Cestovatelské očkování do exotiky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2974
7.11.18 18:11

@Cipisek79 ahoj, hodně cestujeme do exotiky a asie apod, na žloutenku mě očkovat obvodak dal mě recept na vakcínu kterou jsem si vyzvedla v lékárně a tu mě pak naockoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
7.11.18 18:13

žloutenku naočkuje, asi ji bude muset objednat.
břišní tyfus centrum cestovní medicíny, v Brně máte: www.ockovanibrno.cz/

My chodíme na Prahy na Havelské tržiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.11.18 18:14

A zbytek. Musíš do očkovací centra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
7.11.18 18:17

Domluvit se s obvoďákem (typicky nemá vždy všechno) nebo dojím na očkovací centrum. Já se prostě koukla, kde je nejbližší, objednala jsem se online (při tom jsem zadala, co chce naočkovat a bylo. ještě jsem pokecali, ptali se mě, kam jedu a doporučili ještě jedno očkováné, protože se v dané destinaci zrovna šířila epidemie. Nakonec jsem odmítla, ale bylo hezké vědět, že mají aktoální onfo a podle toho očkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.11.18 18:17

Moc děkuji.
A jak dlouho dopředu? Letíme až v srpnu, kdybychom se nechali už teď, vadí to něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.11.18 18:18

Já šla přímo na cestovní medicínu. Naockovali mě podle potřeby, vystavili mezinárodní očkovací průkaz a hlavně nechtěli žádné nesmyslné poplatky za vpich. Na rozdíl od mého obvodaka. A zloutenky mně pichli taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.11.18 18:22

Teď jsem se dívala na stránky toho očkovacího centra v Brně, ta cena 5400Kč za tři očkovací dávky proti žloutence A+B, to jako fakt? 8o :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.11.18 18:25

@Cipisek79 jojo já tenkrát cca 4 roky platila myslím 4.500,–. Když už půjdeš teď tak se nic neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
7.11.18 18:28

@Cipisek79 Já platila za ten tyfus něco jako 800, za tři vakcíny vztekliny by to vyšlo něco jako 1500. Jako malou mě mamka nechala naočkovat proti žloutenkám a ještě něčemu a vím, že to byla pálka hrozná (9000?), ale je to tak 18 let zpět… Takže tu cenu bych věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.11.18 18:32
@Cipisek79 píše:
Moc děkuji.
A jak dlouho dopředu? Letíme až v srpnu, kdybychom se nechali už teď, vadí to něčemu?

Zeptejte se přímo v očkovacím centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.11.18 18:34

Tak to jsem nečekala, to je pálka. No, ale co dělat, když je to potřeba. :think:
Ještě poslední dotaz, tyfus i hepatitidu mi můžou dát zaráz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.11.18 18:40

@Cipisek79 to se zeptejte asi tam, ale třeba můj chlap vůbec očkovaný není, já bych taky nebyla, ale u mě je to nutný. Známý co s námi jezdí taky očkování nejsou, nevím kam přímo jedete, ale my jezdíme už 5 rok vždy na 2 měsíce a nikdy se nestalo že by někomu něco bylo… Když nejste někde na skládce… Tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.11.18 18:42

Poletíme na Jamajku. Očkování je doporučeno přímo paní, která tam žije, tak si to pro sichr dáme.
Už jsem se objednala on-line na kombinaci obojího.
Díky moc všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.11.18 19:31

@Cipisek79 Pred nekolika lety jsem planovala dovolenou v Keni. Nechala jsem si naockovat obe zloutenky a brisni tyfus. Mela jsem byt ock.jeste na zlutou zimnici,ale protoze se cesta nakonec neuskutecnila uz jsem ji nenechala ockovat. Ockovali me v ockovacim centru v praze maji vic pobocek po praze. Ten tyfus mel, ale zivotnost asi jen 3 roky. Ockovala jsem par mesicu pred. Koukni na stranky toho ockovaciho centra maji tam i doporucena ockovani dle zemi a ceny tech danych vakcin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
7.11.18 19:37

@Cipisek79 vše z toho co píšeš může naočkovat obvodní lékař. Pokud chceš obě žloutenky, tak je kombinovaná vakcína Twinrix, jsou 3 dávky. Každá stojí kolem 1500. Schéma 0,1,6měsíc, ale chráněna bys měla být 14 dní po 2. dávce. Tyfus je jedna dávka, ta nevím kolik stojí. Očkování na žloutenky je celoživotní, na tyfus na myslím 3 dávky. Pokud by ses nechala očkovat u obvodního lékaře, tak je nutné aby vakcínu objednal, případně ti vystavil recept. U nás třeba vakcíny objednáváme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek