Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, precetla jsem si tema o kasich z hypoalergenniho mleka a protoze se po nich teprve zacinam poohlizet, chtela jsem se jeste na par veci pozeptat. Taky jsem si myslela, ze existuje sinlac a nejaka ryzova kase od sunaru. Tak me prekvapilo, ze delaji i nejake s prichutema.
A tyhle kase se zalevaji vodou nebo HA mlekem? Prekvapilo me, ze ekzistuje ryzova kase broskvova. Myslela jsem, ze broskve muzou zrovna zpusobovat alergii. Nemela jste s ni nejaka problem? Ja ode dneska zkusim kasicky z MM, ale kdyz nekam pojedeme, hodilo by se mit i neco jineho.
Ahojky,
nemléčné kaše se zalévají um. mlékem. Jestli HA nebo obyč., to už záleží na mamince. Ta kaše Sinlac od Nestlé je výborná a hodně si ji maminky pochvalují. Je ale ve srovnání s jinýma dost drahá (tak 170,– Kč myslím).
Co se týče těch broskví, ty se doporučují asi od 8. měsíce. Dělají se i přesnídávky od 4. měsíce, takže bych řekla, že prošlé varem broskve nevadí. Možná je alergizující ta slupka. Viděla jsem i jahodové přesnídávky hned od 4. měsíce a přitom jahody jsou velký alergen. Asi to fakt bude tím převařením. Já je Matýskovi dávala a vše bylo OK.
Ovšem pokud je dítě potenciální alergik, zeptala bych se doktorky.
Tak snad jsem poradila.
Medu
Ahoj,
kupujeme buzmléčné kaše i ochucené, s tím jsme problém neměli. Problém jsme měli s mlékem, po půl roce co měl prcek neustále problémy s půduškama, se zjistilo že je alergický na mléko. Takže kaše kupujem dál, jen je zaléváme sójovým mlékem.
Kača
Holky já vám nevím, mám doma krabici s nemléčnou kaší a zalívá se jen vodou, je z rýže a kukuřice. Tak asi mluvíte o něčem jiném. Mám z toho hokej…
Ahojky, já dávám kašičku Hami, ta se zalévá vodou.....zkoušeli jsme banánovou příchut a ted máme merunkovou…ta kaše je rýžová…Ríšimu to chutná a navíc mi ted prospí skoro celou noc…tj. budí se tak jednou na kójo.
Lída a Ríša 5 měsíců
Linka K prosim ta aku mas tu kasu kukuricno-ryzovu? Ta by sa mi hodila, ale tu u nas som zohnala len mliecnu SUnarku ryzovo-kukuricnu. ![]()
Inak kase sa mozu robit nielen s mliekom ale aj napr. s ovocnou stavou.
Gothic
v hypernově jsem koupila První kaši od firmy Milupa s rýží a kukuřicí, moc ji nedávám, máme problémy se zácpo, ale sem tam na zpestření jídelníčku. DOjížděla jsem po Evě a není to zlé, takový sladký hubolep. Prý to má být sladké zvláštní úpravou rýže.
Linka
Linka K, si si ista ze Milupa ryzovo-kukuricna je nemliecna?
Pozerala som sa na stranky milupy www.milupa.cz a su tam uvedene len mliecne kase. Mas nejaku z nich, alebo inu?
S vodou sa zarabaju prave mliecne kase.
Mliecne sa zarabaju s vodou a nemliecne s mliekom.
Pocula som ze tato Milupa je velmi dobra, avsakbohuzial mliecna. ![]()
Skus sa prosim ta pozriet na zlozenie, rada by som kupila nejaku nemliecnu kukuricovo-ryzovu kasu, ale nemliecnu, tak zhanam typy. ![]()
Gothic
tak sorry sypu si popel na hlavu to mliko tam je. Já ho úplně přehlídla, asi se v těch kaších fakt nevyznám. Hipp a sunar měli nemléčné rýžové, ale už si nepamatuju s čím se připravovaly. Moc jsem tě nepotěšila, ale ty mě taky ne. Sice ji Evka měla jednou, ale asi s ní ještě počkám. Taky kvůli alergi. Promin ten omyl.
Linka K, to je v pohode, hlavne ze sme prisli na to ako to je. ono je v tych kasiach uplny zmetok, ja som tiez vobec netusila ze Hami robi tie ochutene nemliecne ryzove, lebo ja som videla len same mliecne, Nemliecne som videla prave len ryzove ciste s kukuricou nie ![]()
Kedze som dost opatrna v strave a nedavam este ani lepok, tak zhanam daco s kukuricou, ale asi zozeniem len nejaku BIO-kasu. Mame tu pohankovu, maly po nej spal dokonca 6h vkuse (co sa nam tak casto nestava)
ale moc ju nechce ani zamiesanu do ryzovej. Ma tu svoju klasiku ryzova Sunarka, +banan ![]()
Prave to ma stve, ze kopu mamin ani nevie ze dava mliecnu kasu, malo by to byt nejak vyraznejsie oznacene, alebo co.
A okrem toho mam aj problem vobec tu SUnarku zohnat.
Skusim asi tu Hami-bananovu, ak ju zozeniem.
Maj sa pekne.
Ahoj maminky,
tak jsem z toho studování pravidel, jak krmit toho našeho mimíska asi blázen
- jak se liší mléčné a nemléčné kaše? V tom, zda ji vařím z vody nebo UM? A jaké UM používáte? My plně kojíme, takže nemám vůbec žádné zkušenosti a čas večerních kašiček se blíží ![]()
Dík za rady a budu ráda za tip, která kašička a které UM se vám jeví jako nejlepší.
Ahoj
Ahoj Daso, mlecnou kasi nemuzou deti s alergii. Syn je atopik, proto jsem se ptala. Normalni kupovane hotove kase se zalevaji vodou, protoze uz obsahuji susene mleko. Pak jsou nemlecne sase, ktere se zalevaji hypoalergennim mlekem.
Ja nakonec koupila ryzovou mouku a zaleju ji vodou a smicham s ovocem nebo ji zaleji mym materskym mlekem.
Alusa
Ahoj Dasa2, je to jednoduché, nemléčné kaše musíš nasypat do mléka, buď umělého nebo mateřského-když odstříkáš.
Mléčné kaše již mléko obsahují, rozmícháš jen ve vodě.
Mléčné kaše jsou vhodné pro děti, které pili normální UM nebo byli kojené.
Ale ty nemléčné jsou proto, když krmíte UM ale třeba hypoalergením nebo tím Omneo a nebo máš hodně svého mlíčka.
My krmíme Nutrilonem HA, tak proto kupuji nemléčné. Fajn byla Sunarka, je jemnější než Hami, ale sehnat jí!! Ani v lékárně, ani v DM, prostě špatně se shání, ještě ji seženu většinou v Tescu.
Na krabicích je to vždycky vepředu nebo z boku napsané, zda je mléčná nebo nemléčná. Ono těch nemléčných druhů tolik není.
Snad jsem vám holky poradila.
Hezký den! Ája