Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě RegioJet nebo Leoexpress, ale jestli nevite v kolik pojedete, tak spíš České dráhy EX- těma jsem jezdila když jsem vybírala na poslední chvíli - není škola, takže bude poloprázdný a místenky stačí myslím nějakou půl hoďku předem. A lístek můžete koupit kdykoliv. RJ a Leoše jsem si rezervovala klidně týden dopředu, tak nevím jak to mají s lístky na poslední chvíli. A taky u nich jdou vlastně jen místenky - neprodaji víc lístků než mají kapacitu, jako ČD ![]()
V neděli navečer to chce určitě místenky. Pokud budou dostupné, tak si je koupit s jízdenkou před odjezdem.
edit - sice jsou prázdniny, ale nedávno jsme měli problém sehnat místenky 3 dny dopředu (OC-PHA) na sobotu dopoledne. Jeli jsme asi o čtyři vlaky později než bylo plánované.
@unuděná leoexpresem a regiojetem jezdi temer kazdy, mistenka se prodava automaticky, nestoji nikdo. Ale asi bude plno. Pak bych zvolila Pendolinu a jako posledni CD-express, ten bude beztak prazdny.
Hm
tak ted nevim uz vubec
s nami se to ma tak,ze jedeme na vodu a jestli dojedeme ve dve nebo v pet,to fakt netusim..Takze mistenky proste koupit nemuzeme.Pul hodiny predem pro nas znamena celkem nesmyslne pulhodinove cekani na nadrazi,to se mi zda lepsi sedet nekde v ulicce na zemi
Ale tedy myslite,ze CD EXpress byva volnejsi?Bude treba vedet zamestnanec na okenku na nadrazi,jak je vlak nacpany?Je nas 8 a cesta vlakem je pro nas vzdy takove rozlouceni s peknym vikendem,mrzelo by me,kdybysme byli rozhazeni po vlaku..
Já teď tuto trasu absolvovala několikrát, tedy Praha-Ostrava a obráceně a bez místenky koupené několik dní dopředu bych si ani neškrtla, mluvím o Pendolinu a RJ. Někdy v květnu jsme jeli tím Expres od CD, byla to neděle odpoledne a to samé, narvané k prasknutí, nejen, že by jsme si bez místenky nesedli, ale pomalu ani nestoupli, uličky byly plné. Toť má zkušenost ![]()
No já jezdila z Prahy v neděli odpoledne a leo i regio byli plné. Takže určitě to chce místenky.
@unuděná tak si kupte mistenky na 5 hodin a pockate
8 lidi ve vlaku bez mistenky fakt nebudete
@blumen jako vlezem se,o to zadna,zkusenost mame,obvykle jsme se nacpali zcasti do dvou kupe a do ulicky,ale samozrejme zadny komfort (hlavne pro cestujici s nami
)
Ale diky vsem,uz resime,ze si zarezervujeme nejaky pozdejsi spoj (ten cas radeji hodne navysime) a pockame si na nej ![]()
Pokud vám nevadí stát, případně být rozházení po vlaku, tak klidně jeďte bez místenky.
@-Evka- píše:
Pokud vám nevadí stát, případně být rozházení po vlaku, tak klidně jeďte bez místenky.
Chteji byt pohromade, to pise…
Presne tak,pokud je moznost,jak jet pohromade,tak samozrejme chceme
Asi jsme zmlsani,obvykle kdyz jedeme v nedeli odnekud v vody,mivame sva kupicka
ale tento koridor ,tato trat je nejak pretizena,i kdyz vlaky jedou jeden za druhym ![]()
Tak si zamluvte třeba regiojet na určitou hodinu, později odpoledne. A pokud byste chtěli jet dříve, není problém to zrušit.