Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Schvalne by mne zajimal vas nazor - manzel jel se synem 13 let v Praze do kina od 22.00 hodin, film skoncil po pulnoci. Potom manzel zavolal na taxisluzbu a privolanym taxi poslal syna samotneho domu k babicce. Taxikare poprosil, aby pockal nez vejde syn do domu, bylo k jedne v noci. Sam pak jel autem jeste nekam jinam. Co si o tom myslite? Kdyz nad tim premyslim, sice to nebyl taxikar z ulice, ale stejne, v podstate syna posadil v noci do auta k uplne cizimu chlapovi, o kterem nikdo nevi co je zac…pochybuji, ze taxisluzba lustruje taxikare jestli nemaj pedofilni sklony…vas nazor? Jsem blazen tak jak rika manzel? ![]()
Blázen nejsi, taky bych se bála. Proč manžel neodvezl syna sám?
![]()
No nevim zda a kdo je blazen, ale rozhodne bych 13lete dite samotne taxikem nepustila, pokud by cirou nahodou nebyl taxikar nejaky kamarad
Neudelala bych to ani ve dne.. Manzel je nezodpovedny. Mohl syna k babicce doprovodit a pak si jit po svem..
To je těžké… Mám 13,5 letou sestru a ta by klidně kolem půlnoci dojela taxíkem domů. ![]()
Pry jsem precitlivela, to bych ho pry nemohla pustit nikam, ani na tabor ![]()
Já vám nevím, lidi, nepřeháníte to? Klukovi je 13 let! Ne pět. Pokud to otec takto „ošéfoval“, tak bych neměla problém. U takto velkého dítěte fakt ne. Zavolal taxi z dispečinku, nevzal ho z ulice, zainteresoval řidiče, podle mě ok. Jestli kluk měl mobil, měl si ještě ověřit jeho příjezd na místo určení. Koneckonců zvládli to, ne?
Edit - abych odpověděla na otázku - záleží na různých nezmíněných okolnostech včetně povahy dítěte, ale tak na 80% pustila.
Příspěvek upraven 13.07.14 v 22:06
Ni náhodou nepustila…nejspíš ani v 16 ale to by se mě už bohužel neptal ![]()
možná jedině se známým ale jen tak na blind ani smykem…
@jananovakova2 píše:
Pry jsem precitlivela, to bych ho pry nemohla pustit nikam, ani na tabor
tak to se snad neda srovnavat, netusim co bych mu udelala ale ja bych se zblaznila strachy. ![]()
Já nevím tvýho syna neznám, ale já nebo třeba moje sestřenka jsem s tím a ona taky neměla problém. Vždycky mi naši z nějakýho rautu zavolali tágo a to mě odvezlo domů, sestřenku jsem taky takhle posadila po divadle a večeři do taxiku - podle mě daleko bezpečnější než pustit jí/ho noční MHD, takhle ho tágo odvezlo až domů kde přešel jenom do baráku. A podle mě hysterie s taxikářem, kterej by mohl mít pedofilní sklony je dost mimo - děcka nejsou cílovou skupinou taxikářů.