Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Tak nějak si už nevím rady. Zítra mám jet k sestře na víkend. Jsem z Prahy a ona z Chomutova. Chtěla jsem jet nejdříve autobusem. Jenže tam mi řekli, že kočárek musím složit. A kam mám dát malého, do kapsy ?
budu mít už tak spoustu věcí na to, abych tahala vajíčko. Do vlaku si neumím představit, jak ten kočár rvu. Už fakt nevím, máte nějakou zkušenost s takovým cestováním, nebo nějakou radu ? Budu moc ráda
![]()
Ahoj,tak s tím autobudem máš pravdu,bych je musela nakoupnout,taky mi jednou řekli ať si kočárek složim a malou si vezmu na klín ![]()
Co se týká vlaku,tak na něj nedám dopustit,jezdím prakticky denně a co jezdí ty regionovi,tak je to super
Hodně místa na kočárek i na zavazadla.
A to je odělený vagon pro maminky s kočárka a pro cyklisty ? nebo jak je to. Co já pamatuju, tak mi přišli ty dveře u vlaku úzký
já vím, ptám se hloupě. Ale děsí mě to, že tam někde budu zmatkovat.
Nemusíš se vůbec bát,s kočárkem se tam krásně najede,jelikož to má ¨veliké dveře
Na kola je tam taky místo,jsou zavěšené u oken,vůbec ti nepřekáží když se sedneš naproti nim
Opravdu je tam hodně místa,ta regionova je skvělá
Rozhodně je lepší vlak. Do Chomutova by měl jezdit vlak s možností úschovy během přepravy. Takže tam dáš kočárek. Třeba i jenom podvozek. Do kupé se s rozloženým kočárekem nedostaneš.
@EllMattress do Chomutova regionova nejezdí. Jezdí tam jenom klasický rychlíkové vlaky - takže na kočár úzké dveře. Tady máš řazení vlaku http://www.cd.cz/razeni/raz.aspx
Tak regionovou bych z Prahy do Chomutova jet nechtěla.
Ale jinak má fakt široké dveře. Každý rychlík ale nabízí zmiňovanou službu „úschova během přepravy“ (nevím už, jestli bezplatně nebo za dvacku
), takže pohoda.
Když jsme jeli třeba jen osobákem (a s manželem), tak on složil podvozek a tak ho naložil „normálními“ dveřmi. Sama bych se do takových akcí nepouštěla, to by byla jasná volba.
Tak já tam volala, řekla spoj a paní mi řekla, že se nemusím bát. Že tam mají Vagon pro cyklisty a kočárky. Že se tam s kočárkem rozhodně dostanu, tak doufám ![]()
Do vlaku ti určitě někdo pomůže, normálně si řekni nějakému pěknému mladému švarnému. Zatím jsem se nesetkala s neochotou. Příp. ti pomůže průvodčí. Vlak je fajn, jezdíme pravidelně Praha-Ostrava. Nevím, jak staré máš mrně, ale ve vlaku má rozhodně víc možností a volnosti než v autosedačce. Je tam i daleko víc zajímavých věcí ke koukání. Zvládnete to bez problémů a budeš se cítit jako zkušená harcovnice.
tak tohle mě také děsí, mám jet za dva týdny ke tchýni až do Ostravy. Sice tam nás sveze kamarád, ale zpět musím vlakem. Už teď mám z toho noční můry. Nejradši bych tam nejela, ale znáte to. Pak budu jen já špatná že tam nechci jet, když je to manželova rodina a ke všemu má tchýně 65. narozeniny
Mám hlavně strach z toho že pro malého je to dálka (vlakem 3,5 hodiny) Nejhorší je že mi každý z manželovy strany argumentuje že jezdí i mnohem mladší děti než je náš. Tak se tak trochu modlím aby byl malej nemocný a my nikam nemuseli ![]()
no to teda nezávidim. Vlak z Prahy do Chomutova jede jak dlouho? My jednou jeli teda bez dětí ještě z Mostu do Prahy a bylo to snad na 3 hodiny, ty trasy jsou úplně na hlavu. tak si myslím, že trasa Chomutov Praha bude asi podobně blbá.
Já jela autobusem v úterý z Loun do Mostu a zpět, malýho jsem měla v nosítku a v pohodě. Taky bych měla problém s kočárem. Z Prahy do Mostu (i do Chomutova) jezdí podobné busy, ale jsou busy, které mají prostor u dveří, že by se tam kočár vlezl. Některé ho nemají, že jsou fakt úzký a jen na sezení, tak tam pak kočár složit do kufru toho busu a to si taky neumím představit. Skládat kočár a držet dítě a tak. Nikdo nepomůže, takže to musí být psycho.
takže já bych jela z Prahy do Chomutova jedině busem a eventuelně s nosítkem teda no ![]()
Tak já bych zase do Ostravy autem s miminem nejela ani omylem. Prvně jsme jeli vlakem s 2 měsíčním dítkem a byla to pohoda - koukal, brebentil, spal v korbě od kočáru, kojila jsem. 4 hodiny v autě by ukurtovaný v sedačce nevydržel ani omylem, každé kojení, protažení znamená zastavit a tedy cestu o to prodloužít. Ve vlaku to zvládneme všechno pohodlněji, můžeme se kdykoli projít, protáhnout. Bereme vždy kupé pro děti, takže ani nejsem nervózní, když se mrňous chová jako normální dítě.
Zrovna do Ostravy mi to přijde nejjednodušší a nejrychlejší vč. cesty z a na nádraží. Akorát to chce jezdit mimo špičku, aby byla šance, že kupé nebude úplně plné.
@Mostecanda Mezi Lounama a Mostem je to asi i busem v pohodě. Je to krátká trasa. I když i na ní jezdí i pro kočár pohodlný vlak regionova, ale ta je asi pomalejší
Od chvíle co chodí, autobusem jezdit nemůžeme. Nevydržel by na místě.
Ale na dlouhou trať je vlak o hodně lepší. Prcek se může proběhnout, v klidu se nakrmí.
Zatím máme za sebou z těch delších tras: Praha - Hradec Králové, Praha - Plzeň. Teď se chystáme Mělník - Ústí nad Labem.