Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jaké jídlo a pití jste si braly s sebou do porodnice/šestinedělí? Případně kolik jste si toho braly. Jak se všude píše, že si máme s sebou vzít nějaké svačinky.
Příspěvek upraven 25.07.23 v 13:04
Nemela jsem nic, jen hroznovy cukr a ten jsem stejne nestihla snist.
Neměla jsem nic. Možná petku s vodou. Hroznový cukr k porodu.
Brala jsem si hroznový cukr na doplnění energie, nějaký croissant a tyčinky solene. U první jsem to ocenila, protože jsem dostala v 7 večeři asi 2 hodiny po porodu a pak jsem za boha nemohla usnout a měla hrozný hlad. U druhé jsem zase nesnědla nic…
@Kariin18 píše:
Ahoj, jaké jídlo a pití jste si braly s sebou do porodnice/šestinedělí? Případně kolik jste si toho braly. Jak se všude píše, že si máme s sebou vzít nějaké svačinky.Příspěvek upraven 25.07.23 v 13:04
Tak asi záleží kde budeš rodit a jak je to tam s jídlem.
Já měla nachytané jídlo k porodu ( hroznový cukr, musli tyčinky, ovocné kapsičky, banán a vodu) Nakonec to byl takový fofr že jsem to ani nevytáhla 🤷
Na později jsem nepotřebovala nic, v porodnici bylo jídla dost, měla jsem k dispozici i nonstop otevřenou kuchyňku, kde bylo vždy ovoce, mlíka, kefiry, cornflakes atd… což bylo super a při nočním kojení se taková svačinka hodila 😀
Manžel mi vozil. Protože obědy katastrofa. Hned po porodu květáková polévka. Játrová omáčka. To vypadalo, že to někdo vyzvracel a vrátil na talíř. To jsem měla štěstí po dvou porodech.
Takže něco vozil. Babi poctivý vývar. Nejlíp den staré rohlíky a šunku. Máslo jsem dostala tam. Ale je nebo byla tam lednice pro mamky. A měla jsem furt chuť na něco sladkého. Tak čokoládu dovezl.
Teď už je v mnoha porodnicích bar s neustálým přístupem k jídlu -musli, sušené ovoce, corn flake, jogurt, pečivo, jablka, máslo a marmeláda v malém balení. Dále možnost uvařit si kojící čaj.
Moje porodnice nabízela stravu i u nekomplikovaného porodu, ale neměla zavedené teplé večeře, takže za mě balenou bagetu a hotovku
Lednice i mikrovlnka byla k dispozici, ale já jsem naposledy rodila v zimě, takže to bylo jedno, zásoby bez újmy přežily.
Muž mi vozil saláty a kefír. Po šití a železu byl obrovský problém s velkou, v porodnici zoufale málo vlákniny.
@Kariin18 píše:
Ahoj, jaké jídlo a pití jste si braly s sebou do porodnice/šestinedělí? Případně kolik jste si toho braly. Jak se všude píše, že si máme s sebou vzít nějaké svačinky.Příspěvek upraven 25.07.23 v 13:04
Neměla jsem nic, vše jsem dostala tam ![]()
K porodu nějakou sladkou ryčinku a hroznový cukr. Já teda nestihla využít ani jedno
. Na později cokoliv co se nezkazí, jedla bych po porodu pořád. Brala bych ovoce, s tím bývá bída. Taky dost záleží, jak ve tvý porodnici vaří, já byla spokojená, a teoreticky bych asi nic navíc ani nepotřebovala.
Já si brala nějaké ovoce. Pokud by se jejich jídlo nedalo jíst, můžeš si objednat něco, než ti přinese něco třeba otec dítěte. Ale většinou se to týká oběda, zbytek se často dá zvládnout. Myslím, že kurýr by neměl problém přinést objednávku až ke dveřím oddělení.
Klobasu - setrici dieta byla muciva, ale tehdy jsem jeste dobre travila
Já byla na nadstandardu v Čb a byla tam kuchyňka a byli tam jogurty, syýry, šunka, máslo, Birell,,musli, mléko, tousťák, protože je lepší jestli půjdeš na císař než čerstvé pečivo… Jinak já si nechala dovézt točenou zmrzlinu a můj manžel mi přivezl co mi na očích viděl… Na normálním pokoji myslím, že nejsou lednice, ale na nadstandardu jo.. jen sama jsem do sebe moc toho nenasoukala… Já si nechala dovézt ke konci řízek
kebab bez zelí
Byla jsem v Podolí a ty porce tam byly tak malé, že jsem se dojídala chlebem, lučinou, máslem, plátkovým sýrem, zeleninou a piškoty. Takže tohle všechno mi pak muž dovezl.
Rodila jsem tam 2× s odstupem 4 let a bylo to stejné.
Ahoj, já sebou měla Nutridrink a po porodu docela bodl. Jinak mi jídlo v porodnici bohatě stačilo - 2 x Apolinář ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.