Češtinářské špekovky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Češtinářské špekovky
Holky, dnes jsem dostala zajímavou češtinářskou špekovku, u které absolutně nevím, jak bych to napsala. Kohokoliv jsem se zeptala, tak řekl, že to takhle napsat nelze, tak schválně:
Na stromě seděl výr,
pod stromem tekla řekla a v ní byl vír.
Já jsem si oba výry/víry vyfotil.
Tak holky co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mají pravdu, napsat to takhle nejde. Jsou věci, které můžeme říct, ale ne správně napsat. Sleduju Červenou propisku a nedávno tam něco podobného bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych napsala jenom- já jsem si oba vyfotil. Bez toho výry/víry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu mi to tady zavání pozvánkou do skupiny mamynkobijcu na Facebooku
Teďka jestli si nějaká členka, nebo odmítnuta zhrzena mamyna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelze sloučit dvě slova s různými významy do jednoho, i když znějí stejně. To není chyták, z jazykového hlediska to je nesmysl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Trochu mi to tady zavání pozvánkou do skupiny mamynkobijcu na FacebookuTeďka jestli si nějaká členka, nebo odmítnuta zhrzena mamyna
Fakt? Mně to teda ničím nezavání, zmíněnou stránku neznám a zakladatelka o ní nenapsala ani slovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš leda tak napsat, že se sis vyfotila oba vejry… (tak to řešíme my, s IQ 150+)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nevím co to je skupinka mamynkobijcu, na fb se téměř nepohybuju, pouze jsem dnes ráno dostala tento zajímavý češtinářský oříšek a přemýšlela jsem, jak to vyřešit. A jelikož jsem si myslela, že to nelze, zkusila jsem to i tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennyL1 ale to není oříšek, prostě to správně zapsat nemůžeš. Musíš napsat výra i vír jsem si vyfotil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemuzes to tak napsat. Proste to nedava smysl, protoze to jsou uplne jine vyznamy. To je jako napsat Na strome sedela sova a pod stromem jelo auto. Obe sovy/auta jsem vyfotil. Musis proste napsat Oboji jsem vyfotil. Nebo Vyfotil jsem vyra i vir.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Trochu mi to tady zavání pozvánkou do skupiny mamynkobijcu na FacebookuTeďka jestli si nějaká členka, nebo odmítnuta zhrzena mamyna
Co to je za dedukci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit