Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
.. chtěli bychom si koupit cestovní postýlku .. prosím poraďte na jaké vybavení bychom u cestovní postýlky neměli zapomenout? jestli závěsná podesta pro mimi nebo kolečka a tak .. děkuju moc za vaše rady
Gábina
Ahoj Gábi,
já myslím, že jsi to vystihla dobře - taky mi nejdůležitější připadá možnost zvýšeného polohování pro mimi a kolečka. Já mám postýlku Neonato happy plus, kupovala jsem ji hlavně kvůli tomu polohování, protože ji využíváme nejen k cestování, ale trvale - pro denní pobyt mimi /máme RD, v patře klasickou postýlku na noc, dole cestovní/. Zatím mám malého ve zvýšené poloze, časem to polohování vyndám a bude mít postýlku a ohrádku v jednom. Kolečka jsou taky dobrá, každou chvíli popojíždíme. Jediné, co bych na té postýlce změnila, je barva síťky /bílá/- některé bývají i s černou, přes tu je lépe vidět.
Dobře vyberte!
Viťka+Pavlík 5m
Teď si to po sobě čtu a uvědomila jsem si, že vlastně nevím, jak moc tu postýlku budete využívat - totiž jestli ji budeš kupovat jenom na nějakou občasnou dovolenou nebo víkend, asi by Ti stačila i nějaká levnější varianta bez polohování…
Pa
Viťka
Naprosty souhlas s Vitkou. Pouzivame postylku uplne stejne, synovi uz je 13 mesicu a doted je kazdy den v provozu-pres den v ni spi a v krizovych okamzicich ji vyuzivam jako ohradku, kdyz potrebuju neco nutne udelat (WC, telefon) bez toho, ze mam jednu ci obe ruce, a oci neustale na nem. I kdyz si moc nemaluj, ze tam bude chtit byt… ![]()
Sitku mame tmavomodrou a opravdu je pres ni lepe videt nez pres bilou. Polohovani (zavesne dno) neni uplne nutne, navic ho vyuzijes tak maximalne do 5mesicu, pak uz jsem mela strach, aby „neprelezl“ a navic i male mimi muze lezet dole, akorat se musis vic shybat
Jana
Ahoj Gábi,
na cestovní postýlce oceňuji hlavně to, že si ji můžu kamkoliv v domečku postavit a malou mít pořád u sebe. Nástavec jsem využívala do 6 měsíců, než se začala stavět. Předností nadstavce je, že malou nemusím ukládat až na dno postýlky a šetřím si záda. Zároven jsem měla pocit, že když ležela na dně bez nádstavce, táhlo na ni. Je to přece jen u země. Druhou výhodou naší postýlky je otevírací průlez. Poté co začala lozit, užívá postýlku jako svůj domeček kde má hračky. Další výhodou by bylo, pokud by se boky postýlky daly lehce oddělat k vyprání. To ale bohužel naše postýlka nemá.
Zdraví Daniela
Jestli jsem to dobře pochopila, používáte cestovní postýlku jako klasickou? Tedy denně doma, ne jen na cesty? Chci ji také koupit, protože mi přijde praktičtější, ale nejsem si jista, zda musím koupit i klasickou postýlku, nebo vystačím s touhle…
Václavko, já myslím, že s cestovní postýlkou v pohodě vystačíš. Jen se v tom případě asi vyplatí pořídit tu se zvýšeným dnem a výlezem na boku. Ani ta kolečka nejsou od věci, záleží na tvém uvážení.
My měli na prvních pár měsíců půjčený košík a pak koupili cestovní postýlku.
S tím polohovacím dnem je to asi dost individuální - naší holčičce je 8m a ještě jsme ho nesundali. Záleží, kdy se dítě začne stavět.
Lolo díky, už mám vybranou jednu s přesně těma věcma, co jsi vyjmenovala a dokonce je v akci, takže za nějaké 2000! ![]()
Jen jsem se chtěla ujistit a slyšet to i od někoho jiného, než lidí v obchodech,kde ty postýlky mají a chtějí je prodat ![]()
holky, diky moc za info, taky mame rd a loznici v patre, ale cely den budeme dole v obyvaku a jidelne, takze urcite poridim i cestovni postylku na denni pouziti (nehlede na to, ze budeme hoooodne cestovat).
jeste me zajima jakou znacku doporucujete…
marka + koblizek
Václavko, to je fakt dobrá cena. Jinak my jsme postýlku kupovali až asi v 5 měsících, přes den někdy spalo mimi v košíku a většinou v kočáře na balkóně a v noci s námi v pelíšku. Máme několik známých, kteří používali cestovní postýlku doma skoro do 3 let dítěte a pak už pořídili rovnou normální. ![]()
Marko, my máme tuhle http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
ale jestli to je jen na používání přes den, tak možná nepotřebuješ ten boční vchod a kolečka, tím pádem můžeš docela ušetřit ![]()
Holky jste dobrý, že už teď nakupujete výbavičku, to já byla trochu lajdák
no, ale stihla jsem to ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat, jak dlouho se vám hojily dírky na naušničky pichnuté normálně doktorkou a co jste používaly na lepší zahojení, my máme líh a framykoin a už je to týden a ještě se nám to nezahojilo.
Radka