Cestovní doklad do Řecka pro mimi

27.5.11 08:59

Cestovni doklad do Recka pro mimi

Ahoj tak jsem tady nasla temer vse co jsem potrebovala, jedine co me jeste chybi je jak to je s pasem nebo co mam brat pro malou jako doklad, ja totiz nemam pas vzdycky jsem litala vsude jen na obacnku. Letim ve ctvrtek na Rhodos a tak to potrebuju vedet co nejdriv dik. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21783
27.5.11 09:09

pokud letíš s dítětem, tak musí být buď zapsané ve tvém pase a nebo mít vlastní pas. ale podle mě už nestihnete ani ten blesk :-(
dítě zapsané v občance nestačí, i když ti někdo napíše, že takto cestuje. ale občanka se bere jako cestovní doklad pouze pro držitele občanky a ne pro osoby v ní zapsané!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
27.5.11 09:12

taky letíme do řecka v srpnu a budu dělat malé pas raději už v červnu.slyšela jsem že nejprve si tě musí ověřit zajít na uřad aby ti vubec ten pas pro malou povolili a pak teprve jít udělat pas.ten trvá měsíc než je hotový.pokud letíte už ve črtvrek tak teda nevím jak to chceš stihnout to jsi se měla informovat mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
27.5.11 09:13

letěli jsme loni a obě děti jsme měli zapsané v občance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.11 09:14

No to je nahle protoze babicka tento tyden onemocnela zapalem plic a ja jedu s malou misto ni.Tak dnes asi teda budu muset zajit na urad se nekam jeste zeptat, jinak diky za info, jinak taky myslim ze pas se taky dela na hodinu, ale stoji vice.
Preji peknou cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
27.5.11 09:15

řešením by bylo nechat si udělat pro sebe pas blesk za 1500,– a tam dceru zapsat. ale na webu jsem našla, že i tak trvá vydání 15 dní. taky bych řekla, že jsi to trochu podcenila :-(
asi bych se hned teď vypravila na místní úřad, který vydává cestovní doklady a dělala na ně psí oči, aby ten pas udělali za těch pár dní… jinak neodjedete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
27.5.11 09:16

Pro děti ne, protože musí mít ověření státní příslušnosti. Ptala jsem se na to přímo u nás na úřadě. Já mám děti zapsané v pase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
27.5.11 09:17
kubykula píše:

no jo, ale to je právě špatně. správně by vás vůbec neměli pustit. je to oficiální stanovisko ministerstva zahraničních věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
27.5.11 09:17

pas nejdříve jde udělat tuším za 3dny.ale i pak dnes nejsou uřední dny takže pokud bys to začala vyřizovat v pondělí tak nejdřív v ten čtvrtek.zkus se dnes někde optat jak to je.ted jsou nějaké nové podmínky.od tohoto roku, nevím jestli už platí nebo budou platit ale i dítě musí mít svůj pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
27.5.11 09:18

udělej si pas,opravdu.ted mi to říkala paní na pasovce.musí být pas a dítě v něm zapsané,příští rok už musí mít pas i dítě.neriskovala bych jet jen s OP.a pas stihneš,sice tam mají napsáno i 15 dní,ale není tomu tak.udělají ti ho do druhého dne,tak hned v pondělí tam zajdi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
27.5.11 09:20

u nás mají na dokladech otevřeno i v pátek. ale jen dopoledne. určitě si tam zavolej a domluv se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
27.5.11 09:20
nozu píše:
kubykula píše:
no jo, ale to je právě špatně. správně by vás vůbec neměli pustit. je to oficiální stanovisko ministerstva zahraničních věcí…

ptala jsem se na to přímo u nás na úřadě a tam nám i řekli že to stačí, jeli jsme tak i před 3 roky, loni konkrétně na ten Rhodos.
Jinak ale máme děti také zapsané v pase, kdybysme jeli jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
27.5.11 09:23
Já bych se spíš zeptala v cestovce nebo zavolala ne letiště,když už.paní na úřadě by mě moc neuspokojila :think:
kubykula píše:
nozu píše:
kubykula píše:
no jo, ale to je právě špatně. správně by vás vůbec neměli pustit. je to oficiální stanovisko ministerstva zahraničních věcí…
ptala jsem se na to přímo u nás na úřadě a tam nám i řekli že to stačí, jeli jsme tak i před 3 roky, loni konkrétně na ten Rhodos.
Jinak ale máme děti také zapsané v pase, kdybysme jeli jinam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837

kdysi to tak možná šlo ted už se to změnilo.no ten rychlo pak bude asi dost drahý, jestli se to vůbec stihne.já bych udělala pas jen pro dítě a sama bych jela na občanku.

Příspěvek upraven 27.05.11 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
kubykula píše:
nozu píše:
kubykula píše:
Jinak ale máme děti také zapsané v pase, kdybysme jeli jinam.

toto říká ministerstvo vnitra: http://www.mvcr.cz/…-642319.aspx?…

kdyby byly jakékoliv problémy, podezření na únos atd., tak se totožnost dítěte špatně prokazuje, protože z údajů v občance se nevyčte, jestli je to kluk nebo holka - v zahraničí neumí číst naše rodná čísla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí