Cestování bez miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.6.11 11:06

cestovani bez miminka

Mame mesicni miminko a premyslime, kdy nejdrive lze odjet do zahranici (cca. na tyden) a miminko nechat na hlidani prarodicum. Vim, ze je to idnividualni, ale mate s tim nekdo zkusenost? Jak vnima odlouceni miminko a jak rodice? Je lepsi pockat napr. do dvou let, nebo plati, ze cim drive (pokud se jiz nekoji), tim lepe to miminko snasi? Nase idealni predstava je nekdy mezi 9 a 14 mesicem. Diky za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1067
28.6.11 11:26

Myslím, že hodně záleží na tom, jak moc na tebe bude miminko fixované (a ty na něj) a jak dobře bude znát prarodiče. Moje starší dcera je už od miminka hrozně společenská, s babičkama se vídala hodně, takže je znala, a myslím, že by to zvládla na týden tak řekněme v roce, ale to bych zase nezvládla psychicky já :mrgreen: (a navíc byla kojená). Každé miminko je jiné, některá odloučení nesnesou ani na hodinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
28.6.11 11:27

Mezi devátým a čtrnáctým měsícem bývá dítě dost závislé na mamince, ale je to individuální. To uvidíš časem, jak se bude prcek projevovat.
Před odjezdem bych zkusila několik kratších pobytů u prarodičů. A zájezd bych vybírala takový, že kterého se dá vrátit, takže v dojezdové vzdálenosti autem. Například kvůli nenadálé nemoci nebo úrazu dítěte, já bych prostě nedokázala být na dovolené a čekat na odlet s tím, že moje miminko někde trpí. A taky je potřeba počítat s tím, že v tomhle věku se děti dost mění a pokud vydrží jednou v pohodě u cizího člověka, za dva dny může mít hysterák, když půjdeš na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.6.11 11:46

ahoj
jakmile jsem prestala kojit, tak jsme si udelali volny vikend, takze dvojcata byla ve 4 mesicich u babicky
muzu jen doporucit
proste cim driv tim lip, deti si zvyknou, babicky si uziji, rodice si odpocinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
28.6.11 11:50

Myslim, ze takhle dopredu nelze rict. Uvidis, jak bude mimco na Tobe zavisle a jak bude mit rad ostatni cleny rodiny.
Popravde, ja si nedokazdu predstavit, ze bych byla od Marecka nejak dlouhodobe pryc. A on na to ted, v deseti mesicich, taky neni pripraveny. Minuly vikend ho hlidali manzela rodice, byli jsme pryc asi 4 hodiny a byl mrzuty, porad me hledal, skoro nejedl :-? Pritom babi s dedou vida kazdy den a dedu vylozene miluje!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.6.11 12:50

poprvé na vikend byla malá u prarodiců v 5ti mesicich, od te doby jsme to zopakovali jeste jednou a vse probehlo v pohode. V srpnu se chystáme s manzelem na 5 dni na motorky, to bude male 9 mesiců.
My ale od zacatku nekojime a od 2. mesice mame pravidelne hlidani 3× tydne na par hodin a nekdy i s vecernim ukladanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
28.6.11 15:15

Ahoj-já jsem kdysi nechala dceru (roční) u babičky a odjela na dovolenou na týden. A dlouho jsem měla špatný svědomí. Dcera tam byla spokojená,nebyla na mě nějak fixovaná. Ale vyčítám si,že jsem jí mohla vzít sebou.Hrozně mi tam chyběla. A vím, že Matyáše bych takhle malého nikde déle nenechala.Něco jiného je víkend na odpočinutí,ale týden je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.6.11 18:23

ahojky já jsem asi opak. Já jsem řekla, že minimálně do roka můj malej nebude nocovat nikde jinde, než doma a pokud jo (dovolená a tak) tak jedině se mnou. Já se fakt necítím na to, dát ho někomu na noc (byť na jedinou) ani babičkám - k velké nelibosti tchýně :mrgreen: Sice se mi budí někdy i 4× za noc, takže klidná noc by bodla. Otázka je, zda by opravdu klidná byla, kdybych věděla, že mám vedle sebe prázdnou postýlku :nevim: Nevím, jsem jedna z těch „hysterických“ mamin, co má dítko na monitoru dechu, ač je donošený a bez jakýchkoli problémů, ale monitor hodlám používat tak do toho roka :nevim: takže ano - je to hodně individuální, záleží jak se na to cítíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí