Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pište, jak se dá čeština krásně komolit, jaké zajímavé patvary jste kde zahlédli ![]()
Mně třeba „manža“ a „příťa“ ježí i chlupy, co nemám
ale to tu už zná každý
Já si vždy vzpomenu na základku na diktát, kdy moje spolužačka místo přátelského obětí, napsala přátelské ojetí, a to bylo asi ve 3 třídě ![]()
Z jednoho mého vnuka bude sapotista, druhej je šikulovnej a dcera chodila do oftodu.
@kotaska91 píše:
Já si vždy vzpomenu na základku na diktát, kdy moje spolužačka místo přátelského obětí, napsala přátelské ojetí, a to bylo asi ve 3 třídě
tak takové přátelské ojetí taky nemusí být k zahození ![]()
Jo a mě se povedlo, vyprávěla jsem kánošce, jak sme měli v Itálii problém a místo mítné brány, jsem řekla mítné vrány ![]()
@bamba píše:
Z jednoho mého vnuka bude sapotista, druhej je šikulovnej a dcera chodila do oftodu.
Bambo a překlad?
Jediné co z toho chápu, že jeden vnuk je šikovnej ( a to si ještě nejsem jistá
)
Jo a to vám musím říct, na gymplu jedna spolužačka vyprávěla, jak našla s tatkou na zahradě litosférickou desku
![]()
@Šája Asi chápu co znamená OT, ale ta zkratka? OTázka? Jsem to tu párkrát viděla, ale nějak mi to nedošlo. SZ mi taky musela vysvětlit jiná maminka. ![]()
@bamba Coo? ![]()
Prodavačka u masa řekla: „vykotlená koštěta“ místo vykoštěná kotleta.
![]()
Jinak nesnáším hodně výrazů co se nachází na emiminu, ale nechci se nikoho dotknout.
Takže např. mangel, příťa, manža… je toho víc, ale zrovna si nemůžu vzpomenout.
![]()