Hrozné spaní u půlročního prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
3.9.12 12:39

Hrozné spaní u rokapůlročního prcka!!

Ahojte, zakládám nové téma, protože jsem se již snažila oživit diskuzi, ale nikdo neodpověděl. Máme problém. Naše holčička už od narození nikdy nespala celou noc, má dudel, takže dřív to bylo tak, že se vzbudila, ale jak ho dostala, zase usnula. Pár měsíců se spánek zhoršil. Poslední dobou je třeba i 3 hodiny vzhůru, buďto se vrtí a poplakává a když už je delší dobu vzhůru, tak je schopná běhat po posteli atd. Je to někdy už hodně náročné, ale přes den chci nechat pořád spat. Nemáte s tím někdo zkušenost? Chci prosím slyšet, že už to brzy přestane :lol: :lol: Ne až v 15ti. Přes den je pořád vysmátá, tak nevím, co by ji mohlo trápit. Chtěla jsem vyzkoušet Bachovy kapky, ale teď trošku pochybuji. Jinak čajíčky na klidný spánek apod. u nás opravdu nezabírají. Jinak už nevím co dál vyzkoušet. Děkuji za všechny rady!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43
3.9.12 12:50

Jo a naše holčička není půlroční, ale má už rok a půl :-) chyba chyba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
3.9.12 14:00

Já mám dítě teda mladší, ale vím od kamarádek, že některé děti prostě přes den spánek nepotřebují a stačí jim ten v noci. A co přesně děláš, když se ti takhle vzbudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
3.9.12 16:46

Mně prcek kolem půl roku taky špatně spal, ale na vině byly hlavně zuby. Pomáhalo akorát namazat Calgelem, vrátit dudlík, případně dát napít. Někdy se ale budil každou hodinu. Jinak mám tu zkušenost, že když se dobře vyspal přes den, tak spal dobře i v noci. Pokud jsme třeba byli u rodičů na víkend, ti ho přes den vyspat nenechali a brouček se pak v noci budil a brečel. Asi kolem devátého měsíce pak začal spát celou noc v kuse (samozřejmě pokud ho někdy nebraly ty zuby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
3.9.12 20:46

Malýmu je 22 měsíců a nikdy mi nespal celou noc a poslední měsíc je taky vzhůru třeba 1-2 hodiny v pátek dokonce skoro 4 a dělá ptákoviny. tosotu mu 2 špičáky ale jestli je to tím to nevím taky bych chtěla at spí celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.9.12 21:32

No co dělám, snažím se ji trošku ignorovat, když se zvedá, tak ji položím, pohladím atd. :-)Zuby máme skoro všechny a nevypadá to na další. Jinak neumím si zatím představit, že by nespinkala přes den. Když spí přes den míň, tak je pak celý den protivná a v noci je to možná taky horší. Asi jen vyčkat.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
3.9.12 22:20

@Petka200 - to děláš dobře, že malou trochu ignoruješ. Ono to chce naučit je, že v noci se zkrátka spinká. Ještě jsem si vzpomněla, že jsme měly se spaním trochu problémy v návaznosti na psychomotorický vývoj. Pokaždé, když se mrňous naučil novou dovednost (obracet na bříško, lézt, stoupat si), tak to potom „trénoval“ i ze spaní a zase brečel, že ho to vlastně ruší :-) Tak držím palce, ať se vám to co nejdřív zlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.4.13 22:43

Ahoj, oživuju diskuzi prosbou o radu od zkušenějších rodičů se spánkem našeho prcka. Je mu sedm měsíců a usíná v deset hodin (před změnou času, teď je to o hodinu horší). Ráno vstává kolem osmé, mezi devátou a desátou zase na cca 40 minut usíná. Mezi 12:00 - 12:30 obědvá, ale po obědě nespí, usne až kolem 14:00 - 14:30 zase na cca 40 minut (když jsme doma, venku v kočáru spí tak dlouho, jak jsme venku). Ve čtyři svačina, v 18:45 koupel, večeře vychází na cca 19:15. A tady nastává problém. Při ní většinou usne a v osm je zase vzhůru. Když jsme venku, kde spí, po večeři neusne, ale je vzhůru až do těch desíti. Nejeví známky ospalosti, v postýlce lomcuje s pelestí, huláká, směje se, z peřin dělá himaláje, nebrečí, neřve (pokud mě vidí teda), ale nespí. Ráda bych mu zkusila nějak upravit denní režim, aby usínal dřív jak v deset. Jsem pracující matka a ten večer je jediná doba, kdy mám na práci čas. Poradíte? Děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
164
4.4.13 03:56

Moji kluci do vou let, nezabiralo nic, pak to zmizelo zazrakem.Ted spi 10 hodin v kuse. Vydrz:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.4.13 06:52

Doporučuji ´´knížku každé dítě může dobře spát´´, je tam stanovený pevný režim a nám to začalo fungovat, večer by měl být minimálně 3 až 4 hod. vzhůru před tím než jde v 8 spát a ráno ho třeba v 7 vzbudit, tím pádem se ti posune hodina a večer by měl jít dřív spát, a to nejdůležitější je nedávat ho dopoledne spát už tak brzo, píšeš že v 8 vstává a po 9 jde zase spát, to je chyba, nám to taky dělal, ale dávám ho až třeba za 2,5 hod. po tom co ráno vstane a pak až odpoledne. Je mu 9,5 měs. a až teď má pevný režim na který si zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí