení má každá vodítko, obojek a postroj a to není třeba měnit, pokud teda někde nevidím něco co nutně je potřeba :mrgreen: našim stačí jen procházka, nejmladší se asi chce stát lenochodem a ideálně nikam nechodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
23.3.23 20:09
@alcam00 píše:
Tak holt vedete se psem jiný život. Mému psu obyč procházky nestačili, tak jsme začli sportovat a chytlo nás to. Někdo má jako koníčka motorky, jiný jízdu na koni a já psa :oops:

Ahoj, chápu. My plánujeme na příští Vánoce psa. Ale teda nemám zkušenost, co je nosework? Hlavolamy? Plánujeme akční plemeno, ale rozhodně nemáme na to aby nás to měsíčně stálo jako další dítě. Myslela jsem tak 1000 do měsíce, plus občas veterinář. Tak dej opravdu konkrétní částku za třeba minulý měsíc, třeba si to rozmyslím :P

• Citovat
  • Upravit
2519
23.3.23 20:21

Pes 36kg, 12 let.
Kazdy mesic pytel zradla za 1200 Kc, jinak nic…
Jednou rocne ockovani (ted jsme platili 700Kc), jednou rocne poplatek za psa mestu 1000 Kc. Dvakrat rocne Scalibor obojek, jeden stoji kolem 400 Kc tusim (nevim z hlavy).
Jinak je - diky Bohu - zdravy jak ripa, takze zadne vicenaklady nemame :nevim:

na cvicak jsem chodila chvili v jeho prvnich dvou letech, pak jsem cvicila sama, takze nula vydaju.
Pamlsky nezere nebot ma spatny traveni, tak nekupujeme.
Obojek ma uz pet let stejny a voditko 12 let stejne. Jo a ted jsem mu koupila za 1600 Kc pelisek sity na miru, pred tim mel puvodni snad 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný