Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtela jsem vas poprosit o radu. Mam 10mesicniho syna, ktereho stale kojim. Pred nekolika dny jsem si pri kojeni nahmatala v pravem podpazi malou bulku, ktera pri pohmatu boli. Nevim, jestli to souvisi s kojenim nebo je to zcela jineho puvodu. Po celou dobu kojeni jsem nemela zadne problemy, tak nevim, jak se treba projevuje ucpany mlecny kanalek. Ziju v zahranici a nevim, na koho se obratit. Mate s tim nektera zkusenosti?
Prosim poradte. Dekuju.
Eva
Ahojka, může se to stát i při už rozjeté laktaci, i když je to asi méně časté. Zatím zkus nahřívat a vymasírovávat, kojit s bradičkou směrem k zatvrdlince (ve tvém případě ve fotbalové poloze) a pokud možno vyprázdnit prs po každém kojení.
Ještě jsem tu jednou četla, že se někomu udělá na bradavce bílý flíček a ten když se propíchne, tak se to uvolní, ale s tím zkušenost nemám.
Brzké uzdravení přeje
Jazzi a Matýsek 3 1/2 měsíce
Ahojky Evo,
taky se mi to stávalo už při delším kojení. Opravdu stačí před kojením z toho konkrétního prsu - nahřát prs, lehce pomasírovat a nechat prcka, aby ho úplně vyprázdnil.
Neboj, zmizí...... ![]()
Pavla
Ahoj Evo,
mě se to taky párkrát udělalo, asi po roce kojení, tuším dvakrát, bylo to ale spíše na prsu, ale směrem k podpaždí, bolelo to docela dost, ale porvé mi to samo zmizelo po řádném nakojení a podruhé jsem to měla asi dva dny, ale pak to také zmizelo.
A vždycky jsem měla pocit, že se mi to udělalo po té, co jsem synka nad ránem kojila, nebo spíše on si ze mě dělal dudlíka a byl dlouho přicucnutý.
Držím palce, ať to rychle zmizí!
Smokie
Ahojky,
ještě prý pomáhá (a je to navíc příjemné) masírovat místo teplou sprchou ![]()
Peťula + Pavlík