Plánovaný CS porodnice Přerov

Anonymní
28.7.23 12:16

Plánovaný CS porodnice Přerov

Ahoj, čeká mě nejspíš porod císařem, kvůli KP, zajímají mě zkušenosti s Přerovskou porodnici, jak to tam probíhá? mám nějakou svou představu a tak bych chtěla vědět zda, se aspoň trochu přibližuje realitě
moje přání :
Den nástupu až v den CS.
Vložení tamponu do pochvy a potření tamponem miminku ústa, obličej a ručičky hned po vyjmutí ven.
Přítomnost manžela na sále.
Dotepání pupečníku.
Bonding miminka napřed u mě, potom u manžela, jak mě budou šít.
Mít miminko co nejvíc u sebe po převozu na pokoj vedle sesterny.
Momentálně mě nic dalšího nenapadá, ráda bych si přečetla, jak to probíhá a zda jsou ochotni splnit tato přání, nebo mám jet rovnou jinam? děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
28.7.23 13:29

S Přerovskou porodnicí jsem byla moc spokojená. Jsou tam skvělé sestry a hezký primář :-)
Také jsem byla na CS, bohužel neplánovaném a nechala se komplet uspat. Po probuzení jsem jela na pooperační a miminko mi přivezli ukázat, až jsem byla trochu schopná.
Poté převoz na klasický pokoj a miminko mi vozili postupně.
Jako nepočítej s tím, že tě po císaři dají na klasický pokoj. Navíc vedle sesterny tě nedají. Jedna strana pokojů jsou nalevo, napravo pak porodní, novorozenecké atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 16:08

@FraDeu aha a kdy si tam rodila? já poprvé ve 2020 normálně a když nám ukazovali kde co je, tak na začátku kde je taková vyšetřovna mají hned vedle za sklem pokoj, kde říkali, že mají maminky po CS pokud jsou v pořádku. A kde si teda ležela?

• Citovat
  • Upravit
2330
28.7.23 16:18
@Anonymní píše:
@FraDeu aha a kdy si tam rodila? já poprvé ve 2020 normálně a když nám ukazovali kde co je, tak na začátku kde je taková vyšetřovna mají hned vedle za sklem pokoj, kde říkali, že mají maminky po CS pokud jsou v pořádku. A kde si teda ležela?

Rodila jsem 2021, to mají pokoj za sklem akorát to je kukaň sesterny na pooperační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.8.23 13:55

Jsem dětská lékařka, pracující v nemocnici přerov, den nástupu bývá den před operací, kvůli předoperační přípravě, myslím, že ani nikomu známému by nedovoliil přijít v den operace, to se dělá u měnších výkonů, to s tím tmponem asi nikdo z dětských lékařů dělat nebude, to si případně asi budete muset s tatínkem udělat sami, zejména kdyby jsi měla pozitivní GBS.. to si nikdo nelajzne, tatínkové na sál nesmí, zatím se SC provádí na centrálních sálech, kde bohužel nelze brát doprovod, dotepání pupečníku se moc nedělá, zejména kvůli anestetikům, pokud se nepovede plánovaný spinál, a je tam fakt zima na tom sále… miminko se nahaté přikryté dává k mamince na pár minut prohlídnout, opusinkovat a pak se jde pryč, jak jsem zmínila, je tam fakt zima, tatínci většinou čekají před porodním oddělením, kde si jej když jedeme s inkubátorem vyzvedneme a mimčo dostane hned do náruče, klidně skn to skin u sester jak dlouho chce, miminko je první den vozené pravidelně na přikládání, maminky leží a péče o dítko je nereálná, samozřejmě pokud bude přítomen tatínek a bude pečovat tak může být na pokoji s vámi, jinak v olomouci je průběh podobný… takže tolik k požadavkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.23 22:40

@Mereia1990 i8 mockrát děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
92
19.9.23 07:24

Zkušenost Mělník, otec normálně semnou byl u CS, během operace, malou mi pak dali normálně na hrudník, nechali nás mazlit a mezitím mě šílí. Poté převezena na JIP, kde mě nechali cca 2 hodiny prospat a následně mi vozili malou jak jsem chtěla. Dceru ještě potřeli sekretem z pochvy, aby to co nejvíce přizpůsobili normálnímu porodu. Druhý den jsem ji měla již non-stop. A nástup na CS byl hned ten den… ráno v 7 nástup v 8 CS…

Co mám jít teď tak Dr řekla, že tam otec může být opět semnou

Nevím jak to tam chodí teď, ale tohle bylo v roce 2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.9.23 07:26
@Mereia1990 píše:
Jsem dětská lékařka, pracující v nemocnici přerov, den nástupu bývá den před operací, kvůli předoperační přípravě, myslím, že ani nikomu známému by nedovoliil přijít v den operace, to se dělá u měnších výkonů, to s tím tmponem asi nikdo z dětských lékařů dělat nebude, to si případně asi budete muset s tatínkem udělat sami, zejména kdyby jsi měla pozitivní GBS.. to si nikdo nelajzne, tatínkové na sál nesmí, zatím se SC provádí na centrálních sálech, kde bohužel nelze brát doprovod, dotepání pupečníku se moc nedělá, zejména kvůli anestetikům, pokud se nepovede plánovaný spinál, a je tam fakt zima na tom sále… miminko se nahaté přikryté dává k mamince na pár minut prohlídnout, opusinkovat a pak se jde pryč, jak jsem zmínila, je tam fakt zima, tatínci většinou čekají před porodním oddělením, kde si jej když jedeme s inkubátorem vyzvedneme a mimčo dostane hned do náruče, klidně skn to skin u sester jak dlouho chce, miminko je první den vozené pravidelně na přikládání, maminky leží a péče o dítko je nereálná, samozřejmě pokud bude přítomen tatínek a bude pečovat tak může být na pokoji s vámi, jinak v olomouci je průběh podobný… takže tolik k požadavkům

No tak s tímto přístupem, bych k Vám nešla ani za mák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková