Cestovní pas pro děti - aktuální podoba

7860
23.2.10 08:46

cestovní pas pro děti

článek na novinky.cz

Tak nevím, jestli to je dobře nebo není…ale lituji ty rodiče, kteří s miminem pravidelně cestují. To aby mu nechávali dělat každé 3 měsíce nový pas, pokud „fotografie musí odrážet aktuální podobu dítěte“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
23.2.10 09:03

nu to mě taky dorazilo ,hned potom ,co mi řekli ,že pozřebuju pro malého potvrzení o národnosti.(narodil se v Česku rodiče češi tak to mě pobavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
23.2.10 09:10

No tak a je to tady zpatky. tusim, ze dite do pasu se v nedavny dobe taky nedalo zapsat a muselo mit vlastni pas, ale protoze treba USA pozadovalo jenom pasy s biometr. udajema, nemohly deti myslim do 5-ti let celtovat do USA. Proto se zase vratilo zapisovani deti do pasu rodicu (do 5-ti let maji deti obyc pas bez bio. udaju). takze tusim ze bude problem zase tady, pokud nebudou i pro novorozence pasy s bio. udajema. My cestujeme tak 3× do roka od narozeni a to bude docela pecka, pac navic pas zarizujeme pres ambasadu, ten prvni a v CR nejsme nikdy dostatecne dlouho abych verila, ze pas stihnou udelat. Do mojeho zapisou dite na pockani. Navic nestaci prcka vyfotit u fotaka foto prinest, chtej si ho nafotit sami. No bude to sranda.
Me by ale docela zajimaly ty obcanky, spravni poplatek 500kc, za dospeluho, s cipem? Tak ja neco musim mit a budu za to platit takovy palby? Ani tralala. Kdyz uz se ohanej EU, tak kde videli obcanky? Tak v polsku, slovensku atd., ale na zapad nic. Navic treba v UK se pas vyrizuje postou a ne ze travi clovek pul dne po uradech. Lidi nadavaj, ze nas UE nekam tlaci, jenze EU asi nevi, jaky sou v CR s kazdym lejstrem problemy, aby se uzivilo dostatecny mnozstvi uredniku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
23.2.10 09:14

jo ta buzerace s občankama je děsná … V UK stačila karta na MHd nebo do knihovny.Zajímalo by mě co to má za smysl ,když to v tolika zemích nemají a taky žijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepijova
23.2.10 09:28

Prckum do 5 let se biometrickej pas nedela? U nas je to docela aktualni, protoze budeme pro malou vyrizovat doklady prave kvuli ceste do USA a jsou ji 2 roky. Tak jsem z toho jelen…

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
23.2.10 10:12

sepijova No nebejval, ale mozna ze ho zridili, ale co vim, tak prave kvuli tomu asi pred 2-3 rokama obnovili to zapisovani do pasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
23.2.10 10:50

My jsme minulý rok nechávali dělat pro malýho pas, stálo to myslím 100, fotku prý aktualizovat nemusíme :think: . Tak jesti to změní, to budem fotit o 106 :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
23.2.10 11:49

Zebra Ale fotili vam kluka oni, ze jo? Ja nechat mamku hlidat a sla sem tam naivne s pasovou fotkou, co mel v pase na jedno pouziti a vyprovodili me, ze musim prijit i s ditetem a ze si ho vyfotej oni. mate ten obycejnej pas, ne s biometrama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
23.2.10 12:59

ahojda,

sepijova - tak my máme pro Aničku stejnej pas jako mám já - takže s bio.
Vyfotili si ji tam - to byla sranda byly jsme tam 45 minut než se jim to povedlo - byly ji 4 měsíce :)

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
23.2.10 18:27

IMI, jo jo fotili ho tam a má stejnej jako já, takže asi s biometrama, ale moc jsem to nezkoumala, nakonec jsme nikam nejeli a nepoužili ho :roll: . Ale v létě snad už pojedeme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
23.2.10 20:18

Zebra No na tom s biometrama je na predku pod statnim znakem, takovej jako fotacek natisklej a tam kde je fotka je tvrda stranka, plastikova. Me minuly jaro tvrdili, ze to nejde, az od 5-ti let. Tak ja sem z toho blba. nebo spis asi vsude vedi neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
23.2.10 22:32

IMI,tak to fakt máme ten biometrickej. Tady to i píšou…že dětem do 15let se vydává a platí 5let a nejde to prodloužit. Možná to nějak zblbly, když ti to říkali :think: Jen píšou, že už stojí 400, my jsme fakt myslím platili jen 100

Tady je odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
24.2.10 13:07

pas pro děti do 15ti let stojí 100,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.3.10 20:40

Ahoj :) Mužu se zeptat,jaké doklady jste pro výrobu pasu předkládaly?Stačí jen rodný list?Kamarádka mi teď říkala,že se vyžaduje i doklad o občanství.Mimochodem tatínka máme cizince.Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
10.3.10 09:25

Macinko, řešili jsme to asi před 2 měsíci - určitě se poptej na úřadu, tam to řeknou úplně přesně. Po nás chtěli osvědčení o občanství, k tomu jsou tuším potřeba rodné listy všech a oddací list, pak na pas „stačí“ to osvědčení a rodný list dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí