Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše druhé dítě spí v cestovce od narození, protože v dřevěné spí stále starší. V cestovce máme na „cestovní“ matračce ještě normální do postýlky.
Dvojčata spinkají v cestovních postýlkách od narození. Dokoupila jsem matraci a je to naprosto ok
v období, kdy si ti začne mimi stoupat a padá na různé strany, je cest. postýlka ideální ![]()
Taky mi na tom nepřipadá nic divného s normální matrací, jedinou nevýhodu vidím v tom, že se do ní musíš pokaždé ohýbat. Já mám syna v dřevěné postýlce hned u postele a v noci stačí prostrčit ruku, nemusím vstávat a nahýbat se do postýlky. A když byl miminko, měla jsem sundanou bočnici, to bylo ještě pohodlnější na kojení atd.
Taky mám dcerku v cestovce s normální matrací a ohejbat se nemusím, mám tam to „závěsný lůžko“ nebo jak se to jmenuje…
My máme malou taky v cestovní postýlce od narození, koupili jsme pořádnou matraci a spí pořád na tom závěsným vyvýšeným a to ji bude 10 měsíců. Ale ted si začala podsouvat kolínka na zemi tak budeme snižovat ![]()
Taky jsme měly cestovku od narození až do tří let s kvalitní matrací tou vyšší a tvrdší ta obyč se v tom prohýbá ted už spí ve velký jediný problém vidím že se o dřevo bouchal protože byl z cest. postýlky zvyklý že tam to nebolí takže na po prvý si dal hodně ![]()
Tak by me zajimalo kolik maminek ma misto normalni postylky cestovni postylku na spinkani pro deticky…mam kolebku ted je male 7 mesicu…a uz mam i normalni postel pro ni..a nechci kupovat postylku..stacila by ta cestovni si myslim na tech par mesicu