Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím radu…Pokud vůbec nějaká je. Jen prosím, pište mi sem jen ty maminky, které prochází nebo procházely tím co my. Naše holčička už od narození špatně spala, ale teď je to asi 3 měsíce, tak už má konečně svojí velkou postel v pokojíku a spí tam. Prvních 14 dní bylo suprových, tak jsme si říkali, že jsme ji nepořídili dřív, ale teď je to spaní zase stejný, jak v postýlce v ložnici. Každou noc kňourá a když hůř, začne i plakat. Čím to proboha je? Bude někdy líp? V lednu čekáme přírůstek, tak už teď z toho mám hrůzu, když bude brečet malé a pak i ona…
Já jen dotaz mimo- proč počítáte u tak velkého dítěte měsíce? Není lepší napsat, kolik má let? Že má téměř dva a půl? ![]()
@baculkaji píše:
proboha.....to je fakt dotaz mimo…není to snad jedno???
Není. Už jsem četla i, že -mám 34 měsíců staré dítě..
Jinak nechci narušovat diskuzi ![]()
@baculkaji u nás pomohla kniha Každé dítě může dobře spát (dá se stáhnout na ulozto. cz). Syn se budil v noci a byl několik hodin vzhůru. Jak jsem se začala držet rad z knihy, výrazně se to zlepšilo ![]()
Ted k tématu:
náš malý dva a půl roku se budí tak 2× za noc. furt se převaluje, kňučí ze snů, když se ho zeptám, jestli chce na záchod řekne, že ne, třeba 5×, ale samozřejmě, když ho tam posadím tak se vyčůrá a pak až teprv je klid. A pak má ty sny, s tím nic neudělám, vrazím mu do ruky vždycky plyš. medvídka a taky to zabere.
Snažíme se taky o prcka, tak doufám, že to třeba do roka přejde.
Snad jsem aspon trochu přispěla k tématu. Pevné nervy, pa k.
Náš starší má 28 měsíců, tedy 2 roky a 4 měsíce
spí ve své velké posteli a taky je 2× za noc vzhuru, že chce přikrýt, že má zlý sen, většinou nepláče, ale knourá. a to tam spím s 2měsíčním špuntem, který je vzhuru cca 3-4× a vstává v 6..takže čekám na důchod, to už se snad vyspím ![]()
Tak sem píšu znovu, nebo se už asi zblázním. Je to týden, co naše slečna začala v noci volat maminku. Přijde tam taťka, toho nechce a začne řvát, úplně hystericky než přijdu a lehnu si k ní. po nějaké době usne, tak odejdu. Spí se mi tam s ní špatně- má ještě zábranu, aby nespadla a v půlce šestého měsíce těhotenství- no nic moc. Normálně, ale s manželem neměla problém v noci- úplně v pohodě, ale až teď. Už fakt nevím, co dělat…a taky vstává v šest- mě by to nevadilo, kdybych tam k ní v noci nemusela a hlavně to ležení tam…
@baculkaji píše:
Tak sem píšu znovu, nebo se už asi zblázním. Je to týden, co naše slečna začala v noci volat maminku. Přijde tam taťka, toho nechce a začne řvát, úplně hystericky než přijdu a lehnu si k ní. po nějaké době usne, tak odejdu. Spí se mi tam s ní špatně- má ještě zábranu, aby nespadla a v půlce šestého měsíce těhotenství- no nic moc. Normálně, ale s manželem neměla problém v noci- úplně v pohodě, ale až teď. Už fakt nevím, co dělat…a taky vstává v šest- mě by to nevadilo, kdybych tam k ní v noci nemusela a hlavně to ležení tam…
taky jsem na zbláznění se
Jonáš onemocněl cca před 10ti dny a od té doby se to spaní teda zhoršilo..spíš nespí než spí..je vzhuru asi 20× za noc, brečí, kníká, už tam s ním spí taťka a já s miminem spím v obýváku abych se aspon trošičku vyspala..doufám, že je to záležitost max pár týdnů a že se to upraví..