Cestování dálkovými autobusy

341
17.7.06 09:04

Cestování dálkovými autobusy

Ahoj holky,
nevíte náhodou jak je to s cestou dálkovým autobusem (např z Brna do Prahy - vnitrostátně) a s miminkem?
Je pro takovou cestu nutné miminko mít v autosedačce?(stejně se asi nedá připoutat).
Já jsem potřebovala jet 30km do vedlejšího města k lékaři, jenomže jsem musela chytit dálkáč a ty neberou kočárky, takže jsem měla miminko v babyvaku a řidič brblal, že by mě takhle do autobusu vzít neměl. Tak jak je to? Existuje na to nějaká vyhláška nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
17.7.06 09:05

Nevím, ale neměl ti dát kočár do zavazadlového prostoru dolů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.7.06 09:12

já jsem kočár neměla s sebou vůbec - jemu vadilo to dítě v babyvaku. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.7.06 09:26

Ono to potenciálně nebezpečné je, ale dítě převážet můžeš, aspoň do 1.7. 2006, po novém jsem to ještě nezjišťovala, řidiči jsou někdy :evil: , asi se bál, že bude celou cestu řev. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
17.7.06 10:08

Ahojík, zkus se informovat u Student Agency…teda pokud jezdí trasu, kterou potřebuješ… tam maji pásy na každém sedadle, takže se sedačkou by nebyl problém…no a pokud to nepomůže, pak bych asi zapátrala v přepravních řádech toho dopravce se kterým chceš jet… jestli tam ovšem něco takového bude - pokud ne, tak asi sednout k telefonu a zavolat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.7.06 10:10

Já koukala do přepravního řádu od Connexu - nic, jen, že do 6 let nesmí jezdit mrně samo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
17.7.06 10:18

maxik : No to jsem si myslela, všude jen o nepřepravování kočárků, atd. Začínám mít pocit, že i při tom telefonování ti moc neporaději… jsou instituce, který jak na něco nemaji papír, tak je to tabu :roll: Navíc je fakt, že jak znám řidiče, tak záleží na tom jak se vyspal,jaký si vzal trenky a co bude mít k večeři - prostě bych se nedivila, kdyby ses dozvěděla deset různých zaručených způsobů jak se mají vozit mrňata v buse :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová