Cestování do jiného města

128
19.4.12 11:55

Cestování do jiného města

Zdravím :mavam:
Tak nějak si už nevím rady. Zítra mám jet k sestře na víkend. Jsem z Prahy a ona z Chomutova. Chtěla jsem jet nejdříve autobusem. Jenže tam mi řekli, že kočárek musím složit. A kam mám dát malého, do kapsy ? :zed: budu mít už tak spoustu věcí na to, abych tahala vajíčko. Do vlaku si neumím představit, jak ten kočár rvu. Už fakt nevím, máte nějakou zkušenost s takovým cestováním, nebo nějakou radu ? Budu moc ráda :? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
19.4.12 12:02

Ahoj,tak s tím autobudem máš pravdu,bych je musela nakoupnout,taky mi jednou řekli ať si kočárek složim a malou si vezmu na klín :zed:
Co se týká vlaku,tak na něj nedám dopustit,jezdím prakticky denně a co jezdí ty regionovi,tak je to super :pankac: :pankac: Hodně místa na kočárek i na zavazadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.4.12 12:04

A to je odělený vagon pro maminky s kočárka a pro cyklisty ? nebo jak je to. Co já pamatuju, tak mi přišli ty dveře u vlaku úzký :lol: já vím, ptám se hloupě. Ale děsí mě to, že tam někde budu zmatkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.4.12 12:07

Nemusíš se vůbec bát,s kočárkem se tam krásně najede,jelikož to má ¨veliké dveře :) Na kola je tam taky místo,jsou zavěšené u oken,vůbec ti nepřekáží když se sedneš naproti nim :) Opravdu je tam hodně místa,ta regionova je skvělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Rozhodně je lepší vlak. Do Chomutova by měl jezdit vlak s možností úschovy během přepravy. Takže tam dáš kočárek. Třeba i jenom podvozek. Do kupé se s rozloženým kočárekem nedostaneš.

• Citovat
  • Upravit
128

tak super, bude se mi líp spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.4.12 12:17

@EllMattress do Chomutova regionova nejezdí. Jezdí tam jenom klasický rychlíkové vlaky - takže na kočár úzké dveře. Tady máš řazení vlaku http://www.cd.cz/razeni/raz.aspx

• Citovat
  • Upravit
5631
19.4.12 12:22

Tak regionovou bych z Prahy do Chomutova jet nechtěla. :lol: Ale jinak má fakt široké dveře. Každý rychlík ale nabízí zmiňovanou službu „úschova během přepravy“ (nevím už, jestli bezplatně nebo za dvacku :think: ), takže pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.4.12 12:25

Když jsme jeli třeba jen osobákem (a s manželem), tak on složil podvozek a tak ho naložil „normálními“ dveřmi. Sama bych se do takových akcí nepouštěla, to by byla jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.4.12 12:25

Tak já tam volala, řekla spoj a paní mi řekla, že se nemusím bát. Že tam mají Vagon pro cyklisty a kočárky. Že se tam s kočárkem rozhodně dostanu, tak doufám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
19.4.12 12:57

Do vlaku ti určitě někdo pomůže, normálně si řekni nějakému pěknému mladému švarnému. Zatím jsem se nesetkala s neochotou. Příp. ti pomůže průvodčí. Vlak je fajn, jezdíme pravidelně Praha-Ostrava. Nevím, jak staré máš mrně, ale ve vlaku má rozhodně víc možností a volnosti než v autosedačce. Je tam i daleko víc zajímavých věcí ke koukání. Zvládnete to bez problémů a budeš se cítit jako zkušená harcovnice.

• Citovat
  • Upravit
339
19.4.12 13:00

tak tohle mě také děsí, mám jet za dva týdny ke tchýni až do Ostravy. Sice tam nás sveze kamarád, ale zpět musím vlakem. Už teď mám z toho noční můry. Nejradši bych tam nejela, ale znáte to. Pak budu jen já špatná že tam nechci jet, když je to manželova rodina a ke všemu má tchýně 65. narozeniny :roll: Mám hlavně strach z toho že pro malého je to dálka (vlakem 3,5 hodiny) Nejhorší je že mi každý z manželovy strany argumentuje že jezdí i mnohem mladší děti než je náš. Tak se tak trochu modlím aby byl malej nemocný a my nikam nemuseli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
19.4.12 13:04

no to teda nezávidim. Vlak z Prahy do Chomutova jede jak dlouho? My jednou jeli teda bez dětí ještě z Mostu do Prahy a bylo to snad na 3 hodiny, ty trasy jsou úplně na hlavu. tak si myslím, že trasa Chomutov Praha bude asi podobně blbá.
Já jela autobusem v úterý z Loun do Mostu a zpět, malýho jsem měla v nosítku a v pohodě. Taky bych měla problém s kočárem. Z Prahy do Mostu (i do Chomutova) jezdí podobné busy, ale jsou busy, které mají prostor u dveří, že by se tam kočár vlezl. Některé ho nemají, že jsou fakt úzký a jen na sezení, tak tam pak kočár složit do kufru toho busu a to si taky neumím představit. Skládat kočár a držet dítě a tak. Nikdo nepomůže, takže to musí být psycho.
takže já bych jela z Prahy do Chomutova jedině busem a eventuelně s nosítkem teda no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
19.4.12 13:08

Tak já bych zase do Ostravy autem s miminem nejela ani omylem. Prvně jsme jeli vlakem s 2 měsíčním dítkem a byla to pohoda - koukal, brebentil, spal v korbě od kočáru, kojila jsem. 4 hodiny v autě by ukurtovaný v sedačce nevydržel ani omylem, každé kojení, protažení znamená zastavit a tedy cestu o to prodloužít. Ve vlaku to zvládneme všechno pohodlněji, můžeme se kdykoli projít, protáhnout. Bereme vždy kupé pro děti, takže ani nejsem nervózní, když se mrňous chová jako normální dítě. :D Zrovna do Ostravy mi to přijde nejjednodušší a nejrychlejší vč. cesty z a na nádraží. Akorát to chce jezdit mimo špičku, aby byla šance, že kupé nebude úplně plné.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.4.12 13:24

@Mostecanda Mezi Lounama a Mostem je to asi i busem v pohodě. Je to krátká trasa. I když i na ní jezdí i pro kočár pohodlný vlak regionova, ale ta je asi pomalejší :think: Od chvíle co chodí, autobusem jezdit nemůžeme. Nevydržel by na místě.
Ale na dlouhou trať je vlak o hodně lepší. Prcek se může proběhnout, v klidu se nakrmí.
Zatím máme za sebou z těch delších tras: Praha - Hradec Králové, Praha - Plzeň. Teď se chystáme Mělník - Ústí nad Labem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix