Batole příliš mnoho spí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.12 15:07

Batole příliš mnoho spí

Holky, ptám se radši anonymně, protože určitě to někdo bude brát jako provokaci :?.

Máme holčičku 14 měsíců a zdá se mi, že abnormálně hodně spí. Spát chodí v 8 večer, ráno spí do 7:30. Dostane mlíko, snídani a už u snídaně se jí klíží oči a je protivná. Nejpozději v 9 ji musím dát znovu spát, jinak je nesnesitelná, má unavené oči, pořád padá a bouchá se. Na spaní se vyloženě těší, sama se sápe do postýlky a tulí se k spací dece. Dopoledne spí od 9 klidně i do 11:30, někdy i dýl. Odpoledne spí taky, a to většinou od 14 do 16 h, často ale i dýl. Problém je, že když spí, musí být v bytě klid. Všechno ji vzbudí, ale když se pořádně neprospí, je unavená a protivná, nedá se s ní vydržet, pořád se někde bouchá. Když se vyspí, je zlatá! Nejhodnější dítě pod sluncem.

Já si na to nechci stěžovat, to by bylo rouhání, protože mám samozřejmě celkem vegáč, dokonce jsem začala pracovat z domu, protože co taky dělat, když mám takového chrňocha a nikam se kvůli tomu nedostanu. Jsem z toho ale nervózní, že to dítě vyžaduje tolik spánku. Vždycky spala dobře, ale připadá mi, že čím je starší, tím toho spánku vyžaduje snad víc a to mi nepřipadá normální.

Už jsem to i říkala doktorce, ta se na to teda na roční prohlídce moc netvářila, ale říkala mi, že pokud v době, kdy je vzhůru, řádí a není nějaká malátná, tak by to snad mělo být v pořádku, že každý má potřebu spánku jinou.
Co myslíte, je to ještě normální? Spí vlastně asi 17 hodin denně… Neměla bych přece jen trvat na tom, aby ji doktorka pořádně vyšetřila?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.9.12 15:08

Zakladatelka

Ještě jsem chtěla dodat, že já mám takovou lehkou formu cukrovky, tak mě už i napadlo, jestli dcera nemá třeba taky nějaké výkyvy hladiny cukru, které by ji tak vyčerpávaly :think:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
13.9.12 15:09

Znam deti, ktere i po roce takhle hodne spali. Podle mne je uplne v poradku, jen mas obrovske stesti na space. :) Co ja bych za to dala. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14110
13.9.12 15:10

Cukrovka bylo první, co mě napadlo..ale to by se snad dalo docela snadno zjistit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 15:12

Zakladatelka

@Scarlett2011 píše:
Znam deti, ktere i po roce takhle hodne spali. Podle mne je uplne v poradku, jen mas obrovske stesti na space. :) Co ja bych za to dala. :kytka:

Já vím, jsem si vědomá toho, že většina maminek i v mém okolí mi tiše závidí. Kdybych ale jen měla jistotu, že je naprosto v pořádku a že to není projev nějaké skryté nemoci, tak si gratuluju a skáču radostí až do stropu, že mám takového spáče.

• Citovat
  • Upravit
430
13.9.12 15:12

Pokud bych měla pochybnosti o zdrav. stavu dcery, nechala bych jí udělat alespoň krevní rozbor. Jinak takto malé batole, obvzlášť pokud již chodí, je dobré nechat spát tak dlouho, jak samo chce. Uvidíte, že na tohle období budete jednou v dobrém vzpomínat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
13.9.12 15:14

Ja to chapu. Take mam podezreni na nemoc u syna a ackoliv me ostatni presvedcuji, ze je v poradku, tak mi to nedava spat.
Ja bych asi zasla za doktorkou, rekla ji o svych obavach a oni ji vysetri. Musi!! Pak aspon budes vedet, na cem jses. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.12 15:15

Zakladatelka

@aničkakytička píše:
Cukrovka bylo první, co mě napadlo..ale to by se snad dalo docela snadno zjistit, ne?

Já už jsem to nadhodila i doktorce, ale ta tvrdí, že pokud není malá abnormálně žíznivá (což není, naopak mám problém do ní nějakou tekutinu dostat), tak cukrovku nemá. Ale já sama při své poruše nemám zvýšenou potřebu pít, tak nevím :think:. Asi budu trvat na vyšetření hladiny cukru, díky moc za názor.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
13.9.12 15:16

Taky mám hodně spavé dítě. Malá spí od 20.00 do 8 ráno bez probuzení + přes den chodila spát 2× v 10.30 a potom v 17 hodin. Nespí teda dýl jak hodinu.
Byla takhle spavá odmalinka? Dcera jo, jen se to trošku kolem toho 12-16.měsíce ještě „zhoršilo“ jak se naučila chodit a pořád pobíhala, ta ji to vyčerpávalo.

• Citovat
  • Upravit
4466
13.9.12 15:17

Jak ti pije? Bacha na tu cukrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
13.9.12 15:18

Aha, už vidím, udělej jí testy ať jsi klidnější. Já měla taky spavého syna (ale ne tak moc), ale ten spal i při vrtačce, tak mi to nevadilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.9.12 15:18

Me dite taky od narozeni hodne spi…ted bude mit tri roky…a spi v noci klidne od osmi do desiti do dopoledne…ja sem nadsena..nevidim na tom nic spatnyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
13.9.12 15:28

Tak já znám jedno extrémně spací dítě a tam to mělo zdravotní příčinu (odhalená při MRI), takže taky bych nad tím jen tak rukou nemávla.
Ale pokud je jinak ok a když je vzhůru, je to šikovné bystré reklamní dítko, můžeš být v klidu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1937
13.9.12 15:34

Tak přesně takhle mi malej spal až cca skoro do roka a třičtvrtě. Poslední měsíc zkrátil spaní od půl osmé večer do šesté ráno a přes den tak tři hoďky.
Je hodně živý, vydá kupu energie, tak si to pak takhle vynahrazuje. Jinak je naprosto v pořádku a zdravý. Pokud není apatická, tak bych v tom nic nehledala, některé děti jsou prostě „medvědi“. Já jsem za toho svého ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 15:47

Zakladatelka

@Kallistó píše:
Tak přesně takhle mi malej spal až cca skoro do roka a třičtvrtě. Poslední měsíc zkrátil spaní od půl osmé večer do šesté ráno a přes den tak tři hoďky.
Je hodně živý, vydá kupu energie, tak si to pak takhle vynahrazuje. Jinak je naprosto v pořádku a zdravý. Pokud není apatická, tak bych v tom nic nehledala, některé děti jsou prostě „medvědi“. Já jsem za toho svého ráda :)

Díky za uklidnění. Apatická není, naopak je to čertisko, když je vyspaná. Lítá jak urvaná a vymýšlí jednu lumpárnu za druhou. Tak snad to bude jen velkým výdejem energie, že má takovou potřebu spánku. Ale asi jí ten cukr pro jistotu vyšetřit nechám (i když kdyby měla taky cukrovku, tak já to snad ani nechci vědět :,( )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510