Cestovní pas a brýle

17180
14.7.14 21:43

cestovní pas a brýle

Ahoj v září se chystám s dětmi letět, mladší je focený v 8 měsících teď mu budou necelé 2 roky a je si i vcelku podobný, starší dcera je focená ve 2 letech teď je jí 5, podoba taky docela dobrá, jen teď přemýšlím že teď nosí brýle. Jak je to na pas? měla by tam být vyfocená s nimi nebo bez? Je fakt že sundat jí je můžu vždycky… ale stejně by mě to zajímalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1654
14.7.14 21:46

@Panuška Nosím brýle od třinácti a na všech dokladech jsem bez nich. Problém bych viděla v těch zastaralých dokladech, nevím, jestli je to někde v zákoně, ale když jsem dětem dělala občanky (dceři je rok a půl, synovi šest), tak mě paní upozorňovala, že se musí dělat cca co půl roku nové u dcery, protože se změní :nevim:, nevím, ještě jsme novou nedělali, mají je nové :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.7.14 21:46

Já slyšela, že by měly být na očích, ale my byli akorát dneska, a starší si je musel sundat, já mám taky pas bez brýlí, i občanku..al ejak říkám, někde jsem četla, že je to lenost úřednic, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.7.14 21:47

Jinak teda my měli mladšího focenýho v 7m, a jeli na to i další rok, až letos po 2 letech jsem nechala udělat nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
14.7.14 21:48

@slavuska1 No na druhou stranu: já mám nové obroučky co rok - rok a půl a jednou jsem měla vrtané, jednou tlusté černé obroučky, teď mám jen vrchní obroučky a červené…je fakt, že v těch černých mi do očí na fotce dvakrát vidět není :nevim: a s každými vypadám jinak.

Ale zase mám dělanou novou občanku týden před porodem, takže před třiceti kily a mám i jiný vlasy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.7.14 21:51

No já právě přemýšlím že ta stovka mi za problémy nestojí a že jim nechám udělat nový, jen teď tam bude příšernej nášvih. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
14.7.14 21:53

Taky jsem na pase focená bez brýlí, které nosím denně. Úřednice mě zkoušela v nich vyfotit, přesto jí počítač údajně hlásil neustále chybu a nechtěl fotografii přijmout. Prý kvůli odleskům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.7.14 21:57
@Allons-y píše:
Problém bych viděla v těch zastaralých dokladech, nevím, jestli je to někde v zákoně, ale když jsem dětem dělala občanky (dceři je rok a půl, synovi šest), tak mě paní upozorňovala, že se musí dělat cca co půl roku novéu dcery, protože se změní :nevim:, nevím, ještě jsme novou nedělali, mají je nové :think:

počkej, to jako že fakt 8o dcera má pas dělaný v necelých 2 letech a jsou jí 4 :think: zrovna tuhle jsem do něj koukala a myslím, že podoba je celkem jasně viditelná… nebo je to jen u občanek a u pasu je to jedno?

jinak k dotazu - já střídám brýle a čočky, na všech dokladech jsem bez brýlí… od té doby, co jsem se jednou nechala nafotit v zatmavovacích brýlích (v té době se nosily velké brýle) a ač mi oči byly vidět, tak ta fotka byla děsná :roll: byla jsem tam jak černá díra (ehm, černé tričko, tmavé dlouhé vlasy kolem obličeje, tmavé brýle - no jo, černé období :lol: )
podle mě není problém při případné kontrole brýle sundat, pokud na tom bude ten kontrolující trvat :nevim: horší situace by byla, kdybych měla čočky na očích, brýle doma v koupelně a policajt po mně chtěl, abych si nasadila brýle a on mohl posoudit, jestli je to fakt můj řidičák :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
14.7.14 21:58

@Panuška Jak píše @nestela fotí se bez brýlí, háže to odlesky a nejde to vyfotit. Taky jsem všude bez, brýle si může v pohodě sundat před úředníkama a oni jí identifikují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.7.14 21:58

Než jsem začala nosit čočky, tak jsem si vždycky na focení brýle sundala. Obroučky udělají hodně a můžou se měnit víc často než doklady.

• Citovat
  • Upravit
31672
14.7.14 21:59
@Panuška píše:
No já právě přemýšlím že ta stovka mi za problémy nestojí a že jim nechám udělat nový, jen teď tam bude příšernej nášvih. :roll:

no u nás to bylo úplně v pohodě, byla jsem teda nadvakrát, poprvý nás vzali ihned, ovšem já blbka šla bez rodných listů :roll: ajak jsem přišla s RL, tak jsme tam čekali asi 10 minut? jen dodělala lidi co už byli uvnitř, jinak před náma nikdo nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
14.7.14 22:00

@Panuška já se nechávám na doklady fotit v brýlích, dokonce jsem teď měla při focení na občanku problém, protože se neustále leskly, alepaní mi říkala, že na dokladech by měla být fotka v brýlích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
14.7.14 22:00

@chaarleene No to mi říkala úřednice, jdu se kouknout jestli je to někde v zákoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.7.14 22:02

@Allons-y tak si říkám, jestli radši s dcerou a jejím pasem nezajedu na úřad a neoptám se tam :think: čeká nás dovolená, nerada bych, aby s tím byl problém :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.7.14 22:02

No tady to bývá o prázdninách dost masakr no :roll: asi to zkusím a při nejhorším poletíme na ty co máme no :-D

Co se týká výměny občanek nebo pasů dětí… jde o to že dítě si musí být na fotce podobné, což je prostě dost relativní, každej to může posoudit jinak. :nevim: A úřednice ti na tenhle dotaz vždy odpoví že je lepší si udělat doklad aktuální… dělala jsem tam kdysi brigádu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí