Cestování a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cestování-Práce
Ahoj, tak se tu na Vás obrátím s dotazem, nebo i kdyby jste měli nějaké doporučení.
S kamarádem už nás nebaví takový ten stereotyp, honíme se za prací, cvičíme, přijdeme domu uvaříme a další den to samé, všichni jedou teď ty instagramy a předhání se jedna frajerka za druhou kdo si koupil lepší kabelku a za kolik peněz, bože to je tak zkažený svět, že to není ani možný, ale zpátky k tématu. Nejsme v ČR na nic vázané, hypotéka, děti, vztahy nic nás tu nedrží. Chceme si jednou říct, že jsme opravdu ten život prožili a né jenom žili. Jsme mladí mě 23 a jemu 27 krásný věk si myslím pro tohle rozhodnutí. Oba už pracujeme, jsme schopni si určitě třeba rok našetřit a pak si sbalit jeden malý kufr a odletět. Milujeme sluníčko ta zima v ČR nám dává zabrat… Myslím si, že to co jsem tu všechno napsala není nereálné, ale furt nemám takový ten odrazový můstek od čeho se odrazit… V jaké zemi začít, nebo na co se zaměřit hlavně…Mě by se vždy líbilo cestovat a zároveň tam pracovat stačí měsíc a vydělat si na další a další cestování. Nejsem ani studenti vejšky aby nás vzali na ty tábory jejich a podobně. Co si myslíte o Novém Zélandu? Vim, že tam spousta lidí začínala a že to není nereálné si zažádat o víza. Klidně kdyby tu byl někdo bláznivý jako my, tak ať se přidá dáme hlavy dohromady a uvidíme na čem se dá pracovat:-). Budu ráda za veškeré, tipy nebo zkušenosti a nebo jen názor co si o tom myslíte
Možná jsem snílek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jedna moje kamarádka to takhle před pár lety zabalila a jela procestovat svět. Třeba ti její blog bude inspirací: http://mindynacestach.tumblr.com/ Jinak ohledně trvalého usazení se v cizině to záleží hlavně na povaze. Další moje kamarádka bydlí v Sydney a další bydlí na Novém Zélandu a ani tak to není o místě, jako o povaze. Ta v Sydney je extrovert, ráda a snadno se seznamuje a už tam bydlí 7. rokem. Našla si tam manžela a založili rodinu. Ta druhá si manžela také našla v zemi, kde bydlí, takže na Novém Zélandu, ale má stále pocit jako přistěhovalkyně. Známé má jen přes manžela a jeho rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacicii Mám několik známých, co tohle opravdu udělali a strávili celé měsíce cestováním po světě. Myslím, že v první řadě si je třeba ujasnit, jaké máte finance a jak si to představujete. Když vezmu styl těch lidí, co znám, tak vyloženě cestovali ve stylu stopování, spaní na gaučích u známých a po hostelech, krosna na zádech a občas několik dní bez přístupu ke sprše. Což je třeba něco, co bych já absolutně nedala
ale zní to, že vám dvěma by to asi vůbec nevadilo. Vydělávat si jde různě od sbírání pomerančů nebo jahod nebo se stěstím v kavárně. Známá třeba pracovala v Austrálii ve stájích s koňmi. Jen počítejte s tím, že to nebude nijak extra placené. Pokud chcete jistotu, dokonce se podobné práce dají i domluvit dopředu a vy se nebudete muset bát, že skončíte bez peněz. Pak jsem měla kamarádku, co dělala to, že rok normálně pracovala v kanceláři, našetřila, a pak dala výpověď a jela třeba na dva tři měsíce cestovat po thajsku, díky usporám i na docela fajn úrovni. Jste mladí a pokud po tom toužíte, v dnešní době to podle mě není problém. Držím palce ![]()
- Citovat
- Upravit