Četnost krmení u 2. měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Četnost krmení u 2.měsíčního miminka
Dobrý den, prosím, mám skoro dvouměsíční miminko, jsme na UM. Chce krmit každou hodinu a půl - dve hodinky. Ale vypije mi tak různě - někdy 100, někdy 120, ale převážnou část mi vypije tak kolem 60-70ml. Prosím, měla jste to některá podobně? Nevím, jsk docílit, aby na jedno krmení vypil více. Nepomáhá ani malého zabavit, aby po hodině a půl se nedožadoval jídla. Za den máme cca 9 krmení.
Moc děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neboj, to je úplně normální. Zkus si počíst tady, třeba ti to pomůže. ![]()
https://www.emimino.cz/…eni-kojencu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tobě to přijde moc nebo málo? Nikdy jsem nekoukala na žádné grafy, výpočty, doporučení. Pokud byl hlad, byl prostě hlad a co jako?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se budeš snažit do ni nacpat více UM tak to akorát vyblije a to asi nechceš. Dej ji podle potřeby a nenatahuj čas když víš, že má hlad a trápí se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím. Jen jsem z toho mírně nervózní, že chce tak často jíst, po malých dávečkách. Jako prcek prosperuje, o tom žádná. Jen mě napadlo zde vložit dotaz. 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka92 píše: Více
Pokud bude mít dost pročůraných plen, tak v pohodě. Je to normální. První dítě mi takhle jedlo po 2 hodinách a druhé po hodině. Pije jak má v tu chvíli ale i žízeń.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka92 píše: Více
Není zač. Je to prostě nové. I tohle se maminka musí učit. I když si to ostatní myslí, přesto nedostáváme s miminem při odchodu z porodnice manuál. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám podobně staré mimčo a podobný „problém“. Jako nevnímám to takhle jako problém, ať jí, jak často chce. Ale mého dost bolí bříško a četla jsem, že by to mohlo způsobit právě časté jezení a že by minimálně 2 hodiny mezi krmením měly být. Takže dneska byl první den, kdy se to snažím dodržovat. Tak uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je běžné, že dvouměsíční miminko pije malé množství a častěji, protože jejich žaludek je stále malý. Zkuste postupně zvyšovat množství mléka v lahvi a zkontrolujte, zda má miminko správně nastavenou velikost savičky, aby se mu lépe pilo. Pokud se obáváte, že miminko nejí dostatečně, promluvte si s pediatrem.
- Citovat
- Upravit
@ruzzicka píše: Více
Ano, já vím, že žaludek je ještě malý. Jenže všude čtu, jak by mimčo na UM mělo jíst co 2-3 hodiny, je to psané i na té krabici a ten můj špunt, chce jíst co hoďku, hoďku a půl, něldy ty dvě, ale že převážně vypije pod 100, proto má pak tak často hlad.
Nemám obavy, že by nejedl dostatečně, v celkovém součtu on pak vypije to, co má, jen je ta četnost šílená. Že za den je to opravdu třeba 9-10 krmeni. To pak sebou musím brát lahvičku s mlékem, kdxž jdeme ven, k doktorovi a tak. 😁 protože milostivý pán chce v tu chvíli zase jíst.😁 A spotřeba vylitého mléka také velká. 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barevné klubíčko 56791701 [/citace my taky meli bolení bříška. Ono se říká, že prý kluky to trápí více, ale u nás to bylo i špatným UM. Změnila jsem a je to úplně něco jiného. 🙏🏼
- načítám...
- Citovat
- Zmínit