Cestování vlakem a golfky

20.11.12 12:41

Cestování vlakem,golfky

Holky mám dvě otázky, musí mít 3.leté dítě ve vlaku (cestujeme daleko) autosedacku, nebo nejakou specialni sedacku a za druhe do jakého věku vozíte, jste vozily díte v golkách-kočárku.
Děkuji a všem přeji pěknej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101719
20.11.12 12:44

A jak bys tu autosedačku chtěla ve vlaku připevnit 8o
Na druhou otázku neodpovím, zatím mám dvouleťáka a já ho zatím v golfkách vozím (pro svoje pohodlí) ale když jedeme i s tatínkem, tak už to zvládá bez kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.11.12 12:46

Ve vlaku žádný nařízení pro děti nejsou, je jedno jak jedeš daleko, takže sedačka rozhodně nutná není, ani by tam nešla nijak upevnit, ve vlaku nejsou pásy.
V golfkách jsem vozila asi do 20m, kdy v nich malej začal odmítat sedět a já se s ním odmítala prát :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.11.12 12:49

Ve vlaku jsem vozila dítě v autosedačce jen pro mé pohodlí, není tam jak upevnit.
V golfkách ještě teď jezdí dcera 26.měsíců. Teď má obodbí kdy nechce chodit a po obědě v kočáru spí, pokud jsme celý den pryč.
Jinak ve vlaku není s kočárem vůbec problém, vozila jsem i hluboký i sporťák, golfky jsou úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
13
20.11.12 13:00

Zrovna před týdnem jsme byli vlakem za babičkou na Vsetíně, jeli jsem z Příbrami (asi 480km), máme 15měs ďˇábla :cert: a jeli jsme tak, že jsme měli golfky v kupéčku a průvodčí s tím neměl problém :nevim:, jeli jsme ve vagónu pro rodiče s dětmi s jedním přestupem v Praze - tam i zpět absolutně bez problémů… celkem trvala cesta asi 5,5hodiny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.11.12 13:02

Ve vlaku s ní jezdím od 6m., nic speciálního na přepravu nikdy neměla. Jezdím s ní v normálním kočárku, vlezu do vlaku přes nákladový prostor (u rychlíku), a hned je tam kupé pro kočárky, tam se vejdu v pohodě, takže dřepí v kočárku. V osobáku stojíme v uličce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
20.11.12 13:10

@Lidumila Mimo tema teda :oops:

Ale to existuje vlak primo pro rodiny s detmi, teda vagon? Ceka me cesta ze Vsetina do Olomouce, :think:

• Citovat
  • Upravit
4742
20.11.12 13:15

@princeznickabrno Tak já zrovna minulý týden jela se čtyřletým za manželem do Prahy z OV. Sice už dost vyrostlý do golfek, ale při procházkách Prahou nutné, ještě, když je zvyklý odpoledne schrupnout, tak se šikly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.11.12 13:16
@blorchi píše:
@Lidumila Mimo tema teda :oops:Ale to existuje vlak primo pro rodiny s detmi, teda vagon? Ceka me cesta ze Vsetina do Olomouce, :think:

Mají přímo vagon. Jednou jsem v něm jela.Ale je to klasické malé kupé, žádný prostor navíc. A ještě s náma jela maminka se třema děsně uřvanýma dětma :roll: Takže já jezdím v klasickém vagonu.Ale asi záleží jaké máš dítě. Moje teda není úplně klidná hodná holčička, ale v kupe s dospělýma je hodnější, než když tam skáčou děti po všech sedačkách a nenechají ji ani vyspat.

• Citovat
  • Upravit
13
20.11.12 13:21

No jasně, že jo, hlavně když je vlak plně obsazený, tak v tomto vagónu by jsi si měla vždy sednout a měl by to zařídit prlvodčí, jsou to ty samé kupé, ale máš tam přednostní právo, jeli jsme naštěstí mimo špičku, takže vlaky byly celkem volné a já měla rozložené golfky, aby malý mohl v klidu spát…ale i tak jsme byli v tomto vagónu, člověk nikdy neví jestli ho někdo nevyrazí z kupé s místenkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.12 13:33

Holky já vím, že normální autosedačku tam nemám jak upevnit, ja sem myslela, jestli není nějaká za vlak…
Já pojedu až z Chorvacka, takže sem šťastná, že se musím z ničím takovím tahat.
Vést moji uličnici, kufr a ještě sedačku, to by bylo:-)))
Děkuju všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario