Chaos v počítání týdnů těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.10 13:19

Mam to z fotky z ultrazvuku.Jsem z toho uplne zmatena.Pocitam teda spravne,ze ma muj prvni den posledni menstruace byl 26-27.10?

• Citovat
  • Upravit
1180
21.5.10 14:26

Pokud je délka těhotenství opravdu podle poslední menstruace, tak se tak k prvnímu dni menstruace dostaneš - odečíst 10 týdnů a 3 dny - jsi tam. Pokud je termín určen podle I.trimestrálního screeningu, už se k tomu dostat nemusíš, protože to z toho nejde poznat. Obecně se bere, že ovulace je 14. den cyklu a pak už zbývá 14 dní lutealní fáze do dne předpokládané menstruace - cyklus má 28 dní. jenže u každé z nás je to jiné a navíc ne každý cyklus je stejný. Proto se stáří těhotenství upřesňuje při I.trimestrálním screeningu podle velikosti plodu. :wink:
Doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 16:04

Priznam se jsem z toho uplne zmatena.V 13tydnu,kdy mi doktor nemam na fotecce zadne udaje.Ale kdyz jsem sla k panu doktorovi na potvrzeni tehotenstvi,rekl mi,ze jsem ve 4tydnu a porod mam 3.8.2010

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.10 16:08

Ach jo,ja byt doktor,tak z toho zesedivim :roll: Koukej 15.12.-7w0d
5.1.-10w3d
16.2.-17w0d
13.4.-25w1d
A pak z toho nebud jelen.

• Citovat
  • Upravit
1180
21.5.10 16:19

To máš údaje z fotek nebo z těhuprůkazky ? Kdy jsi byla na I.trimestrálním screeningu ? Už v tom 11tt ? To se mi zdá brzy :think: Kombinovaný test na VVV jsi na konci I.trimestru nepodstoupila ? Pokud ti tvůj gyndr vystavil průkazku už před tím 11tt, jaký tam máš termín porodu ? Co si pamatuji z obou těhotenství, tak první termín byl zapsán ten podle menstruace (někdy v 10tt) a pak na konci I. trimestru po změření plodu (ve 12tt) byl upraven a zapsán taky do průkazky. Ten pak všichni brali jako ten správný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
21.5.10 16:20

Tvuj doktor pise nejspise gestacni stari plodu, coz samozrejme neodpovida presne delce tehotenstvi dle PM, ale odpovida vyvoji miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.5.10 16:25
smilen.m píše:
Tvuj doktor pise nejspise gestacni stari plodu, coz samozrejme neodpovida presne delce tehotenstvi dle PM, ale odpovida vyvoji miminka.

Taky si myslím. Psala jsi něco o 13tt a prohlídce u gyndra. Tam podle mě přesněji určil délku těhotenství (podle plodu) a dále se už jen řídí tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 16:29

Na 1 screeningu jsem byla ve 13tydnu 26.1.a kombinovany test je,jak tam berou na HIV,HBS?Mam totiz pekne blbeho gynekologa,ktery mi nic nerekne.Prukazku mi vystavil v 7tydnu a termin byl 3.8.2010. a v 10tydnu mam na fotecce napsano 31.7.2010

• Citovat
  • Upravit
1180
21.5.10 16:35
Anonymní píše:
Na 1 screeningu jsem byla ve 13tydnu 26.1.a kombinovany test je,jak tam berou na HIV,HBS?Mam totiz pekne blbeho gynekologa,ktery mi nic nerekne.Prukazku mi vystavil v 7tydnu a termin byl 3.8.2010. a v 10tydnu mam na fotecce napsano 31.7.2010

Tak jsem si myslela, že ten screening byl až ve 13tt :wink: . Kombinovaný test - tím se myslí test na VVV, není placený pojišťovnou a dělají ho jen akreditovaná pracoviště. Je spolehlivější než tripple test. To co píšeš, je bežné vyšetření krve každé těhule v I. trimestru. Ale jinak je to už teď jasnější. K tomu termínu porodu - jaký máš napsaný na průkazce ? Který se bere jako hlavní ? Ten ze 7tt je určitě jen podle PM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
21.5.10 16:37

Na kazdy fotce mas napsano gestacni stari kteremu plod odpovida a k tomu pravdepodobny termin porodu. To znamena, ze na kazdy fotce mas jine gestacni stari a jiny datum porodu.
Pokud vim tak skoro vsichni gynekologove vydavaji prukazku kolem 12. tydne. A pokud nejsi spokojena se svym gynekologem (asi se ti ho v tomto stadiu urcite nechce menit) tak se hlavne ozyvej. Ptej se ho na vsechno co nevis, neni to ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 16:38

prvni termin mam napsany 27.7. a dalsi je dopsan 3.8.

• Citovat
  • Upravit
1180
21.5.10 16:50
Anonymní píše:
prvni termin mam napsany 27.7. a dalsi je dopsan 3.8.

Jako hlavní ber údaje v průkazce, ne na fotkách. Přiznám se, že z těch termínů mám u tebe trochu zmatek. Píšeš, že jako první byl zapsán 27.7. a průkazku jsi dostala již v 7tt (můj gyndr dává v 10tt). Již tehdy zapsal termín ? Pokud ano, byl to ten podle PM. Po změření plodu ve 13tt byl tedy zapsán ten druhý termín - 3.8. ? Pokud ano, měla by ses řídit tím. Neříká nic o cyklu, kdy došlo k otěhotnění, ale upřesňuje stáří těhotenství podle velikosti miminka. Do té doby plod roste rovnoměrně, pak už se měnit TP nemá - o nějaké rovnoměrnosti v růstu miminek už nemůže být řeč. Jen se kontroluje jejich prospívání a jestli nedochází např. k zaostávání růstu.
Podle kterého termínu máš tedy rodit ?
Jo a svého gyndra se ptej na vše. Můj je fajn a nemusím z něj nic páčit, ale někteří jsou skoupí na slovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
21.5.10 18:54

Ahoj tady je jednoduchej těhu kalendář,snad ti pomuže.

http://www.zenska-neplodnost.cz/…sky-kalendar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 19:24

Anonymní to chce vědět jen proto,že chce mít jistotu,kdo je otec…
Už vedle ti holky psaly…neřeš to a užívej si těhu :wink: :wink:
je to přítele,podle toho,co jsi psala vedle :wink:
 Ajka

• Citovat
  • Upravit
1180
21.5.10 21:15
Anonymní píše:
Anonymní to chce vědět jen proto,že chce mít jistotu,kdo je otec…
Už vedle ti holky psaly…neřeš to a užívej si těhu :wink: :wink:
je to přítele,podle toho,co jsi psala vedle :wink:
Ajka

Aaaha, no jo. Teď už vím. Zakladatelko, po tom nepátrej, podle toho, co máš v těhuprůkazce nebo na fotkách z UZV to stejně nepoznáš. Sama víš, kdy byla ovulace, víc ani nepotřebuješ. Teď se tím opravdu netrap. Není to k ničemu. Bohužel to 100% ani vědět nemůžeš. Pravděpodobnost, že dítě není tvého přítele, je opravdu malá. Ale samozřejmě 100% jistotu by ti dal jen test DNA, až by se dítě narodilo. Užívej si raději těhotenství, to miminko to potřebuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí