Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zakládám novou diskuzi, i když je toho tady spousta, ale než bych se dohledala, tak raděj položím přímý dotaz.
Jedeme s přítelem na cestu po Transylvánii, spaní v autě, pod stanem, hory, architektura, města, tak nějak vše obecně… Nechceme se zbytečně zásobovat jídlem, samozřejmě se někde cestou najíme a ochutnáme speciality, ale spíše bych chtěla poradit, jestli někdo má zkušenosti balíčky nebo obecně produkty jako jerky, proteinovými prášky, jídlo v prášku, etc… Případně tipy, kde a co koupit, díky moc.
@the.veronikakimlikov píše:
Ahoj, zakládám novou diskuzi, i když je toho tady spousta, ale než bych se dohledala, tak raděj položím přímý dotaz.
Jedeme s přítelem na cestu po Transylvánii, spaní v autě, pod stanem, hory, architektura, města, tak nějak vše obecně… Nechceme se zbytečně zásobovat jídlem, samozřejmě se někde cestou najíme a ochutnáme speciality, ale spíše bych chtěla poradit, jestli někdo má zkušenosti balíčky nebo obecně produkty jako jerky, proteinovými prášky, jídlo v prášku, etc… Případně tipy, kde a co koupit, díky moc.
Osobní zkušenost nemám, ale dost lidí si pochvaluje jídla z e-shopu Hotovky.
Bráváme jerky, mají různé příchutě.
Pokud vám není proti mysli, tak si občas dáváme i takové ty pražené červíky, taktéž bezpočet chutí.
Samozřejme malé balíčky oříšků, proteinové tyčinky apod.
V poslední době máme v oblibě něco na tento způsob:https://www.4camping.cz/…i-con-carne/
Prodává se k tomu takový samoohřevný pytlík, takže ušetříš plyn v kartuši. Za chvíli je jídlo hotové a chutná famózně. ( někdo mě teda varoval před jejich gulášovkou, ale za mě zkušenosti zatím mňam)- Takhle jsme se jednou na vandru ládovali husičkou se zelím a bramorovým knedlíkem. Naprostá mňamka
V batohu moc nezabere, ani těžké to není.
Kupuju hlavně instantní kaše, myslím, že Pro bio. Chuťově jsou fajn a obvykle je ještě vytuním třeba lněným semínkem nebo proteinem. Na snídani super. A pak takové hotovky co mají v DM. Je to hotové jídlo, nutričně docela v pohodě a dá se jíst i bez ohřátí. Je to v sáčku, takže skladné. Něco podobného má i Bonduelle, ale ty z DM jsou chuťově daleko lepší.
Jerky, Mana, kase z DM v sacku, Lifabar tycinky, Promin proteinove tycinky.
@the.veronikakimlikov Asi nic nepokazíte, když si uděláte zásobu jídla na dva, tři dny formou sušenky bez krému, suchary/trvanlivý žitný chleba či něco takového + něco na to (paštika, pekelníkovy toasty), musli tyčinky, nějaké jídlo typu Travel lunch, nebo levnější alternativu typu těstoviny do kterých se přidá jen voda.
Ale zásobit se nadměrně z domova by byla škoda. V Rumunsku dostanete skvělé sýry, jogurty, zeleninu, jídlo v restauracích atd. Prostě vzít jen fakt zásobu do rezervy a užívat místních chutí.
Na co myslete, stále mít s sebou nejméně 6 litrů balené vody na člověka. A do lékárničky přidat věci typu smecta, endiaron a něco na alergické reakce plus na štípnutí hmyzem.
Zalezi ako idete. Ak idete autom tak auto to odvezie a normalne si na vecer kupis v potravinach co chces a vecer si to pri stane urobis (predpoklada sa ze mas varic).
Ak idete s batohom a nechce sa ti toho moc nosit tak ako obvykle tycinky mozu byt (najradsej mam Excelent protein a lidl orieskova ticinka zlta, ale vyber je obrovsky s vyber si co chces, energeticky je to +- jedno), jerky tiez nieje zle (ale na mna trochu moc korenenne), k tomu vzdy musi byt dostatocna zasoba horaliek. Ako teple jedlo na vecer v batohu vozim klasicke cinske polievky, moc to nevazi a jest sa to da dokonca aj bez pripravy (ked nahodou dojde benzin). Dalej pouzivam susenu zemiakovu/ovsennu kasu a hotovky od mountain house.
Vo vseobecnosti vsetky tieto jedla niesu nic moc a je dolezite aby si ziskal hlavne dostatok energie, takze za mna jedine vyberove kriterium ked idem s batohom je kj/g, kto ma viac toho beriem.
Ak idem autom tak si kludne mozem pripravit 3 chodove menu, ale to sa mi nechce, takze vacsinou to konci slaninou a kuratom, rybou, spekackami… zalezi ake su moznosti. Niekde sa daju kupit celkom dobre polievky v skle a ani niesu uplne synteticke.
Moc díky všem za tipy. Nechceme se nějak extra zásobovat, ale tak něco s sebou mít chceme a pokud máte nějaké tipy na zajímavá místa v Rumunsku, ať už lokace nebo restaurace, taky ocením
moc díky všem
Chutná mi adventuremenu.cz
Možnost ohrati kdekoli pouze s použitím kapsle. Nemusíte nosit vaření.
Jejich sušená jídla jsou velmi lehká do batohu. Jedno jídlo cca 70g (potřebujete doplnit vodou). Výborne.
Je dobré mít s sebou filtr na vodu a vědět, kde jsou zdroje vody. Jídlo si pak můžete udělat kdekoli u potucku, říčky…
Mají taky sterilované (nedoplnuje se uz voda). Taky možnost ohřát za pomoci kapsle v sáčku. Sterilované jsem zatím nejedla. Těžší do batohu.
Mají taky dvě sladká jídla na svacinu/snídani…zemlovku a rýži se švestkami. Luxus ![]()
@jejjej píše:
Chutná mi adventuremenu.cz
Možnost ohrati kdekoli pouze s použitím kapsle. Nemusíte nosit vaření.
Jejich sušená jídla jsou velmi lehká do batohu. Jedno jídlo cca 70g (potřebujete doplnit vodou). Výborne.
Je dobré mít s sebou filtr na vodu a vědět, kde jsou zdroje vody. Jídlo si pak můžete udělat kdekoli u potucku, říčky…Mají taky sterilované (nedoplnuje se uz voda). Taky možnost ohřát za pomoci kapsle v sáčku. Sterilované jsem zatím nejedla. Těžší do batohu.
Jo to je přesně to, o čem jsem psala taky. Je to fakt super! ![]()
@NEITIRI 😋 😋 😋 😋 😋 mnaaam
Teď jsem dostala chuť na jejich zemlovku 😄
@jejjej píše:
@NEITIRI 😋 😋 😋 😋 😋 mnaaam
Teď jsem dostala chuť na jejich zemlovku 😄
jo a jednou jsme měli i kuřecí křidýlka marinovaný v medu a chili. Taky luxus!