Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nevíte náhodou jak je to s cestou dálkovým autobusem (např z Brna do Prahy - vnitrostátně) a s miminkem?
Je pro takovou cestu nutné miminko mít v autosedačce?(stejně se asi nedá připoutat).
Já jsem potřebovala jet 30km do vedlejšího města k lékaři, jenomže jsem musela chytit dálkáč a ty neberou kočárky, takže jsem měla miminko v babyvaku a řidič brblal, že by mě takhle do autobusu vzít neměl. Tak jak je to? Existuje na to nějaká vyhláška nebo něco?
Nevím, ale neměl ti dát kočár do zavazadlového prostoru dolů?
já jsem kočár neměla s sebou vůbec - jemu vadilo to dítě v babyvaku. ![]()
Ono to potenciálně nebezpečné je, ale dítě převážet můžeš, aspoň do 1.7. 2006, po novém jsem to ještě nezjišťovala, řidiči jsou někdy
, asi se bál, že bude celou cestu řev. ![]()
Ahojík, zkus se informovat u Student Agency…teda pokud jezdí trasu, kterou potřebuješ… tam maji pásy na každém sedadle, takže se sedačkou by nebyl problém…no a pokud to nepomůže, pak bych asi zapátrala v přepravních řádech toho dopravce se kterým chceš jet… jestli tam ovšem něco takového bude - pokud ne, tak asi sednout k telefonu a zavolat tam.
Já koukala do přepravního řádu od Connexu - nic, jen, že do 6 let nesmí jezdit mrně samo ![]()
maxik : No to jsem si myslela, všude jen o nepřepravování kočárků, atd. Začínám mít pocit, že i při tom telefonování ti moc neporaději… jsou instituce, který jak na něco nemaji papír, tak je to tabu
Navíc je fakt, že jak znám řidiče, tak záleží na tom jak se vyspal,jaký si vzal trenky a co bude mít k večeři - prostě bych se nedivila, kdyby ses dozvěděla deset různých zaručených způsobů jak se mají vozit mrňata v buse ![]()