Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, měla bych takový dotaz ![]()
Jsem z Hradce Králové, na přelomu ledna a února budu rodit. Problém je v tom, že nemám vůbec žádnou důvěru v hradeckou porodnici, teď šla hrozne dolů a hlavně jsem s nima za poslední roky musela řešit už takových věci, ktery buď posrali, zanedbali nebo vůbec neřešili.
Bude to můj první porod, a vždycky, při jakémkoli problému jsem zažila úžasný přístup v Podoli. Do Podoli to máme cca 45-50 minut, do Hradecké nemocnice tak 25 minut.
Rodila jste některá taky takhle mimo bydliště, kde by byla cesta do porodnice okolo hodiny? Jak moc velký risk to může být?
Děkuji
@Misa293 45 - 50 minut z Hradce Kralove? Fakt? A v jakou denni dobu? Ti nevim, hodne jsem se modlila, ať z toho kraje Prahy nejedu do Podolí ve špičce, protože to může být hodina a déle. Dle mého budeš jak na trní, když nebudeš vědět, zda se něco děje, přijedeš, tak co? Pošlou Tě zpět tu dálku a nebo si Tě tam nechají a budou porod urychlovat?
@Misa293 jinak ja se rozhodovala mezi porodnici, kterou mám 5 km s dojezdem cca 10 minut a právě Podolím, které mám 15 km s dojezdem 25 min až hodinu a pul a vyhrálo Podolí, ale fakt se jednalo o kraj Prahy, dovezla by mě tam každá sanitka.
To fakt není 45-50minut. To max.na Čerňák
Takže krát dva. Minimálně. To bych v konrakcích nejela ani omylem.
@Mámou naskok Nejsem přímo z Hradce, bydlím směrem na Prahu cca 25 min od cesta Hradce
Skoro vševhny kámošky by při prvním porodu stihly dojet nejmíň do Německa 😅, většina i mnohem dál. U nás se běžně jezdí rodit do porodnice, která je vzdálena hodinu od našeho města a všichni to stihli a nikdo se tomu nepodivuje. K porodu je důležitá především dobrá psychika a je důležité, abys rodila tam, kde se budeš cítit dobře, jinak se porod může zastavit nebo zkomplikovat. Nebála bych se toho a zaregistrovala se na tvém místě do Podolí. Není po cestě ještě nějaká jiná menší porodnice kdyby náhodou?
@Misa293 píše:
@Mámou naskok Nejsem přímo z Hradce, bydlím směrem na Prahu cca 25 min od cesta Hradce
Já taky ne, bydlím na prvním sjezdu. Od nás je to 45 minut na čerňák. 15 do Hradce. Zvaž Kolín. Menší porodnice, ale pořád s intermediární péčí, ve službě vždy atestovaný pediatr.
@K92 Po cestě by připadal v úvahu Nymburk nebo Kolín. Ale bojim se, aby mě odněkud nevyhodili bez registrace ![]()
@Misa293 v Nymburku ani v Kolíně se registrace nedělá, to je jen v pražských porodnicích, takže bych na tvém místě udělala teď registraci do Podolí a v den D se rozhodneš. Pak se teda kolem termínu už jezdí na kontroly do porodnice, tak třeba už tehdy zjistíš, že ti ty cesty do Prahy nedělají v 9. měsíci dobře a rovnou se přehlásíš třeba do toho Nymburku.
@K92 píše:
@Misa293 v Nymburku ani v Kolíně se registrace nedělá, to je jen v pražských porodnicích, takže bych na tvém místě udělala teď registraci do Podolí a v den D se rozhodneš. Pak se teda kolem termínu už jezdí na kontroly do porodnice, tak třeba už tehdy zjistíš, že ti ty cesty do Prahy nedělají v 9. měsíci dobře a rovnou se přehlásíš třeba do toho Nymburku.
Podle mě se ta registrace dělá dneska už všude. V Kolíně urcite, rodila jsem tam loni. Doktorka říkala, že to hradí pojišťovna nově, tak asi proto. Ale bez registrace určitě nikoho nevyhodí.
@Misa293 Rodila jsem v Koline v prosinci a byla jsem tam nad miru spokojena. Zadna registrace, jen asi v 36tt check-in, kde jsme vyplnili spoustu papiru, aby toho pak u porodu bylo min. Ale povinnost to neni, odrodis tam i bez toho, jen to budes resit behem kontrakci.
Jela jsem do porodnice asi 30 minut, s kontrakcemi po 4 minutach a byla jsem rada za kazdy ujety km. Predstava, ze stojim v kolone (coz pokud nepojedete o pulnoci je temer tutovka), by pro me byla nocni mura..
Mám super zkušenost s Nymburkem. Jen nemají dětskou JIP. Mam zkušenost i s Podolím. Jako profesně/péče úplně bomba, jinak tedy katastrofa (další v pořadí, žádná podpora kojení, atd…).
Do Kolína by mě nikdo nedostal. Nymburk dělá registraci tuším v 36 tt.
Rodila jsem dvojčata u Apolináře s dojezdem 55 minut mimo špičku s rok a půl starší dcerou. Měla jsem rizikové a hodně kontrol i mimo běžné návštěvy a v pohodě. První porod mi trval 26 hodin, myslím, že dojedeš úplně v pohodě, jen tě ke konci už musí někdo na kontroly vozit.
@X_Cassiopea Super, děkuji za info.
Ještě se jen zeptám, snad nebude vadit. Kdy si vyrazila do porodnice, když to mate také hodinu? Třeba po kolika minutách kontrakce? Jestli si to tedy počítala ![]()
@Misa293 No, me se první dite narodilo asi 50 minut od první kontrakce, kterou jsem zaznamenala a vyhodnotila, ze je to fakt ono… To jen k tomu ujišťování, jak to každá prvorodicka v pohode stihne do Nemecka.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.